View Full Version : Θανατος στο Avopolis
Mike_Patton
14-10-2005, 15:36
Μην βιαστειτε να κραξετε.Οι τυποι καλως ή κακως θελουν να γινουν το παραρτημα του NME (φτου κακα) στην Ελλαδα.Με γεια τους με χαρα τους.Αυτο ομως δεν τους δινει σε καμμια περιπτωση το δικαιωμα να ΘΑΒΟΥΝ ασυστολα albums και μουσικους που ειναι ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ.Βαζουν τον καθε τυχαρπαστο indie τυπακο να κανει "κριτικη" σε μπαντες nu metal,core και γενικοτερα σκληρης μουσικης και το αποτελεσμα ειναι ΦΤΥΑΡΙ και αγιος ο θεος.
Οταν εχεις ενα e-zine πρεπει οι γαμημενοι οι συντακτες σου να ειναι αντικειμενικοι.Δεν ειναι δυνατον ας πουμε να βαλεις εναν τυπο που ακουει μονο thrash των 80's (ασπρα adidas rule),να κανει κριτικη στο νεο album των dEUS ρε πουστη.Ειναι τοσο απλο που κατανταει ηλιθιο να το καταλαβεις αυτο.Θελετε κυριοι του Avopolis να ειστε trendy indie -wannabe εντυπακι του NME (ειδικα με το τερατουργημα Sonik)?ΚΑΝΤΕ ΤΟ.Αλλα δεν ειναι αναγκη να μιλησετε ουτε για τον νεο δισκο των koRn (θυμαμαι φτυαρι που ειχε φαει το "take a look in the mirror"...),ουτε για τους keelhaul ουτε για τους isis ουτε για κανεναν.Καντε κριτικη στο νεο franz ferdinand αποθεωστε τους μπαμιες που προωθειτε ως το νεο "θαυμα" της Indie κοινοτητας,και σταματηστε να ασχολειστε ΤΩΡΑ με μπαντες και μουσικες που απλα ΔΕΝ καταλαβαινετε.
Για του λογου το αληθες->>> http://www.avopolis.gr/reviews/default.asp?ID=2742
Ίσως θα είχε περισσότερο νόημα να τα γράψεις στο http://www.sonik.gr/community/ . Αν και δε βρίσκω νόημα σε τέτοια σχόλια, λες και κάτι τρέχει στα γύφτικα όπως κι αν κριτικάρουν ένα δίσκο ή είδος μουσικής. Εκτός αν παίρνεις ποσοστά απ'τις πωλήσεις, lol.
γιεα... και επίσης να thread-άρεις στο music discussion.
Solo Carriera
14-10-2005, 15:45
οι korn είναι για πέταμα.
έβαλα το πράγματα στην θέση τους.
Kveldssanger
14-10-2005, 16:20
Εμένα πάντως με έκανε να κατεβάσω το Black 1
Kingdom Gone
14-10-2005, 16:45
πρεπει να πω πως αν προσπάθησε να το θάψει με αυτήν την κριτική, για μένα απέτυχε πλήρως. εγώ γκάβλωσα.
στη συγκεκριμένη κριτική αν έλειπαν το
http://www.avopolis.gr/reviews/2.gif
και το "Έλεος!" στο τέλος, νομίζεις ότι το θεοποιεί.
UmbilicalResidue
14-10-2005, 17:57
το avopolis music network.
Mike_Patton
14-10-2005, 20:55
Ειναι αληθεια οτι ειναι τοσο μα τοσο γελοιος που ουτε να θαψει σωστα δεν μπορει.Βεβαια ολο αυτο το «ερεβος» και η «σκοτεινια» που αναφερει στην ...κριτικη του για αυτον ειναι αποκρουστικα....ενιγουει ον δε χαιγουει.
:roll:
regularpaul
14-10-2005, 21:17
Καταρχήν ο Νίκος Μποζινάκης δεν είναι τυχάρπαστος. Έχει την δική του μικρή ιστορία στον μουσικό τύπο. Αυτό βέβαια δεν τον κάνει ειδικό επί παντός επιστητού ούτε του δίνει το αλάθητο. Αλλά δεν τον λες τυχάρπαστο με τίποτα απλά επειδή τυχαίνει να διαφωνείς με μια κριτική του.
Κατά 2ον αν δεν υπήρχε η λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην αρχή θα νόμιζα ότι το εκθειάζει το album. Ακόμα και το έλεος στο τέλος, θετικό ακούγεται :D
Σε ό,τι αφορά το Avopolis και το Sonik γενικά, νομίζω ότι έχουν μια πιο "pop" ας την πούμε κατεύθυνση, το δε Avopolis έχει ειδικά κομμάτια με πιο ειδικούς συντάκτες για τον σκληρό ήχο (metal και core συγκεκριμένα). Μου φαίνονται λίγο άκυρα τα σχόλια για τα τυχάρπαστα indie τυπάκια που θάβουν τον σκληρό ήχο. Αν θέλεις φίλε Mike, δώσε κι άλλα παραδείγματα.
Και [δογμα] τα nu metal συγκροτήματα μόνο για θάψιμο είναι και τίποτα παραπάνω[/δογμα]
Mike_Patton
14-10-2005, 23:26
Δεν με νοιαζει τι κανει ο καθε κυριος Μποζινακης.Σεβαστο αν εχει πορεια χρονων στο χωρο,αλλα αυτο ειναι ακομα χειροτερο για αυτον,οταν δεν ειναι τυχαρπαστος λοιπον, και ειναι τοσο μα τοσο μηδενιστης και ακυρος στις κριτικες του.Ενας ανθρωπος που εχει καποια χρονια εμπειριας στον τυπο ΟΦΕΙΛΕΙ να ειναι αντικειμενικος και να παραμεριζει τα νηπιακα του κολληματα.Οταν γραφεις μια κριτικη σε μια ιστοσελιδα που εχει χιλιαδες επισκεψεις ημερησιως πρεπει να εισαι καπως προσεκτικος..Δεν γραφεις στο fanzine του κολλητου σου για να βγαζεις ολο τον κομπλεξισμο που εχεις μεσα σου.Καταλαβαινω οτι οι sunn δεν ειναι mainstream και ουτε θα γινουν (γιατι ετσι γουσταρουν),το ξερω οτι ενα συγκεκριμενο κοινο τους ακουει,αλλα σπαζομαι παρα πολυ οταν ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ (ναι θα το πω πολλες φορες) απο τον καθε κυριο Μποζινακη καποιος δισκος τους.Στην τελικη μπορουσε απλα να αναφερει ξερα το υφος του δισκου και να τελειωσει την κριτικη του λεγοντας οτι αυτοι που γουσταραν τις προηγουμενες κυκλοφοριες τους θα γουσταρουν εξισου και εδω.Απλα πραγματα.Οχι «ελεος» «κακως μας απασχολησε» κτλπ.Οσο για το σχολιο σου για την σκηνη του nu metal,περι ορεξεως σπανακοπιτα με τυρογαλο,δεν εχω κατι αλλο να πω.
chris_boss
15-10-2005, 00:00
Εμάς γιατί μας τα λες; Έχει φόρουμ το αβόπολις να τα πεις. Πες μας και το νικ που θα μπεις για να δούμε.
Οσο για το σχολιο σου για την σκηνη του nu metal,περι ορεξεως σπανακοπιτα με τυρογαλο,δεν εχω κατι αλλο να πω.
αυτό ακριβώς ισχύει και για το review του μποζινάκη, γιατί μια χαρά περιγράφει τον ήχο των sunno.
γουέλκαμ btw. :)
edit: και τώρα που το θυμήθικα το avopolis είχε σχεδόν εκθειάσει τους sunno όταν έπαιξαν ελλάδα.
μια πρωτόγονη αλλά καθαρής ενέργειας ηχό-μάζα Νιτσεϊκων προδιαγραφών.
Καρκίνο στις φτέρνες του χριστού του.
Mike_Patton
15-10-2005, 01:08
πραγματικα.οι περιγραφες του ειναι ξεκαρδιστικοτατες.χεβι πραμα. :rofl:
Pastor_Of_Muppets
15-10-2005, 03:01
δεν λεει και τιποτα παραλογο ρε!!!!οντως οι Sunno)))) ειναιη πιο τρελη μαλακια του συμπαντος......
χωσε και αλλο μαστορα...
House Of Low Culture
15-10-2005, 03:07
:pingpong:
Pastor_Of_Muppets
15-10-2005, 04:49
:pingpong:
polla eipes pali...
House Of Low Culture
15-10-2005, 05:07
δεν λεει και τιποτα παραλογο ρε!!!!οντως οι Sunno)))) ειναιη πιο τρελη μαλακια του συμπαντος......
χωσε και αλλο μαστορα...
re ka8ysterhmene, 8es kati parapanw apo ena :pingpong: sthn ka8ysterhmena ka8ysterhmenh, atekmhriwti kai OUGKAMPOUGKA 8esi sou?
pitchfork
15-10-2005, 07:00
Έχει δίκιο ο νιου φις.
