PDA

View Full Version : Venetian Snares - Rossz Csillag Allat Szuletett (Planet Mu)

carheart
13-09-2005, 16:37
Venetian Snares - Rossz Csillag Allat Szuletett

http://www.planet-mu.com/discog/ziq111/ziq111_fs_l.jpg

http://www.vsnares.com

tracklisting :

01 Szervi Elegtelenseg
02 Szerencsetlen
03 Ongyilkos Vasarnap
04 Felbomlaszt Mentokocsi
05 Hajnal
06 Galamb Csakis
07 Galamb Ketto
08 Szamar Madar
09 Gyermeteg
10 Ketpolusu Keresztes Hadjarat
11 Senki Irodalmi Dolgozat

Ατενίζοντας το υπόλοιπο μισό της δεκαετίας που απομένει, ευτυχώς παρατηρούμε μερικούς ανθρώπους των οποίων οι δουλειές χαρακτηρίζονται από μια εντελώς αισιόδοξη προσέγγιση πάνω στον τομέα στον οποίο δημιουργούν. Και αν οι προηγούμενες δουλειές του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από την "κωδική ονομασία" Venetian Snares παρουσιάζονταν σαν δυσκολοάκουστες και θορυβώδεις (για τις μάζες) πειραματικές απόπειρες ενιαίου συνόλου μελωδίας (ή κάτι τέτοιο), στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα εγκεφαλικά του κύτταρα διέταξαν αλλαγή παραστάσεων. Τρώγοντας μια χαρακτηριστική φρίκη, ο εν λόγω κύριος πέρασε αρκετό διάστημα της ζωής του σε ένα κάστρο στην Ουγγαρία όπου η κύρια ασχολία του ήταν να διδαχθεί μουσικά όργανα όπως ηλεκτρικό βιολί και άλλα παρεμφερή. Αυτά, για όσους αγανακτούν με πολυχρησιμοποιημένα και πλαστικά samples. Η break-beat λογική που πάντα τον χαρακτήριζε (και από ότι φαίνεται από την πολύ πρόσφατη δουλειά του "Meathole" πάντα θα τον χαρακτηρίζει) είναι πανηγυρικά παρούσα, σε σημείο όμως που να μην προκαλεί με την (από άλλους) μονοδιάστατη παρουσίαση της. Η ιδιοφυΐα του μας χαρίζει ένα πραγματικό αριστούργημα κλασσικής μουσικής δοσμένη μέσα από το δικό του πρίσμα, αναλλοίωτη και ταυτόχρονα τόσο "δική του". Ορχηστρικά ιντερλούδια, ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ συγκινησιακές μελωδίες, αλλά και αρκετά ηλεκτρονικά (σχεδόν drum & bass) σημεία, όπως αυτό του "Masodik Galamb", συνιστούν ένα αριστοτεχνικό συνονθύλευμα έμπνευσης, συναισθήματος, ουσίας και ποιότητας. Όχι αρκετά "ακραίο" για να μην το απολαύσει ο οποιοσδήποτε. Τα πολλά λόγια είναι περιττά όμως. Παρακαλώ, ακούστε το. Ακόμα και αυτοί που δεν ενθουσιαστήκατε με παλαιότερες δουλείες του. Τι παραπάνω να μπορεί να θεωρηθεί αριστούργημα; Εμένα και μόνο ότι ο τύπος έγραψε μόνος του αυτή τη ΘΕΪΚΗ επαναλαμβανόμενη μελωδία του "Szamar Madar", μου αρκεί για να με πείσει ότι όλο αυτό που κάνει υπάγεται σε αυτό που ονομάζουμε Tέχνη.

Atheist
13-09-2005, 16:43
δυσκολοάκουστες και θορυβώδεις (για τις μάζες)

Ατςςςς.

Εμένα και μόνο ότι ο τύπος έγραψε μόνος του αυτή τη ΘΕΪΚΗ επαναλαμβανόμενη μελωδία του "Szamar Madar", μου αρκεί για να με πείσει ότι όλο αυτό που κάνει υπάγεται σε αυτό που ονομάζουμε Tέχνη.

Transilvanian Hunger eqqualz Art :p

carheart
13-09-2005, 16:44
skase esu :P

House Of Low Culture
13-09-2005, 16:49
:thumbsup: Manwlh.

Kata talla dn vriskw logia....

cloud
13-09-2005, 17:43
:thumbsup: Manwlh.

Kata talla dn vriskw logia....

ουτε 'γω. απο τους καλύτερους δίσκους φέτος.
δεν κατάλαβα όμως τι εννοείς με τα έγχορδα, ότι τα έπαιξε ο ίδιος; γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι είναι samples.

carheart
13-09-2005, 17:48
apo oso exw katalavei to epaixe o idios. etsi diavasa se arketa sites kai mou to eipan kai 2-3 pou empisteuomai.

otan 8a mou er8ei to cd, 8a epivevaiwsw mallon :)

Amnesiac.
15-09-2005, 13:34
Εμένα και μόνο ότι ο τύπος έγραψε μόνος του αυτή τη ΘΕΪΚΗ επαναλαμβανόμενη μελωδία του "Szamar Madar", μου αρκεί για να με πείσει ότι όλο αυτό που κάνει υπάγεται σε αυτό που ονομάζουμε Tέχνη.

akousa mono ayto to kommati kai...

http://users.forthnet.gr/her/wraith/sshock/images/banner_01.jpgCK

Lost_In_Cooperland
15-09-2005, 15:15
Ωραίο εξώφυλλο

Kveldssanger
15-09-2005, 23:16
Ιδιαιτέρως εντυπωσιακό και όσο προχωράει ο δίσκος τόσο καλύτερος γίνεται. Επίσης εκείνα τα (samplαρισμένα?) φωνητικά στο Ongyilkos Vasarnap είναι απίστευτα. Αν και μάλλον τον περίμενα πιο ορχηστρικό είναι εκπληκτική δουλειά. :thumbsup: και για το ριβιού.

cloud
15-09-2005, 23:40
Επίσης εκείνα τα (samplαρισμένα?) φωνητικά στο Ongyilkos Vasarnap είναι απίστευτα.

Billie Holiday, από το Gloomy Sunday. Άλλος ύμνος αυτός.

Kveldssanger
15-09-2005, 23:47
Καλά μου φάνηκε γνώριμη η φωνή. Το Gloomy Sunday (στις διάφορες εκτελέσεις του) είναι συγκλονιστικό.

UmbilicalResidue
16-09-2005, 00:58
Σα σύνολο δε με εν8ουσίασε αλλα περιέχει μερικές πραγματικά 8αυμάσιες στιγμές.

Caffrey
17-09-2005, 23:48
Κορυφαίος δίσκος οκ.
Δέν γνωρίζω άν έχει συνθέσει και ο ίδιος κάπχοια ορχηστρικά μέρη, πάντως τέτχοιο ήχο το ηλεκτρικό βγιολί δε βγάζει ιμό. Στο Szamar Madar τα samples είναι πχ απο το πρώτο μέρος του κονσέρτου για τσέλο του Σέρ Εντουαρντ Έλγκαρ. Η ομοιότητα κάπχοιων άλλων με το ύφος του Bartok με κάνει να πιστεύω οτι έχει samplάρει κιαποκεί. Το χέβει.

Atheist
18-09-2005, 00:00
Ο Κάφρεη γιγνώσκει από κλωτσοσφαίριση.

symposium_lexotanil
18-09-2005, 00:06
na mas pei omos kai poianou fake account einai

Atheist
18-09-2005, 00:19
Κανενός, εγγυώμαι εγώ γι' αυτόν.