Log in

View Full Version : Ray Bradbury - Fahrenheit 451

Weiss
06-09-2005, 22:02
To είχα διαβάσει γιατί ήταν το set book στο proficiency, είναι ωραία πιουρ επιστημονική φαντασία, μην περιμένετε κανέναν πολύ εκλεπτυσμένο τρόπο γραφής, απλά και ωραία γράφει ο Ray (ο οποίος αρνείται να μπει σε αεροπλάνο - sicence fiction my ass).
Η ιστορία είναι ότι βρισκόμαστε στο μέλλον και η δουλειά των πυροσβεστών πλέον είναι να καίνε βιβλία (και fahrenheit 451 είναι η θερμοκρασία στην οποία ένα βιβλίο παίρνει φωτιά). Γενικά επικρατεί μια κατάσταση αποχαύνωσης και όλοι κάνουν ότι τους λένε οι οθόνες τους. Ε, παράλληλα υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να σώσουν τα βιβλία.

Τέλοσπάντων, ωραίο βιβλίο, όταν το είχα διαβάσει μου άρεσε πολύ αλλά τώρα όπως το θυμάμαι μου φαίνεται λιγάκι απλοϊκό. Αυτό.

Gabriel
06-09-2005, 22:07
:thumbsup:

pantws, thewreitai american classic.

Weiss
06-09-2005, 22:09
και sci-fi classic (αλλά μιας και λέμε για bradbury, το martian chronicles και το illustrated man μ'αρέσουν πιό πολύ και είναι και πιο κούκου επιστημονική φαντασία).

Gabriel
06-09-2005, 22:13
to brhka se mia lista recommended bibliwn gia latreis toy - yperaristoyrghmatos - Catch22 kai tha to diabaza perissotero gia to quirkiness appeal kai to (an yparxei) idiorythmo xioymor kai ligotero to science fiction element. den eimai megalos fan toy sci-fi/fantasy.

Weiss
06-09-2005, 22:22
χμ, χιούμορ δε θυμάμαι σχεδόν καθόλου πάντως. αλλά μη μ'ακούς γιατί πάνε και αρκετά χρόνια και σχεδόν οποιοδήποτε κείμενο χάνει το χιούμορ του αν του αλλάξεις τα φώτα στη (χαζή) ανάλυση.
over and out.

jimid
06-09-2005, 22:34
Ki egw logw proficiency to diavasa alla den mou polyarese.
Apenantias mia foutouristiki koinwniki satyra pou me entypwsiase itan to Brave New World. Lacks the simplicity of F451. :wink:

Kingdom Gone
06-09-2005, 22:36
μπα, γενικα ο Bradbury και το χιούμορ δεν τα πάνε πολύ καλά. Αν δεν πειράζει αυτό κάποιον και μπορεί να υπομείνει καμιά φορά την υπερβολική χρήση "ποιητικών" εξάρσεων στις περιγραφές, νομίζω πως είναι αρκετά αξιόλογο βιβλίο. Μπαίνει στην κατηγοριά των δυστοπιών - βλ. 1984, Brave New World κλπ αλλά μάλλον είναι πιο αδύναμο απ' αυτά. Επίσης δε μου φέρνει και πολύ για sci-fi, δηλαδή το sci είναι κάπως μειωμένο, εκτός απ' τις οθόνες μάλλον. Δηλαδή είναι τόσο sci-fi όσο και το 1984. Αυτά.
Παρεμπιπτόντως έχει γυριστεί και ταινία απ' τον Τρυφώ.

jimid
06-09-2005, 23:07
Kingdom :pink:

H tainia den ksefyge apo tin metriotita tou vivliou. :|

Medusa
07-09-2005, 12:34
:spoiler:

opws kai na exei, psarwtiko htan mallon to telos, opou o hrwas anakalyptei oti h nea morfh antistashs einai na aposth8izontai ta biblia pou exoun kaei.
Esy eisai h Odysseia, egw o Xamenos PAradeisos, aytos h Egkyklopaideia LArousse-Britannica...

Weiss
07-09-2005, 12:58
φριχτό σπόιλερ. βάλε το emoticon τουλάχιστον. πραγματικά.