PDA

View Full Version : Φρου Φρου

fandango
04-08-2005, 18:30
Πίσω στη μαγική δεκαετία του 80, στην κρατική τηλεοραση παιζόταν η σειρά Φρουφρού, που έχω και στο άβαταρ μου, ένα παράξενο πλάσμα-πνεύμα. Το θυμάται κανείς? Εγώ όταν παιζόταν ήμουν μικρός, αλλά ευτυχώς τα έγραφε ο πατέρας μου σε βιντεοκασέτες, και τα έβλεπα συνέχεια.. Πριν καμιά βδομάδα είδα ξανά το τελευταίο επεισόδιο που έχω, με την Έρικα, ένα κοριτσάκι που φορούσε μια αλυσίδα στο χέρι την οποία έκλεψε ο Φρουφρου και ο Έντερ τον έδιωξε. Το επεισόδιο τελείωνε με τον Φρουφρου να φεύγει κλαίγοντας απτο ξυλουργείο και τον Έντερ να γυρνάει, να μην τον βρίσκει και να λέει "Φρουφρου μου που είσαι?", "Φρουφρου μου έλα" κλπ

Μπορεί να ακούγεται ψιλομαλακία, αλλά σε αυτό το σημείο έχω ρίξει το κλάμμα της ζωής μου..

Ξέρει κανείς αν αυτό ήταν το τελευταίο επεισοδιο της σειράς? Επίσης, παίζει κανένα αγγλικό site για φωτογραφίες? Έχω βρει δεκάδες γερμανικά, απτα οποία δεν καταλαβαίνω τπτ.. Ο original τίτλος είναι Meister Eder und sein Pumuckl.

The Nerd
04-08-2005, 19:37
Preacher re moynia !!!! :dfinger:

rincewind2k
04-08-2005, 19:56
:cry:

fandango
05-08-2005, 13:45
Preacher re moynia !!!! :dfinger:

:wstupid:

Medusa
07-08-2005, 12:36
Ηταν γερμανική παραγωγή.
Το παίζει ακόμη στη γερμανική τηλεόραση (τουλάχιστον μέχρι πέρισυ).

wraies anamnhseis...alla den mporw na se boh8hsw...:-p

enitharmon
07-08-2005, 13:54
WDR e?

tha koitaksw molis anevw an mporw na katevasw tipota

progvamp
06-01-2006, 21:48
Είδα το άβαταρ του Fandango στο φόρουμ των Pilgrims και το θυμήθηκα κι εγώ το σκανταλιάρικο αυτό πλασματάκι. Με μια απλή αναζήτηση του ονόματός του "Φρου Φρου" στο γκουγκλ βρήκα μια σελίδα σχετική με τις παιδικές εκπομπές εκείνης της εποχής. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν κι άλλες. Θα συνεχίσω να ψάχνω γιατί είναι πραγματικά ενδιαφέρον!
http://www.prinkaimeta.gr/XXX/Portraits/8.html

Παλιότερα έψαχνα κι εγώ για μια άλλη εκπομπή με κάτι πειρατές, αλλά δεν βρήκα τίποτα τότε και τα παράτησα. Κάπου πρέπει να υπάρχει ακόμα το ποστ μου.

Επίσης ενδιαφέρουσα ήταν κι η σειρά με "Τα Παραμύθια του Εξηνταβελόνη" ή όπως την έλεγαν που συνδύαζε μαριονέτες, κουκλοθέατρο με την διήγηση παραμυθιών από διάφορα μέρη του κόσμου.

fandango
21-11-2006, 23:33
Το απόγευμα, πάνω στο ζάπιγκ, πέφτω πάνω στο βεργίνα τιβί.
Ένας παπούς, ονόματι Έντερ, μιλούσε σε μια τύπισσα για ένα πνεύμα που έχει κάνει κατάληψη στο εργαστήριό του!!!

Μόνο που δεν έκλαψα από συγκίνηση...

Φυσικά δεν ήταν η σειρά, ήταν το Pumuckl und sein Zirkusabenteuer, μια ταινία που βγήκε με τον Φρου Φρου το 2003, δεν έπαιζε καν ο original Eder (RIP), η μεταγλώτιση ήταν ΑΘΛΙΑ, αλλά....

ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ!!
Τσοκολάτα. :touched: