View Full Version : VoIP
Ναι, δεύτερο θρεντ σε δυο λεπτά ναούμε γιατί έχω απορίες. Έκανα ένα σερτς και βρήκα 2-3 ποστς σχετικά, αλλά μπορούμε να ανακεφαλαιώσουμε;
Έχω βιβόντι :pink: και θέλω να μιλάω με εσωτερικό, κινητά και εξωτερικό. Τι πρέπει να κάνω; Να πω στο μι... ε, στη βιβόντι να μου ενεργοποιήσει VoIP, να κατεβάσω κάτι και μετά μιλάω οκέι;
Για πείτε όποιος χρησιμοποιεί βόις όβερ αϊπί.
Darkling
02-11-2005, 10:22
το VoIP δε το χρησιμοποιεις ετσι. Πρεπει να κανεις αιτηση στον παροχο σου (ρε τι politically correct που ειμαι, λεμε) και σου προμηθευει μια ειδικη συσκευη για VoIP (συγκεκριμενα το ATA 186 της Cisco) συν 2 τηλεφωνικα νουμερα για να κανεις κλησεις μεσω του DSL.
Δεν κατεβαζεις κατι αν και, για να μαι εντελως ειλικρινης, υπαρχουν πιθανα προγραμματα τα οποια θα μπορουσες παντα πιθανον να χρησιμοποιησεις για VoIP αλλα δε το προτεινω επ ουδενι καθως πρεπει να ξερεις παρα πολλα για δικτυα και κουλες ρυθμισεις συν το οτι εξασφαλιζεις μηδενικη υποστηριξη μεσω της τεχνικης υποστηριξης του παροχου σου.
Θέλεις να πεις ότι δεν ξέρω πολλά για δίχτυα και κουλές ρυθμίσεις; :shock:
Πες παραπάνω πλιζ, εκτός κι αν δεν υπάρχουν.
Darkling
02-11-2005, 10:26
Πραγματικα δεν εχω ιδεα πως να σεταρεις VoIP software εκτος απ αυτο που δινουμε. Δεν το εγκρινω ομως.
Θελω να σου πω οτι ουτε καν το Cisco ATA που δινουμε για VoIP επιτρεπεται να πειραξει ο πελατης εφ οσον εμεις το παραδιδουμε ετοιμο και μια φορα που το εκανε ενας παπαρας πραγματικα ειχε πειραξει ρυθμισεις που ουτε καν ειχα ξανακουσει. (και δεν ειμαι και ασχετος απο σεταρισματα modems προφανως.)
yparxoun kai ta skype ktl ektos kai an milate gia tsampa prama mono
Πραγματικα δεν εχω ιδεα πως να σεταρεις VoIP software εκτος απ αυτο που δινουμε. Δεν το εγκρινω ομως.
Θελω να σου πω οτι ουτε καν το Cisco ATA που δινουμε για VoIP επιτρεπεται να πειραξει ο πελατης εφ οσον εμεις το παραδιδουμε ετοιμο και μια φορα που το εκανε ενας παπαρας πραγματικα ειχε πειραξει ρυθμισεις που ουτε καν ειχα ξανακουσει. (και δεν ειμαι και ασχετος απο σεταρισματα modems προφανως.)
Όχι βρε, εγώ φταίω που δεν το διευκρίνισα. Εννοούσα να πεις για το πώς πάει το πράγμα μέσω παρόχου (χιχι, παρόχου). Ποιότητα και τέτοια πράγματα μεταξύ άλλων.
Darkling
02-11-2005, 10:44
Λοιπον εχει ως εξης. 2 τηλεφωνικες γραμμες μορφης 211... (οχι κλασσικο 210) 8 ευρω το μηνα παγιο και για τις 2 γραμμες μαζι, 500 λεπτα δωρεαν χρονο ομιλιας αστικα και υπεραστικα καθε μηνα και απο κει και περα προφανως χαμηλοτερες χρεωσεις.
Η ποιοτητα ειναι απο οκ εως πολυ καλη, στην περιπτωση που ΔΕΝ χρησιμοποιει ο πελατης switch η hub (νομιζω δεν εχεις εσυ) και με μια σημειωση ακομα, επειδη το DSL phone ειναι αναλογικη γραμμη, οσο πιο απλη αναλογικη συσκευη εχεις τοσο περισσοτερο ελαχιστοποιεις την πιθανοτητα κακης ποιοτητας.
κανεις μια δευτερη αιτηση στον Παροχ(ε)ο σου στο οποιο ζητας απλα DSL phone, νομιζω οτι θελει 3-4 μερες μεχρι να σου αποσταλει ο εξοπλισμος.
Σημειωση ΙΙ. Αν συνδεεσαι στον υπολογιστη σου με ethernet ομως εφ οσον εχεις το modem με 1 usb/1 ethernet υπαρχει ενα θεμα εδω, καθως το modem με τη συσκευη Cisco ATA συνδεονται μοναχα με ethernet συνεπως ειτε θα πας με usb στο PC ειτε θα παρεις ενα modem απ την εταιρεια (μονο απ την εταιρεια, αν παρεις απ την αγορα ισως δεν ειναι συμβατο και κανεις τζαμπα αγορα) με 4 ethernet ειτε θα βαλεις hub η switch οποτε ισως εχεις προβληματα στις κλησεις.
Αυτα. Αν εχεις κι αλλες κουεστιονς επιστρεφω.
Thank you :)
Θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω.