PDA

View Full Version : Ερώτηση για dvd-ζώνες,περιοχές

Deniz
18-10-2005, 21:33
**edited**

Deggial
18-10-2005, 21:51
Κατ'αρχήν, υπάρχουν επιτραπέζια DVD players που είναι multi-region και μπορούν να παίξουν DVD σε άνω των μία περιοχών. Δε ξέρω αν (και δε νομίζω πως) υπάρχει κάτι αντίστοιχο για DVD-ROM drives.

Μία λύση είναι να βρεις firmware που ξεκλειδώνει τις περιοχές. Αν το κάνεις αυτό, λάβε υπόψη τα εξής δύο πράγματα:
α) Πρέπει να βρεις firmware για το συγκεκριμένο ακριβώς μοντέλο.
β) Σε περίπτωση λάθους, το DVD drive θα καταντήσει άχρηστο και θα πρέπει να αγοράσεις καινούργιο. Βεβαίως, το κόστος των drives πλέον είναι ιδιαίτερα μικρό.

Η άλλη λύση, αν ψήνεσαι πια τόσο πολύ να το δεις, είναι να αλλάξεις σε περιοχή 1, να το δεις (ενδεχομένως να το αντιγράψεις με κανά πρόγραμμα για να το έχεις σε multi-region copy) κι έπειτα να αλλάξεις σε περιοχή 2 ξανά, οπότε θα σου μένουν άλλες 2 αλλαγές.

Deggial
18-10-2005, 22:07
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο για να ξέρω αν θα μπει στο κόπο να το διαβάσει καν για την αντιγραφή, αφού δεν έχει αλλαχθεί η περιοχή (η απάντηση μάλλον είναι όχι, όμως). Αν έχει δοκιμάσει κανείς τίποτε αντίστοιχο, ας απαντήσει στο thread.

Ithilmir
18-10-2005, 22:16
λογικά κάνει μια χαρά. Είχα δεί κάποια άλλα που το κάνανε αυτό αλλά και αυτό θα δουλεύει. Ε δοκίμασέ το και δες λοιπόν

Deggial
18-10-2005, 22:37
Όχι πληροφορίες για cracks, κλπ. στο subforum αυτό.