View Full Version : [Cinema] Munich (2005)
Solo Carriera
12-10-2005, 23:01
είναι ο steven spielberg. (http://www.imdb.com/title/tt0408306/)
freak brother
12-10-2005, 23:30
/lock
Angelcurse
13-10-2005, 00:03
giati antisimitis dn genniesai...
ginesai :P
:rofl:
kai gw pou nomiza oti to topic htan gia ton SIMHTH (Ex-PASOKA)
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Solo Carriera
13-10-2005, 15:29
τι λοκ ρε; δείτε την υπόθεση της ταινίας ναουμ. ο καλός ισραηλίτης παίρνει το αίμα του λαόύ του πίσω σφάζοντας παλαιστίνιους τρομοκράτες ξέρω 'γω. και όλα αυτά μόλις 30 χρόνια μετά το συμβάν και σε πολύ ευαίσθητη περίοδο για το παλαιστινιακό.
freak brother
13-10-2005, 15:33
τι λοκ ρε; δείτε την υπόθεση της ταινίας ναουμ. ο καλός ισραηλίτης παίρνει το αίμα του λαόύ του πίσω σφάζοντας παλαιστίνιους τρομοκράτες ξέρω 'γω. και όλα αυτά μόλις 30 χρόνια μετά το συμβάν και σε πολύ ευαίσθητη περίοδο για το παλαιστινιακό.
a nomiza oti to leges genikotera gia tis tainies tou .. giati px kapoies gamane kwlous
psofos stous siwnistas lepon.
Kingdom Gone
13-10-2005, 16:54
In the tragic aftermath of the 1972 Munich Olympics, a Mossad agent tracks Palestinian terrorists who assassinated Israeli athletes.
.....
σαπούνια.
chris_boss
13-10-2005, 17:11
Χμ η επίθεση του '72 είναι πραγματικό γεγονός.
Solo Carriera
13-10-2005, 17:27
χμου, δεν είπε κανείς το αντίθετο. νομίζω.
chris_boss
13-10-2005, 18:24
Δε βλέπω ποια είναι η ένσταση σου. Θεωρείς απίθανο κάποιος Ισραηλίτης (έστω πράκτορας) να επεδίωξε προσωπική εκδίκηση από τους τρομοκράτες του ολυμπιακού χωριού; Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την ταινία, ώστε να πεις ότι ο σκηνοθέτης του δίνει δίκιο.
Solo Carriera
13-10-2005, 18:58
χμ. πρόκειται για τον spielberg, steven. αν πιστεύεις πως θα βρίσκεται ψηλότερα απ' το επίπεδο της χυδαίας προπαγάνδας είσαι πολύ αισιόδοξος imo.
UmbilicalResidue
13-10-2005, 20:16
δεν έχω δει την ταινία αλλα ο στήβι 8α τα παρουσιάζει όπως έγιναν.
chris_boss
13-10-2005, 20:29
χμ. πρόκειται για τον spielberg, steven. αν πιστεύεις πως θα βρίσκεται ψηλότερα απ' το επίπεδο της χυδαίας προπαγάνδας είσαι πολύ αισιόδοξος imo.κατά πάσα πιθανότητα θα είναι όπως λες, αλλά προς το παρόν οι εικασίες (μας) δεν έχουν καμία ουσία.
rincewind2k
31-12-2005, 19:20
a nomiza oti to leges genikotera gia tis tainies tou .. giati px kapoies gamane kwlous
πχιες;
Dr. Death
31-12-2005, 19:31
den 3erw pws 8a parousiastei h tainia...an afhnei trofh gia skepsh ...px ok hr8an oi kakoi palaistinioi kai mas skotwsan ...pws prepei na antidrasoume gia na mhn eimaste kai emeis kakoi kai na diaiwnisoume thn ex8ra perissotero ,ola ok...
an einai mia tainia kata twn kakwn palaistiniwn pou skotwnoun tous kalous ebraious ...8anatos
ama thn dw 8a sas pw
UmbilicalResidue
31-12-2005, 20:04
ama thn dw 8a sas pw
8α περιμένουμε ρε παλιοξεκώλι.
Κοιτάζω κάθε μέρα cine.gr να δω πότε έρχεται, αλλά δε λέει ακόμη. Ξέρει κανείς;
(Η πρώτη και τελευταία ταινία Σπίλμπεργκ που ανυπομονώ να δω)
Δε βλέπω ποια είναι η ένσταση σου. Θεωρείς απίθανο κάποιος Ισραηλίτης (έστω πράκτορας) να επεδίωξε προσωπική εκδίκηση από τους τρομοκράτες του ολυμπιακού χωριού; Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την ταινία, ώστε να πεις ότι ο σκηνοθέτης του δίνει δίκιο.
Κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται στις επιχειρήσεις της Mossad για τον εντοπισμό (και τη δολοφονία) των μελών του Μαύρου Σεπτέμβρη (πραγματική ιστορία :p). Λογικά το βλέπει από τη σκοπιά ενός πράκτορα (και προφανώς θα είναι σε ένα βαθμό fiction το πράγμα).
Darkling
02-01-2006, 02:12
Βρωμαει τηλεκατευθυνση το ζητημα. Dr Death, δε χρειαζεται να σου δειξει στα ισια κακοι παλαιστινιοι - καλοι ισραηλιτες για να κανει τρελη προπαγανδα. ειναι ευκολο να το κανει και με μικροτερες λεπτομερειες.
enitharmon
02-01-2006, 04:43
άμα έκανε ταινία με υπόθεση τις συλλήψεις/δίκες/δολοφονίες ναζί από Εβραίους μετά το Β'παγκόσμιο θα σας φαινόταν λιγότερο γλοιώδης;
UmbilicalResidue
02-01-2006, 05:55
και ναι και όχι.
Μιλάμε για έναν Εβραίο
που κάνει ταινία αναφέροντας ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
2 λέξεις κλειδιά για την αμερικανική κοινωνία
μέσω του Hollywood
με την υπάρχουσα προεδρία.
Πείτε μου που βασίζετε έστω και το παραμικρό ενδεχόμενο να προκύψει αντικειμενική/ισορροπημένη προοπτική.
Τι "αντικειμενική/ισορροπημένη προοπτική"; Δεν ήταν τρομοκράτες; Τι περιμένεις να κάνει; Ζουμ στα δάκρυα των φενταγίν που φίλησαν τα παιδιά τους και με κόπο και πόνο πήγαν στο Μόναχο να σκοτώσουν τους κακούς Ισραηλινούς; Το κατά πόσο κάνει πολιτική θα το δούμε βέβαια, αλλά οκ, Εβραίος είναι, στο κέντρο του Χόλιγουντ είναι, δεν περιμένεις και κάτι πολίτικαλι ινκορέκτ.
Τώρα περιγράφεις το άλλο άκρο, και δεν είναι αυτή η ιδέα μου περί ισορροπίας. Απλά πιστεύω πως με το να κάτσεις να σκηνοθετήσεις μια ταινία που εστιάζει σε ένα συμβάν τρομοκρατικής φύσεως, αναλαμβάνεις την ευθύνη να μην περιοριστείς στο "εσείς οι τρομοκράτες είστε ένα μάτσο αρχίδια που πρέπει να θανατωθούν γιατί διαταράσσετε την αρμονία του κόσμου μας" αλλά να επεκταθείς και στο background της υπόθεσης, συναρτήσει πραγμάτων όπως "πως δικαιολογούνταν η πράξη?" "πόσο ορθή ήταν η αντιμετώπιση?" "πρέπει η βία να αντιμετωπίζεται με βία και μάλιστα σε επίσημο/κρατικό επίπεδο?" "τι είναι αυτό που διαχωρίζει μια δικαιολογημένη βιαιοπραγία από μια τρομοκρατική ενέργεια?" "είχαν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να περάσουν το μήνυμά τους?" "τι αντίστοιχες ενέργειες είχαν υποστεί αυτοί?" κτλ.
Εντάξει, δεν περιμένω πολιτικό ντοκυμαντέρ, αλλά αν είναι η κλασσική φάση "καλός ______ (α. Αμερικανός β. Εβραίος γ. Αμερικανός Εβραίος) δέχεται ύπουλη και άνανδρη και κτηνώδη δολοφονική επίθεση από κακό ______ (α. Μουσουλμάνο β. Τρομοκράτη γ. Δεν έχει, όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες και αντίστροφα) και εξαπολύεται ιερός, τίμιος και ανδρείος αγώνας για την εξάλειψή του" ε, νισάφι. Όχι άλλο.
Solo Carriera
02-01-2006, 17:43
Τι "αντικειμενική/ισορροπημένη προοπτική"; Δεν ήταν τρομοκράτες; Τι περιμένεις να κάνει; Ζουμ στα δάκρυα των φενταγίν που φίλησαν τα παιδιά τους και με κόπο και πόνο πήγαν στο Μόναχο να σκοτώσουν τους κακούς Ισραηλινούς; Το κατά πόσο κάνει πολιτική θα το δούμε βέβαια, αλλά οκ, Εβραίος είναι, στο κέντρο του Χόλιγουντ είναι, δεν περιμένεις και κάτι πολίτικαλι ινκορέκτ.
το ότι ήταν τρομοκράτες δεν δικαιολογεί την μονόπλευρη προβολή των συμβάντων και πολύ περισσότερο το δεδόμενο spielberg-ικο δακρύβρεχτο ύφος το οποίο πραγματικά μου γυρίζει τα άντερα. νισάφι, όχι άλλο μελόδραμα.
Solo Carriera
02-01-2006, 17:48
α, επίσης, ο oliver stone γυρίζει ταινία για την 11/9 με πρωταγωνιστή τον nicolas cage.
δηλαδή, οκ, πόσο χείροτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;
νισάφι. όχι άλλο μελόδραμα.
Kingdom Gone
02-01-2006, 18:20
Τι "αντικειμενική/ισορροπημένη προοπτική"; Δεν ήταν τρομοκράτες; Τι περιμένεις να κάνει; Ζουμ στα δάκρυα των φενταγίν που φίλησαν τα παιδιά τους και με κόπο και πόνο πήγαν στο Μόναχο να σκοτώσουν τους κακούς Ισραηλινούς;
ανάλογα ποιον ρωτήσεις.
α, επίσης, ο oliver stone γυρίζει ταινία για την 11/9 με πρωταγωνιστή τον nicolas cage.
χαχαχαχαχαχα πάτος...
Phantom Duck
02-01-2006, 22:28
Επιβάτης αεροπλάνου ή ξεφεύγει από τους πύργους την τελευταία στιγμή;
UmbilicalResidue
02-01-2006, 22:30
Επιβάτης αεροπλάνου ή ξεφεύγει από τους πύργους την τελευταία στιγμή;
:?:
Solo Carriera
02-01-2006, 22:32
ήρωας πυροσβέστης.
Phantom Duck
02-01-2006, 22:38
Σκατά.
UmbilicalResidue
02-01-2006, 22:40
phantom duck τι στον πούτσο λες αδερφέ μου;
Phantom Duck
02-01-2006, 22:43
Φιλαράκι ρώτησα τι ρόλο θα έχει ο Κέητζ στην ταινία.
Με τους δίδυμους πύργους.
Την 11/9.
to rolo tou didymou pyrgou
Kingdom Gone
03-01-2006, 16:08
ήρωας πυροσβέστης.
σοβαρά αυτό; μας δουλεύουν κανονικά μου φαίνεται
enitharmon
03-01-2006, 18:38
χμου, δεν ξέρω πως το εννοείτε, αλλά οι πυροσβέστες στη συγκεκριμένη περίπτωση βγάλαν όντως τα φίδια από την τρύπα. Δε με ανησυχεί ο ρόλος του, αλλά τα γύρω γύρω (και επίσης το τέλος...)
UmbilicalResidue
03-01-2006, 20:43
άμα έκανε ταινία με υπόθεση τις συλλήψεις/δίκες/δολοφονίες ναζί από Εβραίους μετά το Β'παγκόσμιο θα σας φαινόταν λιγότερο γλοιώδης;
τι εννοούσες εδώ btw;
yparxei tetoia tainia kai einai kai g
Nomizw pws to kserei oti yparxei :P
enitharmon
04-01-2006, 15:40
τι εννοούσες εδώ btw;
ότι μετά το Β'Παγκόσμιο και ενώ πολλοί ναζί αξιωματούχοι είχαν βρει καταφύγιο σε χώρες της Ν.Αμερικής, η Μοσάντ τους εντόπιζε, τους απήγαγε και τους πήγαινε Ισραήλ για δίκη. Το τελευταίο περιστατικό δεν είναι πολλά χρόνια πριν
UmbilicalResidue
04-01-2006, 19:22
τι εννοούσες εδώ btw;
ότι μετά το Β'Παγκόσμιο και ενώ πολλοί ναζί αξιωματούχοι είχαν βρει καταφύγιο σε χώρες της Ν.Αμερικής, η Μοσάντ τους εντόπιζε, τους απήγαγε και τους πήγαινε Ισραήλ για δίκη. Το τελευταίο περιστατικό δεν είναι πολλά χρόνια πριν
ye, είναι μια μάλλον γνωστή ιστορία αλλα προς τι η σύγκριση;
freak brother
25-01-2006, 13:59
Αντιδράσεις και ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί στην εβραϊκή κοινότητα η ταινία Μόναχο του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που αναφέρεται στη δολοφονία 11 Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972.
Ο 33χρονος Γκούρι Βάινμπεργκ πρωταγωνιστεί στην ταινία, υποδυόμενος τον πατέρα του, Μοσέ Βάινμπεργκ, ο οποίος αγωνιζόταν στην άρση βαρών με την ολυμπιακή ομάδα του Ισραήλ και ήταν ο πρώτος που δολοφονήθηκε από τους εξτρεμιστές.
Ο Γκούρι άδραξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Σπίλμπεργκ, προκειμένου -όπως ισχυρίζεται- να κατορθώσει να «συνδεθεί» με τον πατέρα, που ποτέ δεν γνώρισε.
«Σε όλη μου τη ζωή, άκουγα ιστορίες για τον μπαμπά, αλλά ήταν μόνο λόγια. Υποδυόμενος όμως τον πατέρα μου, ξαφνικά όλα έγιναν πραγματικότητα» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισραηλινό δικτυακό τόπο YNetNews.
«Για πολλά χρόνια, ήμουν θυμωμένος μαζί του, λέγοντας στον εαυτό μου ότι εάν δεν είχε αντισταθεί, ίσως τώρα να είχα πατέρα. Όταν όμως γυρίσαμε την ταινία, κατάλαβα για πρώτη φορά ότι έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε και πως δεν είχε καμία πιθανότητα να φύγει ζωντανός από εκεί» λέει ο Γκούρι Βάινμπεργκ.
Πάντως, πολλοί Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένης της χήρας του Μοσέ Βάινμπεργκ, Μίμι, ισχυρίζονται ότι έτσι όπως παρουσιάζει ο Σπίλμπεργκ την εκστρατεία του εβραϊκού κράτους για τη δολοφονία των Παλαιστίνιων εξτρεμιστών, εξισώνονται πρακτικά οι δύο πλευρές.
«Δεν θέλω ο κόσμος να δει την ταινία, παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί ο γιος μου σε αυτή. Το φιλμ δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που δολοφόνησαν αθώους πολίτες στον ύπνο τους και σε όσους σκότωσαν τους δολοφόνους» αναφέρει η Μίμι Βάινμπεργκ.
Και καταλήγει λέγοντας: «Με Εβραίους σαν τον Σπίλμπεργκ και τον [σεναριογράφο Τόνι] Κούσνερ, ποιος χρειάζεται εχθρούς;»
Η ταινία Μόναχο κάνει πρεμιέρα στο Ισραήλ στις 26 Ιανουαρίου.
to monaxo htan g
twra gia to allo gia deite kai auto http://videodetective.com/trailer-previ ... dID=418726 (http://videodetective.com/trailer-preview.asp?customerid=97135&publishedID=418726)
enitharmon
10-02-2006, 19:09
σόλο, όταν τη δεις πες και γνώμη
Angelcurse
12-02-2006, 05:23
to eida to Munich k mporw na pw oti mou arese para polu. Merikoi dialogoi an k polu aploi lene megales ali8eies
"we don't care about your....(spoiler),we really don't care"
SpiritCrusher
26-02-2011, 16:16
/thread necromancy
Καλα ρε, κάνατε 4 σελίδες για το πόσο βλάκας είναι ο Σπιλμπεργκ (οκ μπορουσατε να κανετε και 50) και όταν βγήκε η ταινία 1-2 ποστς;
Ωραία ατμόσφαιρα πάντως :!: