PDA

View Full Version : Άκου Ανθρωπάκο (split από must read)

UmbilicalResidue
22-09-2005, 06:29
Νιώ8ω οτι πρέπει να σημειώσω πως το ακου αν8ρωπάκο είναι ενα
εξαιρετικά τετριμμένο και ενοχλητικό ανάγνωσμα.

Solo Carriera
22-09-2005, 06:41
το όμορφο με το άκου ανθρωπάκο είναι ότι όσοι το διαβάζουν πάντα νιώθουν ότι ταυτίζονται με τον συγγραφέα και ποτέ ότι ο συγγραφέας απευθύνεται σε εκείνους.

άψογο.

Atheist
22-09-2005, 15:36
το όμορφο με το άκου ανθρωπάκο είναι ότι όσοι το διαβάζουν πάντα νιώθουν ότι ταυτίζονται με τον συγγραφέα και ποτέ ότι ο συγγραφέας απευθύνεται σε εκείνους.

άψογο.

τάδε έφη κάρχαρτ πριν από καιρό. η αισιόδοξη άποψη είναι ότι όσο έχουν αυτή την ψευδαίσθηση, τουλάχιστον πλησιάζουν στο "τι-θα-πρεπε-να-'ναι". επίσης umbi, η trendιά είναι πάντα μείον, βλέπε να ζεις ν'αγαπάς κ να μαθαίνεις. πάρα ταύτα σε συνουσιάζουν ευχάριστα amfoteγa. ;p

Kveldssanger
22-09-2005, 15:40
Αναρωτιέμαι πάντως ποιος διάβασε το Άκου ανθρωπάκο και πίστεψε ότι απευθύνεται σε αυτόν. (όχι δεν λέω το ίδιο πράγμα με τον solo)

Atheist
22-09-2005, 15:42
ρωτάς το αντίθετο?

Kveldssanger
22-09-2005, 15:46
Εννοώ το κατά πόσο μπορούμε να κρίνουμε το αν ταυτίζεται κάποιος δικαίως ή όχι με τον συγγραφέα, από τη στιγμή που μάλλον θεωρούμε ότι εμείς έχουμε το δικαίωμα να μπούμε στο ρόλο του "καλού" στην συγκεκριμένη υπόθεση.

EDIT: Θα καταλήξουμε σε κάτι παρόμοιο με την ευτυχία του "σκεπτόμενου" ανθρώπου μάλλον..

Atheist
22-09-2005, 15:51
Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε στην θέση του "καλού" για να κρίνουμε, απλά στην θέση του συνειδητοποιημένου. Μπορούμε απλά να αποδεχτούμε ότι "κάποιος" είναι τα ίδια σκατά με εμάς :D το οποίο δεν είναι τόσο δύσκολο να ειπωθεί όσο φαίνεται. Καλύτερα συνένοχος παρά συνεργάτης.

Kveldssanger
22-09-2005, 15:53
Το δύσκολο δεν είναι να πεις ότι κάποιος είναι τα ίδια σκατά με εσένα, το δύσκολο είναι να κάνεις αρχικά την παραδοχή περί σκατών. Και νομίζω ότι κανένας μας δεν το κάνει ενσυνείδητα.

Atheist
22-09-2005, 15:55
Αυτό εννοώ με την τελευταία μου φράση. Το να αποδεχτείς πως είσαι "σκατά" είναι δύσκολο. Το να αποδεχτείς πως είσαι "σκατά" αλλά δεν είσαι μόνο εσύ έτσι, είναι ένα σέρτεν κόμφορτ.

Kveldssanger
22-09-2005, 16:03
Για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή βάση πάντως, εγώ είμαι γαμώ τα άτομα οπότε μπορείτε να συνεχίσετε την αυτοκριτική σας.

carheart
22-09-2005, 16:39
:pink:

UmbilicalResidue
22-09-2005, 18:30

άψογο.

