PDA

View Full Version : [Cinema] War of the Worlds (2005)

Phoebus
03-07-2005, 16:58
Λοιπόν, το συγκεκριμένο post έχει spoilers, όποιος δεν θέλει να μάθει τίποτα να μην διαβάσει.

:spoiler:

ΟΚ.

Η ταινία μου φάνηκε χάλια. Δηλαδή μένω άναυδος με το μέγεθος της μαλακίας που μου παρουσιάστηκε για τα 7 ευρώ που πλήρωσα. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:

Πέραν των διαφόρων τρυπών (πως ο κόσμος είχε κάμερες μετά τις ηλεκτρικές καταιγίδες κτλ) δέχομαι ότι το στόρυ έχει προοπτικές. Δηλαδή παρουσιάζεται ένα ωραίο σκηνικό με πολύ πράμα για να αναπτυχθεί, τουλάχιστον σεναριακά για το ΤΙ είναι οι εξωγήινοι, τι θέλουν, μπλα-μπλα-μπλα. Τα γνωστά scifi πραγματάκια που υποτίθεται ότι βλέπουμε.

Και τελικά βλέπουμε το εξής:
Την μάζα να σκοτώνεται για ένα αυτοκίνητο.
Τον καλό μπαμπά να σκοτώνει τον παρανοϊκό ψυχοπαθή "σύμμαχο" για να προστατέψει την κόρη του.
Το εντελώς ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ τέλος, με τον γιόκα να έχει επιβιώσει (!?!??!!?!?!?!??!?!), με όλη την οικογένεια ζωντανή (?!!?!??!?!?!?!), με το σπίτι τους όρθιο (!?!?????????!!?!?!?!?!?) στην κατά τ'άλλα πλήρως κατεδαφισμένη πόλη. ΤΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ

ΟΚ, το έπιασα το μήνυμα ότι οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν τέρατα όταν ζουν στιγμές πανικού. Το έχω δει και σε άλλες ταινίες αυτό. Το υπόλοιπο στόρυ γιατί να είναι ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ;

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, το έχει διαβάσει κανείς;

Απογοητεύομαι γιατί βασικά δεν ξέρω τι σκοπό είχε η ταινία. Αν είχε σκοπό να είναι μια καλή scifi ταινία τότε απέτυχε. Αν είχε σκοπό να μου περάσει διάφορα μηνύματα για το τι είναι η ανθρώπινη φύση κτλ και πάλι απέτυχε. Το μόνο που εκτιμώ είναι η ηθοποιία και η σκηνοθεσία, η μουσική παίρνει ένα ΜΗΔΕΝ... τι να πω, κρίμα.

The Butcher
03-07-2005, 17:00
ma ti tainies pate kai vlepete...

JnB
03-07-2005, 19:44
Ότι είπε ο πάνω πάνω....

ΜΟΥΦΑ!!!!

The Nerd
05-07-2005, 18:23
action exei?

jimid
09-07-2005, 02:51
An ennoeis sex oxi. :P

Apo to allo exei arketo alla den ftanei gia na swsei tin tainia.

loreen
12-07-2005, 00:58
megalh patata! les o.k peripou 3erw ti na perimenw,kalokairi einai,na pame ki ena 8erino alla ayto htan anekdihghto..

The Nerd
14-07-2005, 05:01
8a paw na to dw ayrio,
ta marinia na exei na skoyzoyne kai na varane toys areianoys kai eimai ok.
perimenete review apo ton mellontiko sly stallone ths elladas

Weiss
14-07-2005, 11:07
εμένα μ'αρέσανε οι εξωγήινοι πάντως, ήταν πολύ καλοφτιαγμένοι.

α και ως συνήθως ο tim robbins κρατάει την ταινία για όσο εμφανίζεται.

ChromeBlackFuture
14-07-2005, 12:43
emena pali mou arese polu
e3hgoumai gia na mhn pare3hgoumai:htan to mono 2wro pou bghka apo to spiti mesa se mia oloklhrh ebdomada apisteutou diabasmatos- phdhmatos.Ok den htan Bergman,o Cruise kouradomagkas as always alla apo th 'Grammikothta tou shmainontos' htan sigoura kalutero
To mikro 3antho kwlopaido eprepe na pethanei,pws epaize etsi?!spastikia.
.-

Weiss
14-07-2005, 14:22
χα ναι, μικρομέγαλο εντελώς και τα ουρλιαχτά του με τσάντιζαν απίστευτα.
ένιγουει, κι εμένα μ'άρεσε στα πλαίσια του "περνάω δύο ώρες με ταινία του σπίλμπεργκ με πρωταγωνιστή τον τομ κρούζ".

silencerius
15-07-2005, 03:00
piga proetoimasmenos na dw kati allo kai eida kati allo
piga na dw enan Polemo -opws yposxotan kai o titlos- kai eida mia prospatheia 3 atomwn na epibiwsoun.
ypothetw an iksera ti pragmateuetai i tainia stin pragmatikotita tha imoun arketa euxaristimenos.

anyway, eixe arketa plot holes, POLLA pragmata sta opoia mporeis na statheis an thes na krakseis tin tainia.

kai kapoia mikra highlights.

episis to telos tha mporouse na eixe dothei pio periektika kai oxi toso ksekarfwta gia na dikaiologithei kalitera kai na "xwneftei" pio omala apo ton theati. aisxos.

gia tainia pou perimena pws k pws genika apogoiteumenos emeina.

silencerius
16-07-2005, 19:34
a nai ,episis na prosthesw oti oi parapompes stin tromokratia ("is that the terrorists?") klp htan toulaxiston geloies.

