View Full Version : [Cinema] Broken Flowers (2005)
metamelia2
03-10-2005, 23:34
Το είδα πριν καμμιά ώρα και απογοητεύτηκα. Ο Jarmusch ανοίγεται στο Hollywood με ένα πολύ χλιαρό σενάριο με ακαθόριστη αισθητική που σώζεται μόνο απ'τη σκηνοθεσία, το soundtrack και την ερμηνεία του Bill Murray (αν κι αυτό παίζεται επειδή ουσιαστικά επαναλαμβάνει τον ρόλο που έπαιξε στο "Lost In Translation").
Αν την είδε κανένας άλλος ας πει μια γνώμη.
Kveldssanger
03-10-2005, 23:38
Θα γαμάει. Πλέον είναι σίγουρο.
metamelia2
03-10-2005, 23:51
μπααα... Αυτό που λέω είναι πως πρόκειται γιά μια μέτρια ταινία που απλά βλέπεται ευχάριστα. Καμμία σχέση με αριστουργήματά του όπως τα Dead Man, Ghost Dog, Down By Law.
Kveldssanger
03-10-2005, 23:52
Και γω αυτό λέω ότι λες.
metamelia2
03-10-2005, 23:53
Τεσπα, δες τη και ποσταρε αναλόγως.
Θα γαμάει. Πλέον είναι σίγουρο.
metamelia2
04-10-2005, 00:08
Αϊστοδιάολο και οι δυο σας
εμένα πάντως μ'άρεσε πολύ. :)
Solo Carriera
04-10-2005, 08:51
πολύ όμορφο ήταν και το τέλος καταπληκτικό. ο κάλκι δεν απογοητεύει ποτέ και για άλλη μια φορά λέει μαλακίες. πως θα μπορούσε μια ταινία με τόσο αργούς ρυθμούς και τόσο ανοιχτό σενάριο και τέλος να είναι χόλυγουντ;
metamelia2
04-10-2005, 12:00
Πρώτον, Αϊ γαμήσου
Δεύτερον, μου φάνηκε πολύ πιό βατή και χολυγουντιανή (σενάριο, ατάκες, ατμόσφαιρα) απ'τα υπόλοιπα έργα του Jarmusch. Δεν είπα πως είναι και Triple X (hardcore Hollywood δηλαδή), αλλά είναι χολυγουντιανή.
metamelia2
04-10-2005, 12:01
αργούς ρυθμούς
Είσαι σίγουρος πως την είδες την ταινία;
Solo Carriera
04-10-2005, 14:34
δεν μπορεί να υπάρχεις.
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ, ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
omfg, δεν μπορεί να υπάρχεις.
metamelia2
04-10-2005, 14:40
Στο σύνολό της σου φάνηκε ότι κινούνταν σε "αργούς ρυθμούς";
nothingman
04-10-2005, 14:52
:fear:
chris_boss
04-10-2005, 14:52
Μπες ΜΣΝ!
Solo Carriera
04-10-2005, 15:11
http://briefcase.pathfinder.gr/download/kai_to_pio_simantiko/33500/480126/0/oxi.JPG
εδώ έχεις ένα δίκιο. ειδικά η σκηνή της καταδίωξης που ο μπιλ μάρεϊ κρεμιέται έξω από το φορτηγό και μετά πηδιέται με την ξανθιά γκόμενα αλλά με το που τελειώνουν μπουκάρουν οι μπάτσοι και τους πυροβολάνε και πηδάει από το παράθυρο για να ξεφύγει, ήταν πολύ γρήγορη και για τα δικά μου γούστα.
daydreamer
04-10-2005, 15:18
Και οι γονείς μου που την είδανε μου είπανε πως κινείται σε "αργούς ρυθμούς". Τους πιστεύω.
metamelia2
04-10-2005, 15:41
ΟΚ ΛΟΙΠΟΝ!!! ΝΑΙ! Η ΤΑΙΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ JARMUSCH ΣΤΟΝ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ!!! ΚΑΙ ΝΑΙ: ΕΙΣΤΕ ΣΙΝΕΦΙΛ ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΥ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ!!!ΕΥΓΕ!!! ΖΩΑ!
Kveldssanger
04-10-2005, 15:44
ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!
metamelia2
04-10-2005, 15:45
ΣΤΑΝΤΑΡ, ΟΜΩΣ!!!
Solo Carriera
04-10-2005, 15:54
δεν μπορεί να υπάρχεις.
symposium_lexotanil
04-10-2005, 15:54
skase ilithia
Buddy Lackey
04-10-2005, 23:26
To da. Dikio exei i Kalki, alla ksexase na pei oti h tainia den einai aspromayrh.
morphine
05-10-2005, 00:57
μου άρεσε αρκετά αλλά έχω μία μόνο ένσταση: ο σκηνοθέτης ξέχασε να βάλει τέλος
metamelia2
05-10-2005, 01:07
Ευχαριστώ μπαντιλάκη :-)
Solo Carriera
05-10-2005, 08:43
το post του μπαντιλάκι ήσαν ειρωνικό.