τάδε έφη κάρχαρτ πριν από καιρό. η αισιόδοξη άποψη είναι ότι όσο έχουν αυτή την ψευδαίσθηση, τουλάχιστον πλησιάζουν στο "τι-θα-πρεπε-να-'ναι". επίσης umbi, η trendιά είναι πάντα μείον, βλέπε να ζεις ν'αγαπάς κ να μαθαίνεις. πάρα ταύτα σε συνουσιάζουν ευχάριστα amfoteγa. ;p
Μπα η ένσταση μου δεν αφορά την ευρύτητα αποδοχής, συμφωνώ με τον σόλο. Και όχι δε νομίζω οτι αποτελεί κάποιου έιδους εγχειρίδιο του τι-8α-πρεπει-να-ειναι ένας μη αν8ρωπάκος, όυτε πιστεύω οτι όσοι το διαβάζουν γιατι πιστεύουν οτι χαιδεύει ταυτιά τους πλησιάζουν σε κάτι.

Atheist
22-09-2005, 19:21
Τότε μια καλή κίνηση θα ήταν να μου πεις τι πιστεύεις ;p

Solo Carriera
23-09-2005, 04:27
μια ενδιαφέρουσα κριτική από αναγνώστη στο amazon

This is a profoundly depressing book, along with its companion the Murder of Christ. In fact when I first read this book seriously in the mid-1970s when I devoured everything Reich wrote, reading those two books cast me into a near-suicidal depression. They are sad commentary on how Reich was destroyed, and many others of his generation was destroyed by the collapse of revolutionary communism and the imposition of STalinism.

I actually remember one night in what most have been the spring of 1974, reading this book in my apartment on East Tenth St. in Mahattan, coming to the most complete despair I have ever had in my life, and starting on a course that led to an attempt at suicide!

Put simply, this book is autobiographical. Reich posits that the problem of the world is that great epoch making prophets and leaders come into the world at each major stage of history. These men--and in Reich's telling of this tale they are all men with no thought of women at all--are somehow possessed of greater vision because somehow they are not orgone deprived--orgone being the basic natural energy released in healthy sex among other places according to the Wilhelm Reich from the late 1930s until his death in the 1950s--like the normal neurotic weaklings, but they suffer and are killed and ignored by the normal neurotic weaklings.

In this book, Reich who sees himself as a great man, castigates the average person as a neurotic weakling, a little man, in tones not much different from those that the Nazis used to denounce the untermenchen. One may agree with many of Reich's dissections of pathological capitalist and stalinist culture. Reich's problem is that he blames the average person for what he himself had shown in a shelf of books was the product of big-business inspired culture, politics, and religion and Stalinist imitations of them. Reich's failure was not to realize that in history women and men have always been able to rise above such ideological and cultural crap and embrace broader visions in movements for great cultural and political change.

Reich's paranoia and his belief in Orgone theory--including his final insanity that he was not "a little man" because his mother had birthed him after an affair with an orgone-enriched extra terrestial,--prevents him from understanding that others minds can be opened by both political movements and big historic events as his was by the First World War, the Bolshevik Revolution, and the struggles he witnessed and participated in Hungary, Austria, and Germany in the 1920s and early 1930s.

After the victory of Hitler, after the Moscow trials in the Soviet Union, Reich's belief in political change began to disappear, while his faith in orgone energy became more and more dominant to his pyschological and sociological outlook and became a personal crusade. There seemed no way to resolve the conflict between the great visionaries like Reich and the sad "little men" he decries in this book. The level of his insanity is measured by a book of the same period "The Murder of Christ" where Reich compares himself as one of history's great prophets like Christ, who is doomed to death by the oprgone deprived little men.

Oh well, if you want to see the grandeur of a revolutionary vision of how the neurotic problems of capitalist mental health can be overcome read his early writings pre-orgone-mania books like the Sexual Struggle of the Youth and The Sexual Revolution. If you want to read an outstanding analysis of why conservative "family values" politics are essential to capitalist society and how they can be defeated by a struggle for women's rights, sexual freedom, and true liberation, read The Mass Pyschology of Fascism.

If you read this one, make sure to keep the number of the suicide hotline handy!

UmbilicalResidue
23-09-2005, 09:42
Τότε μια καλή κίνηση θα ήταν να μου πεις τι πιστεύεις ;p
Νομίζω οτι ήμουν σαφής στο πρώτο μου πόστ.

Atheist
23-09-2005, 15:28
In this book, Reich who sees himself as a great man, castigates the average person as a neurotic weakling, a little man, in tones not much different from those that the Nazis used to denounce the untermenchen.

Έλεος. Ας το διάβαζε αφού είχε ξεπεράσει τον χωρισμό του στο διαμέρισμά του στο Manhattan.

@praka: Βαριέμαι να ψάξω.

UmbilicalResidue
24-09-2005, 14:35
In this book, Reich who sees himself as a great man, castigates the average person as a neurotic weakling, a little man, in tones not much different from those that the Nazis used to denounce the untermenchen.

Έλεος. Ας το διάβαζε αφού είχε ξεπεράσει τον χωρισμό του στο διαμέρισμά του στο Manhattan.

@praka: Βαριέμαι να ψάξω.
Γίνε λίγο πιο σαφής στο γιατί το συγκεκριμένο απόσπασμα δε χρήζει σοβαρής απάντησης. Επίσης τώρα φαίνεται πιο έυκολα ποιά είναι η 8έση μου. Κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να γίνω λίγο πιο αναλυτικός.

Atheist
24-09-2005, 17:31
Απλά δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο γράφων θεωρεί απαραίτητο να το δει και να το κρίνει (ζονκ) από πολιτική σκοπιά. Δευτερευόντως, αυτό με την σαφή διαφωνία του με το πιστεύω του Reich περι "του μέσου ανθρώπου as a neurotic weakling, a little man" δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς θεμελιώνεται, όταν ο Reich στο βιβλίο του μας δίνει μια πληθώρα απρόσωπων παραδειγμάτων που αντιστοιχούν σε πολύ συγκεκριμένα γνωστά πρόσωπα στο περιβάλλον του εκάστοτε αναγνώστη.

Α, και ίσως θα έπρεπε να διαβάσει τι έλεγε ο Reich για τους Nazis.

UmbilicalResidue
24-09-2005, 18:50
Απλά δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο γράφων θεωρεί απαραίτητο να το δει και να το κρίνει (ζονκ) από πολιτική σκοπιά.

Μπα δε νομίζω οτι αγγίζει κα8όλου το ζήτημα απο πολιτική σκοπιά, ειναι άλλωστε αρκετά γνωστή η αντί8εση του reich στο ναζισμό. Αυτό που 8έλει να τονίσει είναι το ύφος το συγγράματος το οποίο κατ' εμέ το φτωχό είναι ιδιαίτερα φανφαρώδες τη στιγμή που ενώ ο ραιχ έγραφε οτι έγραφε μερικές πραγματικά σημαντικές κοινωνιολογικές παρατηρήσεις γινόντουσαν απο αν8ρώπους πολύ πιο ικανούς απο ότι αυτός υπήρξε.

Δευτερευόντως, αυτό με την σαφή διαφωνία του με το πιστεύω του Reich περι "του μέσου ανθρώπου as a neurotic weakling, a little man" δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς θεμελιώνεται, όταν ο Reich στο βιβλίο του μας δίνει μια πληθώρα απρόσωπων παραδειγμάτων που αντιστοιχούν σε πολύ συγκεκριμένα γνωστά πρόσωπα στο περιβάλλον του εκάστοτε αναγνώστη.
Η διαφωνία του τύπου πιστεύω πως τοπο8ετείται στην εικόνα που είχε ο reich για τον εαυτό του και στην συστηματική προσπά8εια να αποστασιοποιείται απο αυτό το αν8ρωπάριο για το οποίο μας μιλά ωστε να μπορεί να το υβρίζει. Κάτι το οποίο νομίζω οτι κάνει και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού αυτού του βιβλίου. Χωρίς να τοπο8ετούμαι σχετικά με το αν αυτό είναι ιδιαίτερα κακό να συμβαίνει, είναι μάλλον αρκετά φτηνό για να μπορέσει να χαρακτηρισ8εί 'must' ως αναγνωστικό υλικό.

Medusa
25-09-2005, 15:36
Ενδιαφέρον 8α είχε να είχαν διασωθεί όλα τα έργα του Ράιχ. Ιδιαίτερα και τα επιστημονικά, τα οποία ισχυρίζονται πολλοί ότι θα άλλαζαν πολλά για το καλό της ανθρωπότητας και θα έφερναν επανάσταση στην επιστήμη.

Το περί ου ο λόγος ξεκινά ως μία προσωπική επίθεση του συγγραφέα στους διώχτες του, και εξελίσσεται σε επίθεση (πάντα όμως με αγάπη για τον άνθρωπο) στη μικρότητα της ανθρώπινης φύσης. Κείμενο όλο λύπη και πίκρα, αλήθεια αλλά και ελπίδα.

Ας σιχαθούμε τις ελπίδες, όμως.

UmbilicalResidue
25-09-2005, 20:48
O reich σαν επιστήμονας ήταν ένας μεγαλόστομος τσαρλατάνος.

Medusa
25-09-2005, 22:56

e??φταίει μήπως που τα έργα του τα έκαψαν και δεν μπορέσαμε να τα μελετήσουμε? που τον ίδιο τον έριξαν να σαπίσει στη φυλακή?

Atheist
26-09-2005, 02:01
Ας σιχαθούμε τις ελπίδες, όμως.

Χμ. Respect.

symposium_lexotanil
26-09-2005, 08:08
solo kai prakas:

mou kanei apisteuti entyposi pou den agapate to akou anthropako giati stin ousia eiste o vilxelm raix tou vivliou autou.

UmbilicalResidue
26-09-2005, 09:13

e??φταίει μήπως που τα έργα του τα έκαψαν και δεν μπορέσαμε να τα μελετήσουμε? που τον ίδιο τον έριξαν να σαπίσει στη φυλακή?
Εχουν διασω8εί τα έργα που έκαψε η εταιρεία τροφίμων και φαρμάκων και έλεγε αρλούμπες πολύ πιο πρίν απο αυτή την περίοδο.

Σύμπε δε νομίζω οτι έχουν έτσι τα πράγματα, επίσης δε νομίζω οτι μπορείς να ξέρεις.

symposium_lexotanil
26-09-2005, 09:14
e ki ego de nomizo polla pramata genika alla de simainei oti exo dikio

UmbilicalResidue
26-09-2005, 09:19
Όχι εννοούσα οτι απο μια καλημέρα irl και απο μερικά πόστς σε ένα
φορουμ είναι δύσκολη μια τέτοια μαντεψιά.

symposium_lexotanil
26-09-2005, 09:23
e ki ego de nomizo polla pramata genika alla de simainei oti exo dikio

freak brother
05-10-2005, 05:41
:offtopic:

auto to vrhka sto esoterica

Αιθέρας όπως το έλεγαν οι πρόγονοί μας, πράνα όπως το λένε οι ινδουϊστές και οργόνη όπως το ονομάτισε ο Βίλχελμ Ράιχ, είναι το ίδιο πράγμα. Είναι αυτή η συμπαντική ενέργεια που υπάρχει παντού γύρω μας και είναι η πραγματική κινητήριος δύναμη κάθε έμβιου όντος.
Με τον Ράϊχ ειδικά δεν έχω ασχοληθεί και πάρα πολύ. Παλαιότερα στην εφηβική μου ηλικία, όπως και πάρα πολύ άλλοι νέοι της γενιάς μου, είχα διαβάσει κάποια βιβλία του όπως το "Άκου ανθρωπάκο" και "Η δολοφονία του Χριστού". Δεν νομίζω ότι τότε είχα καταλάβει και πάρα πολλά πράγματα. Στους προλόγους των βιβλίων αυτών, διάβασα ένα βιογραφικό του Ράϊχ, στο οποίο αναφερόταν η έρευνά του σχετικά με την οργόνη και τους ειδικούς συσσωρευτές, όπως επίσης και τα ειδικά πυροβόλα οργόνης με τα οποία βομβάρδιζε τα σύννεφα κακής ενέργειας.
Τότε όλα αυτά μου είχαν φανεί πολύ γραφικά και ακατανόητα. Έκανα μεγάλη διαδρομή απο τότε και τον Ράϊχ τον είχα σχεδόν ξεχάσει, όπως είχα ξεχάσει το πως το αμερικανικό κράτος και οι φαρμακοβιομηχανίες τον εξόντωσαν μέσω του κρατικού οργανισμού τροφίμων, ο όποίος έχει και την ευθύνη της "προστασίας" των πολιτών απο επικίνδυνα σκευάσματα.
Τότε δεν είχα δώσει σημασία σε αυτό το γεγονός, το οποίο όμως ξαναθυμήθηκα πρόσφατα εξαιτίας κάποιων πληροφοριών που έμαθα.
Κάποιος φίλος στον οποίο έχω εμπιστοσύνη για τα λεγόμενά του, μου ανέφερε την περίπτωση ενός γνωστού του ο οποίος πάσχει απο καρκίνο των πνευμόνων και ο οποίος έχει εξαπλωθεί και στο συκώτι του. Οι γιατροί του είχαν πει ότι του έμενε πολύ λίγος χρόνος ζωής και του είπαν να προετοιμαστεί για αυτά που θέλει να κάνει στο διάστημα που του μένει. Ο άνθρωπος αυτός πάνω στην απελπισία του έψαχνε διάφορους τρόπους να δοκιμάσει για να επιμηκύνει την ζωή του.
Κάποιος τον έφερε σε επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται με τις Ραϊχικές μεθόδους θεραπείας και οι οποίοι κινούνται κάτω απο μεγάλη μυστικότητα γιατί τους κυνηγούν ανελέητα. Του είπαν λοιπόν ότι μπορούν να του δώσουν τα σχέδια για την κατασκευή ενός συσσωρευτή, στον οποίο θα μπαίνει μέσα και θα κάθεται κάποιες ώρες κάθε ημέρα και θα δει θεαματικά αποτελέσματα. Το κόστος δεν ξεπερασε τα 650 ευρώ. Βέβαια όταν κάποιος πεθαίνει, όσα και να του πούνε θα τα δώσει γιατί δεν έχουν σημασία πια τα λεφτά, αν έχει έστω και την παραμικρή ελπίδα να κάνει κάτι. Αυτό βέβαια μπορεί εύκολα να το εκμεταλευτεί κάποιος επιτήδειος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν δίνεις σημασία.
Πήγαν λοιπόν τον άνθρωπο σε αυτόν που κατασκευάζει τον συσσωρευτή και τον έφτιαξε και τον πήρε στο σπίτι του.
Όπως μου είπε ο φίλος μου που τον βλέπει πολύ συχνά, απο την στιγμή που ξεκίνησε την χρήση του συσσωρευτή, έχει βελτιωθεί θεαματικά. Νιώθει δυνατός, σταμάτησε την χημειοθεραπεία και μάλιστα σε εργαστηριακό επίπεδο είδαν ότι σταμάτησε η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων με σημάδια υποχώρησης.
Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί κυνηγήθηκε τόσο πολύ ο Ράϊχ και γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτές τις έρευνες κρατούν μυστικότητα και ενεργούν προσεκτικά. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν ξαφνικά ο καθένας μπορεί να αυτοθεραπεύεται, χρησιμποποιώντας ελάχιστα χρήματα και κάνοντας θεραπεία μέσα στο σπίτι του; Δισεκατομμύρια ευρώ ή δολλάρια θα χαθούν απο τα καρτέλ των φαρμακοβιομηχανιών και απο το κύκλωμα των μεγαλογιατρών και των νοσοκομείων.
Πόσο ακόμα ο κόσμος θα στερείται απλούς και φυσικούς τρόπους θεραπείας για χάρη των μεγάλων συμφερόντων; Θα μπορέσει να σπάσει άραγε κάποτε η συνομωσία της σιωπής;
Θα ήθελα αν υπάρχουν και άλλοι φίλοι που να γνωρίζουν και άλλα πράγματα για αυτού του είδους τις έρευνες και τις θεραπείες να καταθέσουν τις γνώσεις τους...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

Acid Baby
05-10-2005, 05:47
Καλησπέρα σας ονομάζομαι Άμπης. Οκουλάτης Άμπης.

Atheist
05-10-2005, 06:50
Είμαι από τους πρώτους που θα υποστηρίξουν πως η μόνη βεβαιότητα είναι το Ενδεχόμενο, αλλά το κείμενο είναι παιδικό imo.

UmbilicalResidue
05-10-2005, 12:52
Είμαι από τους πρώτους που θα υποστηρίξουν πως η μόνη βεβαιότητα είναι το Ενδεχόμενο.
έλα;

Atheist
05-10-2005, 17:55
Δεν απορρίπτω την πιθανότητα να υφίσταται όντως η δυνατότητα οργονικής θεραπείας, ή το σύμπαν να είναι το όνειρο ενός μεγάλου ροζ καλαμαριού κτλ.

carheart
05-10-2005, 21:18
roz einai o patrick, o kalamarhs einai prasinos kai den einai ka8olou gigantios gia ta dedomena tou. Epishs kaneis apo tous 2 den exei oneira.

WildOnesFly
19-10-2005, 17:55
Αφού το διάβασα και εγώ, να πω τη μαλακία μου.

Μέχρι να φτάσω στη μέση περίμενα να δω ένα καλό επιχείρημα, κάτι. Αν το κοιτάξετε λίγο προσεκτικά, μιλάει από τη μία για "συναισθηματική πανούκλα" αλλά από την άλλη η λογική του (στη μορφή του επιχειρήματος) είναι ανύπαρκτη μέχρι το τέλος. Φαίνεται λίγο αστείο. Το μόνο θετικό που μπορώ να βγάλω είναι το εξής. Ώντας πολύ συμπαθής στον εαυτό μου και χωρίς κανένα κίνδυνο να αποκτήσω ψυχολογικά προβλήματα από ακατάσχετες κατηγορίες, βάζω τον εαυτό μου κόντρα στην επίθεσή του και σκέφτομαι σε ποιές συνθήκες (επιχειρήματα) μπορούσαν να ισχύουν όσα λέει ως κατηγορίες για εμένα. Βέβαια εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να απορρίψει κανείς την κάθε κατηγορία του Ράιχ, με επιχειρήματα της σοβαρότητας "Μα , γιατί το μαλί μου είναι μπλε", αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Μου φαίνεται ότι ένα λάθος είναι να δελεαστεί κανείς από την "pop" έκφραση στις κατηγορίες του και είτε να της χρησιμοποιήσει σε άλλους είτε στον εαυτό του, χωρίς στήριξη (Εγώ = "καλός" ή Εγώ = "Ανθρωπάκος").

Πλάκα είχε, αλλά αν ήταν μεγαλύτερο θα το εγκατέλειπα.

Btw, μαζί με τον atheist, για το ενδεχόμενο.

UmbilicalResidue
19-10-2005, 18:48
Βασικά να πούμε και έτσι, αμα εξακολου8ούμε να μη μιλάμε για ελεφαντάκια ή Παγίδες όποιος έχει χρόνο ας δεί αυτό. (http://home.netcom.com/~rogermw/Reich/orgone_energy.html)
Βιαστικά που το κοίταξα μου φάνηκε κατατοπιστικό. Ετσι κι αλλιώς όμως δε χρειάζονται πολύ περισσότερες απο στοιχειώδεις (για τα σημερινά δεδομένα) γνώσεις φυσικής για να απορρίψεις τις 8εωρίες περι οργόνης.

Atheist
19-10-2005, 19:57
Χο. Ακούω πως το ταχυόνιο είναι στα πρόθυρα της κωλοτρυπίδας όλης της κβαντομηχανικής ε. Χο.

UmbilicalResidue
19-10-2005, 20:37
Χο. Ακούω πως το ταχυόνιο είναι στα πρόθυρα της κωλοτρυπίδας όλης της κβαντομηχανικής ε. Χο.
Οκ δε γίνετια να πιστεύεις οτι έχει κάποια οποιαδήποτε σχέση ο reich μαυτό.

WildOnesFly
19-10-2005, 20:50
Βασικά να πούμε και έτσι, αμα εξακολου8ούμε να μη μιλάμε για ελεφαντάκια ή Παγίδες όποιος έχει χρόνο ας δεί αυτό. (http://home.netcom.com/~rogermw/Reich/orgone_energy.html)
Βιαστικά που το κοίταξα μου φάνηκε κατατοπιστικό. Ετσι κι αλλιώς όμως δε χρειάζονται πολύ περισσότερες απο στοιχειώδεις (για τα σημερινά δεδομένα) γνώσεις φυσικής για να απορρίψεις τις 8εωρίες περι οργόνης.

Το ενδεχόμενο, άσχετα με την οργόνη. Ο τρόπος που το έθεσε μου άρεσε. Τώρα σε ότι αφορά την οργόνη, δεν έχω άποψη. Θα το τσεκάρω αργότερα.

UmbilicalResidue
20-10-2005, 16:58
Σίγουρα. Νομίζω όμως οτι το Ενδεχόμενο είναι η Παγίδα. Ας το σιχα8ούμε.

carheart
20-10-2005, 17:51
UmbilicalResidue wraia ola auta, alla akoma mou antistekesai?

WildOnesFly
20-10-2005, 21:27

Δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνω τι λες. Αν μιλάς για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το δέχομαι.
Σε γενικότερο πλαίσιο, το ενδεχόμενο , δεν είναι πάντα παγίδα...

UmbilicalResidue
20-10-2005, 22:17

Δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνω τι λες. Αν μιλάς για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το δέχομαι.
Σε γενικότερο πλαίσιο, το ενδεχόμενο , δεν είναι πάντα παγίδα...
Οχι, εγώ είμαι ο Νίκος ο Κούκος αγόρι μου.

Candiru
02-11-2005, 23:43
όσοι είστε από θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή ΄(μαθαύριο) έως την Δευτέρα έχει διαλέψεις σχετικές με την οργόνη, θεραπείες, παρατηρήσεις, εφαρμογές, κλπ. Ομιλητές θα είναι ένας εναλλακτικός γιατρός ονόματι Κάβουρας και ο J DeMeo.

Αυτές που θυμάμαι τώρα γιατί μάλλον μόνο σε αυτές θα πάω είναι σάββατο 6 η ώρα στην αίθουσα τη;ς εταιρείας μακεδονικών σπουδών μιλαει ο Demeo γενικά για τις έρευνές του και την δευτέρα στις 1 μμ κάπου στο Βιολογικό ο ίδιος θα παρουσιάσει νεώτερες έρευνες σχετικά με τα αμφιλεγόμενα βιόντα του Ράιχ.

Υπάρχει αντίτιμο, η πιό φθηνή είναι αυτή του σαββάτου γύρω στα 5 ευρώ, οι άλλες μάλλον αγγίζουν τα 30.

carheart
03-11-2005, 12:23
Ομιλητές θα είναι ένας εναλλακτικός γιατρός ονόματι Κάβουρας και ο J DeMeo.

posa emoticons xwrane se ena post???

Candiru
03-11-2005, 12:56
Να ολόκληρο το πρόγραμμα, φτηνές πρέπει να είναι και οι διαλέξεις του γιατρού, διότι ζει στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:‘ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΣ- Μια επισκόπηση της Οργονομικής Ιατρικής’.

Ομιλητής ο Ιατρός Γιώργος Κάβουρας.

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη.

Ώρα 18:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΓΟΝΟΜΙΑΣ’.

Ομιλητής ο Ιατρός Γιώργος Κάβουρας.

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη.

Ώρα 10:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ (OBRL)’.

Ομιλητής ο Δρ. Τζέημς ΝτεΜέο.

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4,

Θεσσαλονίκη.

Ώρα 18:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘ΣΑΧΑΡΑΣΙΑ: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ’.

Κτήριο Ιστορίας της Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη), Πλατεία Ιπποδρομίου,

Θεσσαλονίκη.

Ώρα 10:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΛΙΜΑ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ EL NINHO. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΝΕΦΟΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ, ΩΣ ΜΙΑΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ’.

Κτήριο Ιστορίας της Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη), Πλατεία Ιπποδρομίου,

Θεσσαλονίκη.