Deggial
19-07-2005, 18:36
Για καταστροφολογική ταινία καλή ήταν. Τίποτε σπουδαίο που να αξίζει πράγματι να το δεις σινεμά, αλλά βλέπεται ευχάριστα.

Carcass_
19-07-2005, 21:44
An vlepate mia akrivestath metafora enos vivliou tou Iouliou Bern , tha legate akrivws, ma akrivws tis idies malakies.

H tainia htan gamath kai akrivestath sthn metafora ths me kapoia elaxista shmeia allagmena. .&-
To mono kako isws to oti o Spielberg erikse to varos sthn upothesh " oikogenia " kai oxi sto ergo kath' auto.

daydreamer
24-07-2005, 12:49
Πολύ καλή μεταφορά του βιβλίου στην σημερινή εποχή! Αν εξαιρέσουμε το βλαμμένο κοριτσάκι και την εμμονή με την παρουσίαση των οικογενειακών δεσμών θα είχαμε κάτι παραπάνω από απλά μια ευχάριστη ταινία καταστροφής με εξωγήινους... μου έχει μείνει η εντύπωση πως ο Σπίλμπεργκ μπορούσε να δημιουργήσει ένα έπος με το υλικό που είχε...

rincewind2k
25-07-2005, 01:53
για. τον. πούτσο.

Nodoordonotthereisnotry
14-08-2005, 00:22
Συμφωνώ με τον Phoebus. Αν και μου άρεσε η όλη ατμόσφαιρα της ταινίας:

1.ξενέρωσα με τους εξωγήινους(δεν ήταν και alien),αλλά ένα υβρίδιο alien και e.t.

2. Μας μελετούσαν για χιλιάδες χρόνια,αλλά δεν προέβλεψαν ότι δεν ήταν φιλική η ατμόσφαιρά μας και το περιβάλλον γενικότερα; :rofl: ,

3. 2 φορές η ερώτηση: is it the terrrorists?

4. Η ερώτηση του γιου αν ήρθαν από Ευρώπη; :rofl:

5. έζησε ο γιος;

6. Το συμπέρασμα της ταινίας για τον Θεό που μας έβαλε στη γη για να ζούμε εμείς ως κυρίαρχοι και κανείς άλλος.

7. Μόνο σε κατοικημένες περιοχές πήγαιναν οι μηχανές; Δε πήγαν καθόλου σε στρατιωτικές βάσεις με τα πυρηνικά; Δεν έδειξε ούτε μία πυρηνική έκρηξη..

Μ'άρεσε όμως εκεί που κάποιος( ίσως ο Tim Robbins) λέει " Ι Heard the japs brought down one or two of these things why can't we?" με paraphrasing φυσικά γιατί δε το θυμάμαι καλά.

Καλή η ατμόσφαιρα δηλ. αλλά από πλοκή είναι κακή η ταινία.

UmbilicalResidue
14-08-2005, 01:33
αποκλείεται να το δώ αλλα αν είναι πιστή μεταφορά του βιβλίου όπως καταλαβαίνω οτι είναι 8α πρέπει να έιστε πιο ανεκτικοί σε τεχνικές λεπτομέρειες κτλπ.

Parasight
14-08-2005, 19:57
αποκλείεται να το δώ αλλα αν είναι πιστή μεταφορά του βιβλίου όπως καταλαβαίνω οτι είναι 8α πρέπει να έιστε πιο ανεκτικοί σε τεχνικές λεπτομέρειες κτλπ.
Ayto akribws. To biblio grafthke sta telh tou 19ou aiwna kai den periegrafe toso leptomereies gia thn e3wghinh texnologia, oso gia ton paniko mesa stis an8rwpines mazes pou etrexan na sw8oun sto Londino ths tote epoxhs. Apo thn apopsh ths metaforas sto cinema, htan OK. Syn tou oti ta efe htan h koryfh sto eidos ws twra, ap'o,ti exw dei egw toulaxiston. Opote, apolaysa thn tainia giati h3era ti na perimenw. Twra, an kapoios exei problhma me ton Spielberg 'h me ton Cruise, ayto einai allo 8ema.

Nodoordonotthereisnotry
15-08-2005, 02:51
Οι κακιές γλώσσες λένε ότι η ταινία απέτυχε να εισπράξει τα αναμενόμενα συναρτήσει του μεγάλου κόστους παραγωγής. Λένε επίσης πως ο Cruise και η συμπεριφορά του φταίνει εν μέρει(αν όχι πρωτίστως) για αυτό. Εγώ μπορώ να εντοπίσω και το λόγο. Άκουσε ο Cruise το τελευταίο μονόλογο του Freeman και φρίκαρε το άτομο. Αν ήταν ο Speilberg όσο έξυπνος όσο ο Lucas,θα φρόντιζε να μη το μάθαινε ποτέ ο Cruise για το τι "ήθελε ο Θεός για τη γη και τον άνθρωπο". Ασε τον να γίνεται σούργελο στην Όπρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας.

Sotos_The_Tequiler
08-06-2010, 23:42
τώρα έκατσα και το είδα, άργησα 5 χρόνια...
Ισχύουν όλα τα παραπάνω... θα μπορούσε να είναι ταινιάρα αλλά ήταν πίτα στη μαλακία.
Θα κάτσω να δω και την πρώτη του 1953 αν τη βρω. Στο imdb έχει 7,2