View Full Version : Laptop λοιπόν.
Το thread απευθύνεται σε όσους/ες έχουν laptop και σε όσους/ες έχουν σκοπό να αγοράσουν ένα (ή τέσπα το επόμενο τους pc να είναι laptop).
Για ποιο λόγο προτιμήσατε ένα laptop από ένα desktop PC ;
Γίνετε και ποιο συγκεκριμένοι αν μπορείτε (δηλαδή αντί να πείτε "με βολεύει για την σχολή", πείτε "σπουδάζω πληροφορική σε άλλη πόλη και με βολεύει γιατί θελω να έχω τα αρχεία μαζί μου" κτλ).
PS: Ίσως αυτό το thread να ταίριαζε στο general discussion, οπότε αν πιστεύουν κάτι τέτοιο και οι mods ας κάνουν τις ανάλογες κινήσεις.
Edited to Version 1.13
ή τέλως πάντων
.
Για ποιο λόγο προτιμήσατε ένα laptop από ένα desktop PC ;
Oi logoi gia tous opoios protimatai ena laptop apo ena desktop einai oi ekshs dyo:
1. Einai forhtos - aka anagkh.
2. Einai oti prepei gia epideiksh (parea, gkomenakia, agnostoi sto aeroplano ktl) - aka kathysterhsh.
"σπουδάζω πληροφορική σε άλλη πόλη και με βολεύει γιατί θελω να έχω τα αρχεία μαζί μου" κτλ).
Ayto einai oti pio ilithio. Alitheia. Yparxoun 45998 forhta mesa apothikeyshs. Apo optika mexri flash drives kai eksoterikous sklhrous.
[zER]
ή τέλως πάντων
.
αχαχαχα
παίρνεις εκδίκηση για το 14 hours ε;
Οπότε πάει στην version 1.13 το αρχικό post.
PS: Σκατά κι εγώ μετά από 7 ώρες WoW είμαι και με πονάνε τα μάτια μου. Μπε, πάω για ύπνο.
1. Κάνεις δουλειά οπουδήποτε /ή οτιδήποτε κάνεις ένιγουι, οπουδήποτε.
2. Έχεις κάτι παραπάνω από ένα γαμημένο discman στα ταξίδια.
3. Λιγότερος όγκος.
και 2 λόγοι που προτίμησα να πάρω laptop αντί για νέο desktop:
1. Έχει αξιοπρεπή (έως γαμάτη) οθόνη,
2. Είναι πιο προσιτά πλέον (ή έτσι μου φαίνεται τώρα), με ίδιες περίπου δυνατότητες ενός αντίστοιχου desktop.
με ίδιες περίπου δυνατότητες ενός αντίστοιχου desktop.
Sorry alla AHAHahHAahahAHahahHAaHahahaHah.
Ektos ki an ennoeis idies dynatothtes sthn triplh timh :P
Το πρώτο το πήρα για τη δουλειά, γιατί ήθελα να έχω τα κείμενά μου μαζί. Το δεύτερο το πήρα γιατί το πρώτο γαμήθηκε (αυτά τα cdr/dvd players είναι ό,τι πιο αναξιόπιστο υπάρχει), γιατί μετακινούμουν πολύ και δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πηγαινοφέρνεις desktop...
Δεν ξέρω γιατί σκέφτεσαι να πάρεις laptop. Πέρασες σε άλλη πόλη; Σκέφτεσαι να φύγεις; If this is the case και το μέρος, στο οποίο πηγαίνεις θα είναι ο τόπος διαμονής σου για αρκετά χρόνια, κράτα το desktop σου και πάρε ένα νέο εκεί που θα πας. Έχουν πέσει αρκετά οι τιμές των notebooks, αλλά αν μπορείς να βάλεις λίγα παραπάνω για desktop, do that. Τα notebooks έχουν τα πλεονεκτήματα που ανέφερε ο Virus, αλλά είναι πιο αναξιόπιστα και πιο περιορισμένων δυνατοτήτων από τα desktop. Plus, αν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο laptop σου (κάρτα, σκληρό, whatever) θα σου φύγουν πολύ περισσότερα λεφτά.
Dunno, είναι βολικά κι ευέλικτα τα notebooks και, ειδικά αν τα θέλεις για απλές δουλειές, είναι η ιδανική λύση. Δεν μπορείς όμως να παίξεις ψιλο-απαιτητικά παιχνίδια, το service τους είναι προβληματικό συνήθως και μπορεί να σε εγκαταλείψουν εκεί που δεν το περιμένεις.
Retali-ator
28-08-2005, 12:49
[zER]
με ίδιες περίπου δυνατότητες ενός αντίστοιχου desktop.
Sorry alla AHAHahHAahahAHahahHAaHahahaHah.
auto.
"Ίδιες περίπου δυνατότητες" δεν έχουν, ιδιαίτερα αν υπολογίσει κανείς και το κόστος. Σε απαιτητικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια ή 3d εργαλεία, η διαφορά είναι εμφανής.
hm είναι λίγο υπερβολή ok, αν κ είχα στο μυαλό μου όλες τις μαλακιούλες που χει πάνω κ δε του λείπει τπτ απολύτως.
Γουατέβερ, τριπλή τιμή με τίποτα, εκτός αν μιλάς για powerbook, που εγκατέλειψα την ιδέα με το που βρήκα laptop πιο δυνατό και κατά 1 χιλιάρικο πιο φτηνό. =)
Phantom Duck
28-08-2005, 14:27
Ama den pshnesai gia paixnidia, kati paei na ginei.
phra laptop giati
1. 8elw na pairnw to pc spiti kai na mhn to afhnw sto grafeio (panta yparxei kindynos diarrh3hs me 8ymata panta ta pc)
2. 8elw na douleyw kai sto spiti ta sabbatokyriaka xwris na xreiazetai na trexw sto grafeio
3. exei apisteyta pio mikro ogko, synepws endeiknytai gia xrhsh se mikro xwro.
4. syndeetai me ta panta, se sxesh me desktop, oson afora eggrafh keimenwn kai ektypwseis kok se bgazei asproproswpo kai me to parapanw.
5. briskeis laptop kai me 80arh sklhro pia.
6. kalos kai sta grafika. exw paiksei 2 paixnidia kai antapeksel8h mia xara. Se pio apaithtika paixnidia, den kserw.
psychotron
30-08-2005, 13:21
Εξαρτάται τι μηχάνημα έχεις.
Και σε κάποια πιο απαιτητικά παιχνίδια, πάντως, εμένα ανταπεξήλθε.
Εδώ δουλεύω με άνεση Illustrator χωρίς να κολλάει (απίστευτο σχεδόν, για να δούμε πως θα συνεχίσει).
laptop με P4 3.2, 100gb HD, 1 gb ram mplampla... ε τι να πει.
Antrikos
30-08-2005, 13:33
ναι,κάνε και ποστ την φώτο του λάπτοπ σου τώρα.
(ζηλεύω)
όχι, είμαι καλό παιδί.
(για την widescreen 17αρα δεν είπα ε)
όχι, είμαι καλό παιδί.
turbox i toshiba ?
Εξαρτάται τι μηχάνημα έχεις.
Και σε κάποια πιο απαιτητικά παιχνίδια, πάντως, εμένα ανταπεξήλθε.
Στο HL2 κόλλαγε συνέχεια πάντως.
όχι, είμαι καλό παιδί.
turbox i toshiba ?
hp.
όχι, είμαι καλό παιδί.
turbox i toshiba ?
hp.
ha ha nai ksexasa exei kai i hp tetoia terata, mono pou ayta den 8a eprepe na 8ewrountai laptop :P
The Nerd
30-08-2005, 15:52
Compaq re moynia \m/
Δεν ξέρω γιατί σκέφτεσαι να πάρεις laptop. Πέρασες σε άλλη πόλη; Σκέφτεσαι να φύγεις;
Τσουκ, δεν σκέφτομαι να αγοράσω laptop. Όμως τον τελευταίο καιρό βλέπω πως "φοριέται" αρκετά το laptop και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το προτιμάει κάποιος από ένα desktop. Γι'αυτό και είπα αν μπορείτε να δώσετε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Τα γνωστά περι μεταφοράς τα γνωρίζουμε όλοι λίγο πολύ.
Γενικά έχουν μπαταρίες που τελειώνουν γρήγορα, είναι πιο ακριβά από desktop ενώ προσφέρουν λιγότερες δυνατότητες και έχουν κάποιες δυσκολίες στο support. Δηλαδή οκ, κι εγώ θα ήθελα ένα laptop γιατί είναι ωραία gadgets και μπορούν να μου προσφέρουν κάποιες ευκολίες αλλά αυτό, προσωπικά, δεν μου φτάνει για να το προτιμήσω από ένα desktop (με Athlon 64, nForce 4 SLI, 1+GB Ram κτλ :dcontent: ).
Χα, μου ήρθε τώρα στο μυαλό ο πρωτοετής κάγκουρας στο τμήμα πληροφορικής του ΑΠΘ που πήγε πρώτη μέρα στο αμφιθέατρο με το laptop για σημειώσεις..
phra laptop giati
1. 8elw na pairnw to pc spiti kai na mhn to afhnw sto grafeio (panta yparxei kindynos diarrh3hs me 8ymata panta ta pc)
2. 8elw na douleyw kai sto spiti ta sabbatokyriaka xwris na xreiazetai na trexw sto grafeio
3. exei apisteyta pio mikro ogko, synepws endeiknytai gia xrhsh se mikro xwro.
4. syndeetai me ta panta, se sxesh me desktop, oson afora eggrafh keimenwn kai ektypwseis kok se bgazei asproproswpo kai me to parapanw.
5. briskeis laptop kai me 80arh sklhro pia.
6. kalos kai sta grafika. exw paiksei 2 paixnidia kai antapeksel8h mia xara. Se pio apaithtika paixnidia, den kserw.
Ola ayta eno mporouses apla na peis "Eimai gkomena".
PS: To no 1 einai best line ever.
Για το μπαταρία thing, γιαυτό έχουν βγει οι cetrino για οικονομία και μεγάλη διάρκεια. Εμένα δε με ενδιέφερε καν οπότε pentium και 1-1,5 ώρα μπαταρία.
Πλίτσερ, κακώς διατυπωμένη η πρώτη γραμμή αλλά βάλτο να δουλέψει κι ανάλυσε το λίγο.
Vasika den exo tpt me ta laptops, complex h kati. Apla eimai o typos pou spoudaze agglia 4 xronia, phgainoerxotan olo ayto to diasthma (kathe 3 mhnes max) kai parolayta protimhse na agorasei ena 2o desktop kai na to kouvalhsei pera dothe 1-2 fores, para na dosei mia mikrh periousia gia na parei ena laptop pou tha petaksei se 2 xronia. Mia mikrh periousia edosa vevaia alla phra SYSTHMA ki oxi etairikes mpourdes :P
Me liga logia, exo katsei, skeftei, analysei to thema kai exo katalhksei oti den aksizei. Vevaia an prokeitai gia thn ergasia sou, gia poly syxnes metakinhseis, ktl endeiknytai. Alla mono ekei. To spiti-grafeio einai vlakodes.
Meyaleleth
31-08-2005, 12:05
edw kai 2 xronia exw laptop, kai o monos logos pou 8a ksanaparw laptop 8a ne epeidh 8a exw POLLA lefta (pragma adynato) kai 8a mporw na parw ena gamato mac(afou prwta exw parei desktop o opoios 8a ne kai o kyrios ypologisths mou) Ta laptops gamiounte asystola. & -
meya δηλ εννοείς θα πάρεις powerbook; σόρι, δε βγαίνει νόημα. Καύλα το powerbook (λέμε τώρα), για powerbook πήγαινα αλλά τα 3.000 δεταξίζει - ούτε τα είχα.
blitser it depends on your needs, το παμε αυτό. και γω πριν 2-3 χρόνια ήμουν οκέης με το desktop κ τα laptop και πιο ακριβά ήταν και κάτι περιττό για μένα.
Το σπίτι-γραφείο δεν είναι βλακώδες. Καλύτερα ειν για κάποιους να κάνουν τη δουλεία τους στο δικό τους laptop παρά σε ένα κοινόχρηστο πριπρι. Όσο δεν μιλάμε για δική σου μπίζνες ε.
Ένιγουι, πολύ το αναλύουμε. και γω δεν έγινα ξαφνικά υπέρμαχος των lap, απλά είδα αυτή τη στιγμή για μένα ότι είναι ότι πιο βολικό και αρκέτα συμφέρον.