Darkling
06-10-2005, 11:31
Κριμα γιατι αλλιως θα μιλαγαμε για μπαντυκαλκηδες.
Ον τοπικ : θα παω να τη δω καποια στιγμη, Καλκη απ οτι βλεπω συγκεντρωνεις μια ενοτητα στο ER...
Kveldssanger
07-10-2005, 00:38
Φτάνοντας σε μια απο τις χιλιάδες αιθουσες ανά την χώρα όπου προβάλλεται το εν λόγω blockbuster, φροντίσαμε αμέσως να προμηθευτούμε popcorn, τυρογαριδάκια, σοκολάτες, μαλλί της γριάς, δυο μερίδες γεμιστά και από τρία super-extra-mega large ποτήρια κοκακόλας ο καθένας ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το υπερθέαμα που μας περίμενε. Μπήκαμε στην dolby surround multiplex αίθουσα, κάτσαμε στις αναπαυτικές (και με ενσωματωμένο τζακούζι) θέσεις και ήρθε η ώρα να αρχίσει η ταινία. Από την πρώτη σκηνή μείναμε με το ποπκορν στο χέρι. Εφέ τελευταίας τεχνολογίας, οι σκηνές δράσης να διαδέχονται η μια την άλλη, καταιγιστικοί ρυθμοί, η αγωνία στο κατακόρυφο και ο υπερ-ήρωας πρωταγωνιστής να μαγνητίζει τα βλέμματα. Βέβαια σε κάποιες στιγμές συνέβαιναν τόσα πολλά στην οθόνη που δυσκολευόσουν να τα παρακολουθήσεις αλλά τελικά καταφέραμε να βγάλουμε νόημα. Τέτοιο γλέντι σε ταινία από το Return of the king. Αφού όταν βγει σε dvd λέμε να το νοικιάσουμε μαζί με το Episode III και το Batman Begins και να κάνουμε ένα all-action βράδυ. Προς το τέλος της ταινίας όπου και ο ήρωας έδινε την ύστατη μάχη ενάντια στο κακό, παρασυρθήκαμε και αρχίσαμε να πετάμε ο ένας στον άλλον τα τυρογαριδάκια, τα κινητά και τα πιτσιρίκια που κάθονταν από πίσω αλλά τελικά η ταινία φρόντισε να μας ηρεμήσει με το τέλος της. Περιμένουμε όλοι με τεράστια αγωνία το sequel που είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά του Hollywood.
Lethargica
07-10-2005, 01:26
3exases na anafereis pws h ai8ousa eixe toixous, patwma kai orofh kalummenous apo ka8reftes pou se sundiasmo me ta upshlhs texnologias ed-gualia pou mas edwsan prin thn probolh, xarizan ena fantasmagoriko uper8eama!!
nothingman
07-10-2005, 01:33
... Ο Jarmusch ανοίγεται στο Hollywood με ένα πολύ χλιαρό σενάριο με ακαθόριστη αισθητική...
εγώ συμφωνώ με τον Κάλκι πάντως και ας κοροϊδεύετε οι απο πάνω
:spoiler:
και μπουνιές είχε, και φτιαγμένα αυτοκίνητα, και γυμνό
ένα κουλτουριάρικο Fast and Furious ήταν και τπτ παραπάνω
imo
Kveldssanger
07-10-2005, 01:46
Σοβαρά τώρα, αφού αρκετά post χαλάσαμε με τις μαλακίες του Kalki, η ταινία ήταν πολύ όμορφη αν και σχετικά διαφορετική από τις υπόλοιπες του Jarmusch (ίσως το πιο κοντινό σε αυτή είναι το Night on earth). Η πιο προσγειωμένη ταινία του μάλλον με τον Murray να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας (και όχι ο χαρακτήρας του δεν είχε ιδιαίτερα κοινά με αυτόν του LiT). Οι υπόλοιποι από ωραίοι έως εξαιρετικοί, με τον χαρακτήρα του Winston και της Lolita να ψιλοκλέβουν την παράσταση. Η Stone για μένα ομορφότερη από ποτέ, η μουσική για μια ακόμα φορά άψογη και ο ρυθμός σε μαγνήτιζε. Γενικά η ταινία είχε να πει αρκετά πράγματα και το τέλος μετά από λίγη σκέψη δεν με χάλασε καθόλου.