Βρίσκω το συγκεκριμένο συντάκτη απαράδεκτα επιεική προς το συγκεκριμένο είδος υπομουσικής. Και που ασχολήθηκε να γράψει τόσα πράγματα για αυτή την ηλιθιότητα νου φαίνεται πληρωμένος από την εταιρεία τους.
Εμένα η κριτική μου θα είχε μόνο μία λέξη (γιαπωνέζικη):
Γιαταμπάζα.
Lost_In_Cooperland
15-10-2005, 08:39
Οσο για το σχολιο σου για την σκηνη του nu metal,περι ορεξεως σπανακοπιτα με τυρογαλο,δεν εχω κατι αλλο να πω.
αυτό ακριβώς ισχύει και για το review του μποζινάκη, γιατί μια χαρά περιγράφει τον ήχο των sunno.
Mike_Patton
15-10-2005, 09:41
επειδη πολλοι απο σας κανετε cp αυτο που ειπα με το τυρογαλο,σας διαφευγει μια μικρη μα τοσο σημαντικη λεπτομερεια.Ναι μεν υπαρχει το προσωπικο γουστο το καθενος,αλλα ειπαμε,οταν γραφεις καπου και υποτιθεται εισαι και «φτασμενος»,θα πρεπει να εισαι αντικειμενικος και να μην βγαζεις τα νηπιακα σου κολληματα.Οταν επαναλαμβανομαι με βαριεμαι ακομα και εγω.Οσο για αυτος που συμφωνουν με την κριτικη,ειπαμε οι sunn δεν ειναι για να παιζουν στο texas στα power metal party.ΧΑΒ ΦΑΝ ΜΑΙ ΧΕΒΙ ΦΡΕΝΤΣ :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Lost_In_Cooperland
15-10-2005, 10:37
θα πρεπει να εισαι αντικειμενικος και να μην βγαζεις τα νηπιακα σου κολληματα
Αντικειμενικός από τη στιγμή που εκφράζεις την προσωπική σου άποψη για έναν δίσκο, δεν μπορείς να είσαι.-
Εφόσον θεώρησε ότι ο δίσκος είναι σκατά καλά έκανε και είπε ότι είναι σκατά. Βέβαια, θα μπορούσε να το πει με έναν τρόπο λιγότερο πομπώδη και ειρωνικό. Εγώ πάντως που δεν έχω ακούσει ποτέ "σαν ο" αν έψαχνα για κάτι πολύ αργόσυρτο, βαρύ, σκοτεινό και μονότονο θα το τσέκαρα αφού στην κριτική λέει ότι ο δίσκος είναι αργόσυρτος, βαρύς, σκοτεινός και μονότονος. Το ότι ο συντάκτης αφήνει να φανεί ότι δεν "αντέχει" αυτού του είδους την μουσική γενικότερα, μάλλον θετικό είναι... ΧΑΒ ΦΑΝ ΜΑΙ ΝΤΡΟΟΥΝ, ΣΛΑΤΖ, ΓΟΥΑΤΕΒΕΡ ΦΡΕΝΤ :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
[quote="Mike_Patton":1hj4pdo5]θα πρεπει να εισαι αντικειμενικος και να μην βγαζεις τα νηπιακα σου κολληματα
Αντικειμενικός από τη στιγμή που εκφράζεις την προσωπική σου άποψη για έναν δίσκο, δεν μπορείς να είσαι.-
Εφόσον θεώρησε ότι ο δίσκος είναι σκατά καλά έκανε και είπε ότι είναι σκατά. Βέβαια, θα μπορούσε να το πει με έναν τρόπο λιγότερο πομπώδη και ειρωνικό. Εγώ πάντως που δεν έχω ακούσει ποτέ "σαν ο" αν έψαχνα για κάτι πολύ αργόσυρτο, βαρύ, σκοτεινό και μονότονο θα το τσέκαρα αφού στην κριτική λέει ότι ο δίσκος είναι αργόσυρτος, βαρύς, σκοτεινός και μονότονος. Το ότι ο συντάκτης αφήνει να φανεί ότι δεν "αντέχει" αυτού του είδους την μουσική γενικότερα, μάλλον θετικό είναι... ΧΑΒ ΦΑΝ ΜΑΙ ΝΤΡΟΟΥΝ, ΣΛΑΤΖ, ΓΟΥΑΤΕΒΕΡ ΦΡΕΝΤ :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:[/quote:1hj4pdo5]
Αυτό και επιπλέον σταματήστε να συγχέετε την "αντικειμενική άποψη" με την "άποψη με την οποία εγώ συμφωνώ".
pitchfork
15-10-2005, 16:24
Ε ναι.
