Log in

View Full Version : Non-fiction novel.

morphine
18-08-2005, 03:23
Πείτε ωραία βιβλία που να έχουν είτε ως κύριο θέμα είτε ως μπακγκράουντ αληθινά γεγονότα.
Προφανώς δε μιλάω για βιογραφίες per se ή βιβλία ιστορικοπολιτικοwhatever (duh) περιεχομένου (εκτός αν θέλει κάποιος να προτείνει κάτι για το χίτλερ). Ξέρω ότι είναι κάπως ασαφές αυτό που ζητάω, σόρρυ :| Αυτό που έχω κυρίως στο μυαλό μου είναι κάτι σε τέτοιο στυλ:

Robert Whyte's 1847 Famine Ship Diary (The Journey of An Irish Coffin Ship)
(kuolema σ' αγαπώ, υπάρχει περίπτωση να το βρω εδώ;).

Κάτι τέτοιο.
Φχαριστώ.
.

edit: Disable Smilies in this post

Atheist
18-08-2005, 03:33
Anri Sarier - Le Papillon

(ΑΚΑ Ο Πεταλούδας)

Kuolema
18-08-2005, 05:14
Morph (welcome back), πολύ χλωμό γιατί ήταν local έκδοση, αλλά μπορώ να σου το φέρω να διαβάσεις κάτι ανάλαφρο :?

Weiss
22-08-2005, 13:24
Της Tracy Chevalier το "Girl with a pearl earring" και το "The lady and the unicorn" είναι εποχής κάπως, αν και δεν είναι αμιγώς ιστορικά μυθιστορήματα, έχουν μπόλικες πληροφορίες για την τέχνη κατά το 17ο νομίζω περίπου αιώνα. Επίσης δεν έχουν ιδιαίτερη υπόθεση αλλά εμένα μ'άρεσαν πολύ και τα δύο.

και κανένα του Αrturo Perez-Reverte, κατά προτίμηση το "Ο Ναυτικός Χάρτης" (γενικά αυτός πλάθει ιστορίες με ιστορικό μπακγκράουντ ωραίο - και "Ο Πίνακας της Φλάνδρας" είναι καλούλι) αλλά προσωπικά δεν αντέχω τον τρόπο που γράφει γιατί μου φαίνεται ότι πλατειάζει υπερβολικά). Eπίσης δική του είναι η 9η Πύλη που έχει γίνει και ταινία με τον Τζόνυ Ντέππ.

morphine
21-03-2006, 02:00
έκανα έντιτ τον τίτλο τώρα που ξέρω ότι λέγονται non-fiction novels αυτά που ζητάω (σε ευχαριστώ τρούμαν). Πείτε τώρα μην τα πάρω.

Mostos
21-03-2006, 02:03
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ

ας πω κι εγώ το "Η επέκταση του πεδίου της μάχης" Του Μισέλ Ουελμπέκ.Πρόκειται για ενα μυθιστόρημα που βασίζεται στην ζωή του Ουελμπέκ , υποθέτω στο ίδιο ποσοστό που βασίζονται οι ιστορίες του Μπουκόφσκι στη δική του ζωή. Μιλάει για την καθημερινότητα του επιλέγοντας μια συγκεκριμένη περίοδο και μέσα απο τα γεγονότα κάνει μια ανάλυση της σεξουαλικότητας και διαφόρων κοινωνικών φαινομένων.

Weiss
21-03-2006, 02:18
Julian Barnes - Arthur & George

ουσιαστικά είναι η περιγραφή ενός αρκετά άγνωστου περιστατικού από τη ζωή του Arthur Conan Doyle, πρέπει να έκανε άπειρη έρευνα ο Barnes για να το γράψει αυτό το βιβλίο, ωραίο είναι και αρκετά ενδιαφέρον (λέει λίγο και για Σέρλοκ Χόλμς μέσα).

atom_smasher
21-03-2006, 05:03
100 xronia mona3ia.

Mostos
21-03-2006, 08:15
Ποιά αληθίνη ιστορία υπάρχει πίσω απο ενα διήγημα οπου ένα ασήμαντο πρόσωπο της πλοκής πεθαίνει και ανασταίνεται (δεν είναι κανα σπουδαίο σπόιλερ ντόν'τ γουόρι) ;

eleventh guardian
21-03-2006, 11:03
Και ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη βασίζεται σε αληθινά περιστατικά.
Αν και σ' αυτό το βιβλίο η πλοκή έχει τη μικρότερη σημασία γι' αυτόν που διαβάζει.