PDA

View Full Version : Gary Moore.

Darkling
05-09-2005, 10:33
Λιωνω τη δισκογραφια του την τελευταια βδομαδα, εχοντας επικεντρωθει στο περισσοτερο hard rock προσωπειο του και εχοντας ανακαλυψει κομματαρες που σπερνουν αλυπητα... Τους 70s δισκους δεν τους εχω καλακουσει ( μονο το Back on the streets, κι αυτο λιγο) αλλα μετα ερχεται το πανηγυρι στα 80s. Corridors of Power (1982), Victims of the Future (1983) , το απιστευτο Run For Cover (1985) γεματο κομματαρες, (δεν μιλαω για το Out in the Fields, αδυνατω,) και με το γαμιστερο Αll messed up που μιλαει για την επιστροφη σπιτι μετα το πιωμα ( ετσι, ετσι...) , φυσικα το Wild Frontier (1987) αλμπουμαρα, και τελος (για τα 80s) το After the War, με κομματαρες οπως το ομωνυμο και το Led Clones το οποιο οχι μονο εχει συμμετοχη του Ozzy αλλα ειναι και φτιαγμενο να μοιαζει με το στυλ της προσωπικης καριερας του.

Μετα ως γνωστον το γυρισαμε στις μπλουζιες και στην α λα Σκορπιονς-ξεπαραδιαστειτε-με-128289-συλλογες καριερα, αλλα οι δισκοι αυτοι ειναι επικα επη με ξεσηκωτικα κομματια, σολος ενα κι ενα και εντελως live ατμοσφαιρα...

Ενστασεις οτι μετα το Out in the Fields καποια κομματια το "θυμιζουν" λιγο, (εχεχε) αλλα δεν εχει σημασια.

Πειτε. Ιδιως για δισκους που δεν εχω ακουσει ακομα.

Lost_In_Cooperland
05-09-2005, 10:57
Murder In The Skies :headbang2:

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, τσέκαρε τη συνεργασία του με τους thin lizzy sto black rose

Darkling
05-09-2005, 11:02
Χμ, θελω να το κανω, αλλα ως γνωστον μου χουν κατσει περιεργα οι Thin Lizzy κι ενω ειναι αντικειμενικα συγκροτηματαρα, δε μου πολυ κανουν κουκου.

Lost_In_Cooperland
05-09-2005, 11:20
χμ, από τα δισκάκια του στα 90's μόνο το 'Still Got The Blues' έχω ακούσει και προσωπικά μ' αρέσει πολύ. Συμμετέχει κι ο Harrison σ'ένα κομμάτι

Kveldssanger
05-09-2005, 11:43
Calling Card οφ κορς.- Και το Deuce αξίζει να το ακούσεις. Επίσης τα σπάνε απίστευτα δυο live του που έχω ακούσει τα Live in Europe '72 και Irish Tour '74.

Darkling
05-09-2005, 11:44
Γαματος ο Ρορυ, ναι, αλλα ηθελα να σας πω για τον Γκαρυ !!!!!!! :(

Kveldssanger
05-09-2005, 11:47
Ναι οκ, αγνοήστε την παραπάνω μαλακία. Μετά από 4 ώρες διαφορικές το μυαλό έχει γίνει πουρέ.....

chris_boss
05-09-2005, 12:08
Ωραίος ο Κβελντ :P
Ο Gary Moore ήταν κάτι σαν μύθος τη δεκαετία του 60. Γύριζε στα κλαμπς και ανέβαινε για τζαμάρισμα με οποιαδήποτε (blues) μπάντα που βρισκόταν στη σκηνή. Και όλοι έμεναν με ανοιχτό το στόμα γιατί ο τύπος ήταν 15-16 χρονών. Το 1970 (όταν ήταν 18 ) κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τους Skid Row (όχι τους ωραίους 8) ). Έχω ακούσει το δεύτερο τους, 34 Hours και είναι γαμάτο αλλά εσένα δε θα σου αρέσει. :P
Βασικά έχεις ακούσει σχεδόν όλα τα hard/heavy albums του και από Thin Lizzy είσαι ανεπίδεκτος. Ο Lost_ είπε για το Still Got The Blues και συμφωνώ. Είναι ένας σπουδαίος δίσκος ηλεκτρικού blues. Άκου και προβληματίσου.

edit: και πες στους τεχνικούς σου να μην κάθονται

Darkling
05-09-2005, 12:29
Για Θιν Λιζζυ τα χουμε ξαναπει. το προβλημα το χω γω, και οχι αυτοι. εχεχε..

Για τα μπλουζ του, δε διαφωνω, απλα δεν εχει τυχει να ακουσω, δεν εχει παιξει απορριψη ακομα...

π.ς. θα επανελθω με τεχνικο απντεητ. Παντως λογικα θα παμε σημερα απ τον κομβο να το δουμε.

εντιτ. Μαλλον αυριο. :P

morphine
05-09-2005, 12:58
Photo Finish + Tattoo >>>>>> Calling Card

Ο Μιτσμανν έχει πάρει το δρόμο του γούστου και τον περπατάει ανέμελος!

Darkling
05-09-2005, 13:07
Ξεχασα να πω για τους προαναφερθεντες δισκους οτι ειναι οτι πρεπει για ταξιδι με αυτοκινητο.

Witchkiller
05-09-2005, 18:47
To "Still Got The Blues" ennoeitai oti einai h koryfaia tou diskara.Mhn arxisw n'anaferw ymnous:midnight blues,seperate ways kai de symazeyetai.Too tired,xamos

Dirty Fingers diskara trelh opws epeishs kai out in the fields kai corridors of power.Kai gamw tis kitharistakles

Black Rose=EPOS!

Darkling
05-09-2005, 19:32
σε περιμενα να ποσταρεις... :pink:

cancer
05-09-2005, 23:45
Χμ, θελω να το κανω, αλλα ως γνωστον μου χουν κατσει περιεργα οι Thin Lizzy κι ενω ειναι αντικειμενικα συγκροτηματαρα, δε μου πολυ κανουν κουκου.
ti metalliki logiki einai auti? "einai groupara, emena de maresoun". skata einai, i ksenera h idia. ki auto to leo epeidi oute mena maresoun.

Lost_In_Cooperland
05-09-2005, 23:51
είστε ά(υ)γουστοι :D

Darkling
06-09-2005, 00:15
Κανσερ. Δε ξερω αν ειναι μεταλλικη λογικη, η μη μεταλλικη η αλογονα και ευγενης αερια.

Απλα αναγνωριζω οτι ειναι πολυ μεγαλη μπαντα, και εγω δεν κολλαω με τα κομματια τους.. Και ??

Δηλαδη "ειναι χαλια γιατι δεν μου αρεσουν ???" ε, αυτο ειναι αλλη-καλυτερη λογικη δηλαδη ?

carheart
06-09-2005, 01:00
me 8umamai suxna na akouw to "The Loner" (uperepos) otan vriskomoun se asxhmh psuxologikh katastash..

akouste to.

V0lcaN0
07-09-2005, 13:45
mou aresei poly o Moore, se ola ta eidh mousikhs pou epaixe.

Einai kai omorfos nomizw.

carheart
07-09-2005, 13:53
eidika ekei pou kanei ton James Bond!!!

The Charon
07-09-2005, 14:58
Thin Lizzy kai ta muala sta kagkela

XD
07-09-2005, 18:42
Gary Moore, Anaixeileitor kai ena mono me elies loipon. :dfinger:

Neue regel
20-09-2005, 23:33
Theos!

Story of the blues
Oh pretty womannnnn
Moving on
Empty rooms...

ti na leme

chris_boss
20-09-2005, 23:45
Witchkiller ελπίζω να έχεις ακούσει το άλμπουμ που έβγαλε πριν καμιά δεκαριά χρόνια με Ginger Baker και Jack Bruce. Λέγεται Around the Next Dream και είναι πολύ καλό. Βρετανικό blues-rock στα καλά του :)
Όπως λέει κι ένας φίλος "οι Cream με τον Gary M αντί του Clapton, και γαμώ!"

Meniketti
21-09-2005, 17:04
"οι Cream με τον Gary M αντί του Clapton, και γαμώ!"

kala ntaksei epos xaraktirismos gia to en logw album.
twra gia gary moore ti na leme enas apo tous kalyterous mousikous ths genias tou me diskares sto energhtiko tou alla kai kapoies patates.favorite einai ta corridors of power me to don't take me for a loser na einai aiwniws ymnos.opws kai to dirty fingers,akoma thimame to sok pou eixa pathei kapoia xronia prin otan akousa prwth fora to hiroshima.
oso gia to black rose hmmm....h kalyterh stigmh sthn istoria tis mousikhs aneta leme ante mazi kai to deytero album twn sir lord baltimore. :P

Darkling
21-09-2005, 21:40
Gary Moore, Anaixeileitor kai ena mono me elies loipon. :dfinger:

με πατατες ηταν.

Othon
22-09-2005, 09:28
Wraios o Moore kai maresei poly to paiksimo tou. Alla kati allo thelw grapsw. Etyxe na diabazw prin kati mhnes sto germaniko "guitar" ena arthro gia ton Moore pou mou ekane entypwsh, den thimamai poio mhna alliws tha ekana metafrash oloklhro to arthro. Tespa.

Enas germanos kitharodos mhnyse ton kyrio moore gia ton eksis logo.

"O kyrios Moore mou eklepse ta riff" , o germanos ta eixe grapsei to 1974 gia to diko tou sygrotima. o moore ekeinon ton kairo htane periodia sto Germany eide ta riffakia tou typa ta tsakwse kai ta xrhshmopoihse sto "Still got the blues". Ap'oti thimamai o germanos brhke to dikio tou kai o moore prepei na plhrwsei polla fraga.

Molis brw to arthro tha to kanw metafrash. DOnt Panik

V0lcaN0
22-09-2005, 13:42
Egw pali katebasa mia (audio) synaylia pou einai o Gary Moore mazi me ton Greg Lake kai paizoun kommatia me ta opoia exoun sxetistei kai oi dyo kallitexnes. Poly endiaferousa h diaskeyh sto In the Court of the Crimson King me hlektrikh kithara kai to paiximo tou Moore.

Witchkiller
22-09-2005, 15:54
Witchkiller ελπίζω να έχεις ακούσει το άλμπουμ που έβγαλε πριν καμιά δεκαριά χρόνια με Ginger Baker και Jack Bruce. Λέγεται Around the Next Dream και είναι πολύ καλό. Βρετανικό blues-rock στα καλά του :)
Όπως λέει κι ένας φίλος "οι Cream με τον Gary M αντί του Clapton, και γαμώ!"

Oxi kai molis me kolases asxhma kathoti o typas einai ap'tous agaphmenous mou kitharistes..........