Για να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο που λέει η ang απλά διαβάστε το πιο πάνω ποστ μου το οποίο αναφέρει την αντικειμενική άποψη.
well mporei an sxoliaze arnitika mousikes pou de sou aresoun oute esena tote apla na gelouses kai oxi na ton evrizes.
emena mou aresei na akouo kai na diavazo "skilo" kai an thavei kati pou mou aresei gelao pali, de me thigei.
kai afto pou eipes sto proto post oti den mporoun na ta katalavoun ktl , e den ksero ti na sou po pano s'afto :P
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζετε πως οφείλει κάτι, πόσο μάλλον να είναι αντικειμενικός σε ένα θέμα που εκ φύσεως δε δύναται να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια.
Αν δε σου αρέσει η στάση του site αυτού σε κάποια συγκροτήματα/είδη μουσικής, υπάρχουν πολλοί άλλοι τόποι (διαδικτυακοί και μη) για να ενημερώνεσαι. Πρόκειται να απολαύσεις λιγότερο τον δίσκο των SunnO))) επειδή δεν αρέσει σε κάποιο μέλος του Avopolis; Θα καταλάβαινα το feedback στο ίδιο το site, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ αυτού του είδους τη γκρίνια ανούσια.
UmbilicalResidue
17-10-2005, 04:53
Παιδιά εγώ πιστεύω οτι δε μπορείς να είσαι αντικειμενικός σε τέτοια 8έματα γιατι το να γράφεις reviews για δίσκους και να λές την άποψη σου για αυτούς δηλαδή και έτσι είναι μια κα8αρά υποκειμενική διαδικασία γιατι αφορά τη δικιά σου υποκειμενική άποψη. Επίσης οτιδήποτε λέει ένας reviewer εφ' όσον το λέει ο ίδιος, σαν υποκείμενο δηλαδή, είναι εντελώς υποκειμενικό και δεν έχει σχέση με το αντικείμενο αρα δεν είναι κα8όλου αντικειμενικό. Δηλαδή ας πούμε δε μπορεί να υπάρχει αντικειμενικότητα για κάτι τέτοιο γιατι για να υπάρχει πρέπει να μιλήσει το ίδιο το αντικείμενο για τον εαυτό του και τότε εντάξει αλλιώς ολοι οι υπόλοιποι 8α έιναι απλά υποκειμενικοί ως υποκείμενα που έιναι.
Βέβαια δε συμφωνώ με τον τρόπο που ο reviewer αυτός έχει γράψει αυτό που έχει γράψει και δε συμφωνώ και με αρκετά απο αυτά που λέει αλλα και εγώ έιμαι υποκειμενικός και αυτός και δε μπορώ να περιμένω να ταυτιστούν οι υποκειμενικότητες μας αυτές και ακόμα και αν γίνει δε 8α έιναι αντικειμενικό. Επίσης πήγαινε πες τους τα στο site τους γιατι τότε 8α τους αφορά περισσότερο γιατι 8α είναι λιγότερα υποκειμενικά.
Αυτά. Μεχρι να τα πεί ακόμα ένας οπουδήποτε την έχω πιο μεγάλη.
egw apla hthela na kanw ena post gia na pw oti thn exw megalyterh. auto akrivws. tipotallo.
xHERETICx
21-10-2005, 17:27
χωσε και αλλο μαστορα...
ok, profanws kahkes yperbolika sthn anazhthsh sou gia malakies se olo to ypoloipo sympan
8eos o typos tou periodikou. katafere na grapsei thn pio "prepei opwsdhpote na akouseis ayto to disko" kritikh pou exw dei teleytaia (me yfos opws ayto sto prwto metal hammer -to anatypwmeno dwraki- otan milousan gia tous quiet riot alla emena 8a m'epei8e) gia na perigrapsei ena album pou 8ewrei aparadekto. ayto arkei gia na katalabeis poso ka8ysterhmenos einai
Godfath3r
23-10-2005, 18:11
πρεπει να πω πως αν προσπάθησε να το θάψει με αυτήν την κριτική, για μένα απέτυχε πλήρως. εγώ γκάβλωσα.
Ακριβώς...Σάπια δισκοκριτική για σάπιο ήχο...