Ώρα 18:00.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Βιοφυσικής της Οργόνης, Δρ. Τζαίημς ΝτεΜέο θα δώσει ανοιχτή διάλεξη με τίτλο:

‘Επανάληψη των Μικροβιολογικών Ευρημάτων του Βίλχελμ Ράιχ, σχετικά με τα Βιόντα και τη Βιογέννεση’.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής διάλεξης: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, 2005, στις 13:00 στην Αίθουσα Διαλέξεων στον 10ο όροφο του κτηρίου του Βιολογικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, όσο και να το κουράσουμε το θέμα με συζήτηση, άκρη δεν βγαίνει, είναι καθαρά θέμα προσωπικής εμπειρίας και επαφής με αυτό το θέμα.

UmbilicalResidue
03-11-2005, 21:50
Πάντως, όσο και να το κουράσουμε το θέμα με συζήτηση, άκρη δεν βγαίνει, είναι καθαρά θέμα προσωπικής εμπειρίας και επαφής με αυτό το θέμα.
Μπα είναι 8έμα επιστημονικής αλή8ειας και αν 8έλεις το συζητάμε.

Atheist
04-11-2005, 01:29
Όχι. Νισάφι.

Candiru
04-11-2005, 09:54
καλύτερα να συζητήσουμε τι είναι επιστημονική αλήθεια :P

UmbilicalResidue
05-11-2005, 13:01
καλύτερα να μελετήσεις πρώτα το λινκ που έδωσα παραπάνω.

Candiru
05-11-2005, 13:19
το λινκ αυτό το έχω διαβάσει όλο εδώ και καιρό. Εχει και αξιόλογες παρατηρήσεις, όμως προσπαθεί να απορρίψει με μανία όλο το έργο του Ράιχ. Ενα τόσ μεγάλο έργο δεν διαγράφεται δια μιάς, αλλά προσπαθείς να ξεχωρίσεις τα δημιουργικά στοιχεία από τα σαθρά (πχ αρκετά των τελευταίων χρόνων της ζωής του, αν και πολλές συσκευές εκείνης της περιόδου, ακόμα χρησιμοποιούνται με επιτυχία)

Ολα τα σύγχρονα ιδρύματα που σχολούνται με το έργο του έχουν σαν απαίτηση επιστημονική κατάρτιση (γιατρός, φυσικός, βιολόγος, κλπ) καιόχι τον όποιον τυχάρπαστο new ager .

Διάβασε και βιβλία μετριοπαθών συνεργατών του Ράιχ όπως Myron Sharaf, Edward Mann και Μποαντέλλα (του τελευταίου έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά, αν και λίγο δυσεύρετο ίσως σε κανένα βιβλιο στοκ).

Αν είσαι Θεσσαλονικιός κανε ένα κόπο σήμερα στις 6 η ώρα και την Δευτέρα στις 13:00.

UmbilicalResidue
05-11-2005, 13:22
καλύτερα να μελετήσεις πρώτα το λινκ που έδωσα παραπάνω.

Candiru
07-11-2005, 11:12
ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Βιοφυσικής της Οργόνης, Δρ. Τζαίημς ΝτεΜέο θα δώσει ανοιχτή διάλεξη με τίτλο:

‘Επανάληψη των Μικροβιολογικών Ευρημάτων του Βίλχελμ Ράιχ, σχετικά με τα Βιόντα και τη Βιογέννεση’.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής διάλεξης: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, 2005, στις 13:00 στην Αίθουσα Διαλέξεων στον 10ο όροφο του κτηρίου του Βιολογικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

οι διαλέξεις ήταν πολύ αποκαλυπτικές και τεκμηριωμένες με επιστημονικότρόπο.

Η σημερινή στο πανεπιστήμιο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οσοι είστε Θεσσαλονικείς δεν έχετε να χάσετε τίποτα άμα έρθετε, ενδεχομένως να έχει και καλή αντιπαράθεση mainstream και εναλλακτικής επιστήμης.

Solo Carriera
07-11-2005, 16:35
candiru, προσπαθείς πολύ.