The Nerd
31-08-2005, 12:24
Btw, osoi den trexete linuxi ston palio sas forhto eiste flwroi
Angrafan
31-08-2005, 14:39
Btw, osoi den trexete linuxi ston palio sas forhto eiste flwroi
kapoioi trexoun linux kai sto kainourgio
Meyaleleth
31-08-2005, 14:50
meya δηλ εννοείς θα πάρεις powerbook; σόρι, δε βγαίνει νόημα. Καύλα το powerbook (λέμε τώρα), για powerbook πήγαινα αλλά τα 3.000 δεταξίζει - ούτε τα είχα.
an eixa ta lefta kai mou periseuane 8a to pairna auto lew.
~ladykiller~
02-07-2009, 03:18
eroti3i:
i kali mou sis mou edoke to macBook tis twra pou o dikos mou ine ston giatro.
gia pite to 8ema mpatarias/kalodio ti me protinete?
kalodio [xoris mpataria k an ine to metakinw ti vazw]
kalodio k mpataria
mpataria k fortisma ka8e ligo k ligaki.
simiosis, vasika mexri na 8imi8ei na mou ferei k to asirmato net tis ton exw sinexeia sto idio simio giati ekei mono pianei autou pou klevw.
'piseis, auto pou mou exei pei mia fili mou pos den kanei leei na exeis mpataria k kalodio paizei 'i o,ti na 'nai?!
merzi,thanx klp
Ingolemo
02-07-2009, 03:52
Ola ayta eksartwntai apo ton typo ths mpatarias (NiMH, LiON klp).
Tsekare kai pes mas.
SpiritCrusher
02-07-2009, 04:33
PS: Σκατά κι εγώ μετά από 7 ώρες WoW είμαι και με πονάνε τα μάτια μου. Μπε, πάω για ύπνο.
Λολ, τι φλώρος.
~ladykiller~
02-07-2009, 14:31
Ola ayta eksartwntai apo ton typo ths mpatarias (NiMH, LiON klp).
Tsekare kai pes mas.
elpizw na mi kanw la8os k 3eftiistw telios, alla auto enoeis?
Αποσπώμενη μπαταρία 55-Watt-hour lithium polymer
Λολ, τι φλώρος.
Όντως.
Once_Emperor
02-07-2009, 15:22
eroti3i:
kalodio k mpataria
simiosis, vasika mexri na 8imi8ei na mou ferei k to asirmato net tis ton exw sinexeia sto idio simio giati ekei mono pianei autou pou klevw.
'piseis, auto pou mou exei pei mia fili mou pos den kanei leei na exeis mpataria k kalodio paizei 'i o,ti na 'nai?!
merzi,thanx klp
long story short, αυτά με τις μπαταρίες και το ρεύμα και τα hotswapping δεν αξίζει καν να τα σκέφτεσαι. Όταν είσαι κοντά σε πρίζα χώνεις καλώδιο και όταν φεύγεις το βγάζεις. Το macbook μου εμένα εδώ και 3.5 χρόνια έτσι το χειρίζομαι και η μπαταρία κρατάει ακόμα πάνω από 4 ώρες με κανονική χρήση όπως και τις πρώτες μέρες που το πήρα. Heavy!
Ruthless
02-07-2009, 15:29
Λολ, τι φλώρος.
Παλεύεις να γίνεις μιτσμάνν/αμνίζιακ. ε; :P
Ingolemo
02-07-2009, 15:59
eroti3i:
kalodio k mpataria
merzi,thanx klp
long story short, αυτά με τις μπαταρίες και το ρεύμα και τα hotswapping δεν αξίζει καν να τα σκέφτεσαι. Όταν είσαι κοντά σε πρίζα χώνεις καλώδιο και όταν φεύγεις το βγάζεις. Το macbook μου εμένα εδώ και 3.5 χρόνια έτσι το χειρίζομαι και η μπαταρία κρατάει ακόμα πάνω από 4 ώρες με κανονική χρήση όπως και τις πρώτες μέρες που το πήρα. Heavy!
Epishs genika einai kalo mia fora to mhna toulaxiston na fortizei-ksefortizei h mpataria (aka vgalto apo to reuma mexri na kleisei).
~ladykiller~
02-07-2009, 16:02
okie dokie
isaste poli evgenikoi, me sigkinisate skasmena :-)