Κι εμένα μου άρεσε πολύ. Τζάρμους φορέβερ. Και φόρμες με ρίγα φορέβερ (πολύ χολιγουντιανά τα κοστούμια αλλά νταξ).
atom_smasher
07-10-2005, 01:53
to da prin ligo.mou arese.isws na mhn einai h kaluterh tou tainia alla gw thn fxarisththika.
chris_boss
07-10-2005, 01:59
Σοβαρά τώρα, αφού αρκετά post χαλάσαμε με τις μαλακίες του Kalki, η ταινία ήταν πολύ όμορφη αν και σχετικά διαφορετική από τις υπόλοιπες του Jarmusch (ίσως το πιο κοντινό σε αυτή είναι το Night on earth). Η πιο προσγειωμένη ταινία του μάλλον με τον Murray να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας (και όχι ο χαρακτήρας του δεν είχε ιδιαίτερα κοινά με αυτόν του LiT). Οι υπόλοιποι από ωραίοι έως εξαιρετικοί, με τον χαρακτήρα του Winston και της Lolita να ψιλοκλέβουν την παράσταση. Η Stone για μένα ομορφότερη από ποτέ, η μουσική για μια ακόμα φορά άψογη και ο ρυθμός σε μαγνήτιζε. Γενικά η ταινία είχε να πει αρκετά πράγματα και το τέλος μετά από λίγη σκέψη δεν με χάλασε καθόλου.
Συμφωνώ
Μπα, στο καζίνο πχ ήταν πιο ωραία
Εμένα ακριβώς το αντίθετο.
Kveldssanger
07-10-2005, 02:02
Καλά για την Stone ποτέ δεν με ενθουσίαζε αλλά εδώ μου άρεσε πολύ (συν το γεγονός ότι το μακρύ μαλλί ήταν πολύ πινκ). Όσο για το τέλος, υποθέτω ότι σηκώνει πολλή συζήτηση και μπορώ να καταλάβω γιατί δεν άρεσε σε κάποιον.
Lethargica
07-10-2005, 02:05
Na pros8esw oti h tainia an kai argh, den kouraze. Eixe endiaferon senario pou se magnhtize, kai pane3upno humor.
Kingdom Gone
07-10-2005, 03:57
me psisate na to dw koufales
Buddy Lackey
10-10-2005, 01:15
To telos htan o orismos tou "opws prepei"
O Bill Murray htan A-P-I-S-T-E-F-T-O-S. Sygkinitikoteroi morfasmoi of the ever kai loipes "ypervoles".
To telos htan o orismos tou "opws prepei"
O Bill Murray htan A-P-I-S-T-E-F-T-O-S. Sygkinitikoteroi morfasmoi of the ever kai loipes "ypervoles".
.
Και το τέλος, ξαναλέω, ήταν όπως πρέπει.
Επίσης στο garage έπαιζε το Jerusalem :pink:
Griffith
23-10-2005, 15:41
Auto to thread htan eksisou diaskedastiko me thn tainia,an oxi parapanw.Btw,o Murray kai to soundtrack metrhsan gia mena.
nai,to apopanw me kalypse...
to telos htan apla oti pio akyro.den prepei na to perimene kaneis mias k h idia h tainia edine aformes gia diafora senaria.alla auth htan h gohteia tou twra pou to ksanaskeftomai..
Tonosalata
23-01-2006, 00:43
wraia tainia.
wraia mousikh.
wraio telos.
ron and don. hehe.
metamelia2
23-01-2006, 11:53
Λοιπόν, ξύπνησα με κέφια και είπα να δώσω μια τελική απάντηση σ'αυτο θρεντ:
Πρώτον, ΓΑΜΩ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΣ ==>Jesus Christ syggnwmh<==
Δεύτερον, Hollywood δεν σημαίνει μόνο καταδιώξεις με αυτοκίνητα και τις μαλακίες που λέτε 3 σελίδες τώρα. Το Broken Flowers είναι μια πολύ καλή ταινία βατού αμερικάνικου κινηματογράφου και λέγοντας Hollywood εννοούσα ακριβώς αυτό. Είτε το θέλετε είτε όχι, είναι μια ταινία που κάλλιστα μπορεί να δει ο καθένας. Και αυτός που βλέπει batman και γουστάρει. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό. Εγώ θεωρώ την ταινία την χειρότερη του Jarmusch και είναι δικαίωμά μου αλλά δεν έχει να κάνει με το ότι τη θεώρησα Χολιγουντιανή. Από'κει και πέρα, να πάτε να γαμηθείτε. Αρκετές μαλακίες είπατε "στο όνομα της ποιότητας". Είναι η γνώμη μου και σκασμός.
Ολόψυχα αφιερωμένη:
:moutza:
Και ξέρετε σε ποιούς πάει
Darkling
23-01-2006, 12:39
ε παρε και συ μια τοτε Κουτσογιαννοπουλε που ειναι προβλημα για μια ταινια που θα την εβλεπε ο καθενας. Στο ονομα της ποιοτητας. :moutza:
metamelia2
23-01-2006, 12:43
Είτε το θέλετε είτε όχι, είναι μια ταινία που κάλλιστα μπορεί να δει ο καθένας. Και αυτός που βλέπει batman και γουστάρει. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό.
Darkling
23-01-2006, 13:06
Ναι καλα, εσυ ως κακο το ανεφερες ομως. Ειδ αλλεως θα σ αρεσε.
Kalki eisai pragmatika vlakas.