View Full Version : Audioslave - Out Of Exile
Dragonlord
11-06-2005, 00:30
www.audioslave.com (http://www.audioslave.com)
©2005 Interscope
http://www.electricrequiem.com/modules/iNkMedia/media/album.84.cover.jpg
1. Your Time Has Come
2. Out Of Exile
3. Be Yourself
4. Doesn't Remind Me
5. Drown Me Slowly
6. Heaven's Dead
7. Worm, The
8. Man Or Animal
9. Yesterday To Tommorrow
10. Dandelion
11. #1 Zero
12. Curse, The
Κριτική στο Electric Requiem Online Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/iNkReview/review.php?action=viewsingle&reviewID=84)
soulless9
11-06-2005, 03:41
to be yourself isws na einai to kalytero rock kommati twn teleytaiwn etwn. exw arrwsthsei me ayto to kommati.
blackbird
11-06-2005, 03:53
to heaven's dead einai to agapimeno mou tragoudi tous teleutaious mines aplo kommati kai me psilo afeleis stihous alla vgazei apisteuti "kapsoura"
oi erminies tou cornell einai apisteutes once more imo kalyteres apooti sto omonymo
UmbilicalResidue
11-06-2005, 05:08
πατάτα.
Είμαι απο αυτούς που παρακολου8ούσαν (όσο προλαβα τεσπα)
και τους άρεσε ο ήχος των RATM. Η μετεξέλιξη της μπάντας σε
Αudioslave αρχικά μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, δεδομένου οτι οι RATM
είχαν δώσει τα περισσότερα απο αυτα που μπορύσαν σαν μπάντα. Στη
συνέχεια άκουσα το ντεμπούτο που ενώ με ξένισε λόγω της εντελώς
αλλης κατευθυνσης ομολογώ οτι έιχε ωραίες στιγμές.
Ο παρών με απογοήτευσε. Ο Morello ποτέ δεν είχε ακουστεί πιο
συμβατικός και "radio-friendly", η φωνή του Cornell με κούρασε
σε αρκετά σημεία και τέλος ο συνολικός ήχος είναι ένα καλό
αποτέλεσμα για μια τυπική Μtv μπάντα σα τους 3 dοors down ξερωγώ.
Ακόμα και αν εν τέλει οι Ratm και οι Soundgarden ήταν απλά κάτι
τετοιο, σαν μουσικοί μπορούν σίγουρα να δώσουν πολλά περισσότερα.
kai nai symfwnw me ton apo panw
Phantom Duck
11-06-2005, 14:19
O,ti eipan oi apopanw.
πατάτα.
Είμαι απο αυτούς που παρακολου8ούσαν (όσο προλαβα τεσπα)
και τους άρεσε ο ήχος των RATM. Η μετεξέλιξη της μπάντας σε
Αudioslave αρχικά μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, δεδομένου οτι οι RATM
είχαν δώσει τα περισσότερα απο αυτα που μπορύσαν σαν μπάντα. Στη
συνέχεια άκουσα το ντεμπούτο που ενώ με ξένισε λόγω της εντελώς
αλλης κατευθυνσης ομολογώ οτι έιχε ωραίες στιγμές.
Ο παρών με απογοήτευσε. Ο Morello ποτέ δεν είχε ακουστεί πιο
συμβατικός και "radio-friendly", η φωνή του Cornell με κούρασε
σε αρκετά σημεία και τέλος ο συνολικός ήχος είναι ένα καλό
αποτέλεσμα για μια τυπική Μtv μπάντα σα τους 3 dοors down ξερωγώ.
Ακόμα και αν εν τέλει οι Ratm και οι Soundgarden ήταν απλά κάτι
τετοιο, σαν μουσικοί μπορούν σίγουρα να δώσουν πολλά περισσότερα.
πρόσθεσε και το classic "είναι για πέταμα" και είμαστε σύμφωνοι.
blackbird
11-06-2005, 15:08
Ο Morello ποτέ δεν είχε ακουστεί πιο
συμβατικός και "radio-friendly",.
se auto symfwnw
kata t alla exartatai ti apaitiseis exeis apo mia banda
oi Audioslave pote den prospathisan na ginoun mixi RATM kai Soundgarden
blackbird
11-06-2005, 15:09
Ο Morello ποτέ δεν είχε ακουστεί πιο
συμβατικός και "radio-friendly",.
se auto symfwnw
kata t alla exartatai ti apaitiseis exeis apo mia banda
oi Audioslave pote den prospathisan na ginoun mixi RATM kai Soundgarden
nothingman
11-06-2005, 15:10
ok, γούστα είναι αυτά, δε γίνεται να αρέσει σε όλους ο δίσκος, αλλά ο παραλληλισμός με τους 3 doors down είναι άκυρος... χωρίς να υποννοώ τπτ, ακούσατε το δίσκο πάνω από 2-3 φορές; γιατί ίσως θέλει λίγη παραπάνω προσοχή... πραγματικά όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι έγιναν μια τυπική MTV μπάντα... το ότι δεν έχουν τη φρεσκάδα και ότι δεν είναι τόσο πρωτοποριακοί/πρωτότυποι όσο με τα προηγούμενα groups τους, δε λέει και πολλά ε..
UmbilicalResidue
11-06-2005, 15:42
ok, γούστα είναι αυτά, δε γίνεται να αρέσει σε όλους ο δίσκος, αλλά ο παραλληλισμός με τους 3 doors down είναι άκυρος... χωρίς να υποννοώ τπτ, ακούσατε το δίσκο πάνω από 2-3 φορές; γιατί ίσως θέλει λίγη παραπάνω προσοχή... πραγματικά όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι έγιναν μια τυπική MTV μπάντα... το ότι δεν έχουν τη φρεσκάδα και ότι δεν είναι τόσο πρωτοποριακοί/πρωτότυποι όσο με τα προηγούμενα groups τους, δε λέει και πολλά ε..
Οι 3 Doors Down δεν είναι κακή μπάντα. Προσωπικά μου αρέσουν,
ακούω τα κομμάτια τους χωρις να παρακολου8ώ τις κυκλοφορίες
τους ή ό,τι άλλο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικούς μουσικούς
όμως που έχουν αποδείξει οτι το 'γραφω μουσική για ραδιόφωνο'
είναι κατι που το κάνουν για πλάκα. Είναι σίγουρα ωραία μουσική
κτλπ αλλα απέχει απογοητευτικά απο αυτό που μπορού να κάνουν ιμο.
ps0. και ναι ρε γμτ όταν δεν ανταλλάζεις τη φρεσκάδα με ωριμότητα
κατι λέει δε νομίζεις.
nothingman
11-06-2005, 16:35
Εννοώ ότι είναι άδικο να τους συγκρίνουμε έχοντας στο μυαλό μας ό,τι έκαναν με Soundgarden, RatM... εξαιρετικά groups και τα δυο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν σε μια εντελώς διαφορετική εποχή... γνώμη μου είναι ότι το Out of exile είναι ένας πολύ καλός rock δίσκος του 2005, δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέα ρεύματα ή κάτι τέτοιο, αλλά δε νομίζω ότι επιδίωξαν κάτι τέτοιο... νομίζω ότι απλά ήθελαν να βγάλουν το νέο δίσκο ενός νέου συγκροτήματος, χωρίς δλδ να θυμίζουν τόσο το παρελθόν τους, και αυτό κατάφεραν... εξάλλου, αν όντως επιζητούσαν μόνο την εμπορική καταξίωση, θα μπορούσαν να είχαν μεγαλύτερα αποτελέσματα με απλά αναμασήματα των όσων έχουν κάνει
το ps δεν το κατάλαβα... αν εννοείς ότι δεν είναι προϊόν ωριμότητας η "νέα τους κατεύθυνση", διαφωνώ αλλά δεν τρέχει και τπτ, ίσως το βλέπω/-εις λάθος
UmbilicalResidue
11-06-2005, 16:42
ένας πολύ καλός rock δίσκος του 2005, δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέα ρεύματα ή κάτι τέτοιο, αλλά δε νομίζω ότι επιδίωξαν κάτι τέτοιο...
δε σε πολυκαταλαβαίνω εδώ. είναι χαρακτηριστικό του 2005 να
είσαι συμβατικός στο rock; αν όχι τι σημαίνει δίσκος του 2005
και τι σχέση έχει με το οτι ο δίσκος ειναι συμβατικος.
nothingman
11-06-2005, 16:56
έλα τώρα, μην παίζεις με τις λέξεις... εννοώ ότι μπορεί να (μου) αρέσουν και συγκροτήματα/δίσκοι που δεν είναι δα και τόσο πρωτοποριακοί... με βάση τις μουσικές του 2005 όπως εγώ τις παρακολουθώ και αντιλαμβάνομαι, ο δίσκος κινείται σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια.. δεν ξέρω αν μετά από χρόνια όλοι θα μνημονεύουμε το Out of exile ως κυκλοφορία-σταθμό (προφανώς πολύ δύσκολα) αλλά εμένα μου αρκεί που τώρα μου ακούγεται σαν ένας σύγχρονος δίσκος, με καλά τραγούδια... το 2005 το χρησιμοποίησα σε αντιδιαστολή με το πότε έδρασαν οι SG + RatM...
το βασικό σημείο για μένα, είναι να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για συνέχεια του τι έκαναν παλιά αλλά για frest start ας πούμε
τέλος πάντων, νιώθω ότι το πολύ-ψειρίσαμε το θέμα και δεν έχει πολύ νόημα πλέον... δε σου άρεσε, μου άρεσε, καταλάβαμε (πιστεύω) γιατί, let's leave it there
Kingryche
11-06-2005, 22:57
Πέραν του ότι μου άρεσε πάρα πολύ το πρώτο album και πέραν του ότι ο Cornell είναι από τους πολύ αγαπημένους μου τραγουδιστές οι Audioslave εμένα προσωπικά με "πείθουν" ως νέα μπάντα έμπειρων μουσικών που ότι διαφορετικό είχαν να το δώσουν το δώσαν την προηγούμενη 10ετία και πλέον αρκούνται στο να απίζουν την μουσική που τους αρέσει, συνδυάζοντάς την με μια θεμιτή εμπορικότητα, όπως ακριβώς είναι και η περιπτωση των Velvet Revolver.
To Out Of Exile προσωπικά μου άρεσε αρκετά, δεν είμαι ακόμα σε θέση όμως να το συγκρίνω με το s/t.Κομμάτια όπως το Your Time Will Come, το Be Yourself (ωραίο videoclip)και το Doesn't Remind Me είναι προφανή hit-άκια. Τα Out Of Exile, Heaven's Dead, Dandelion είναι επίσης πολύ ωραία κομμάτια, ενώ τα Number 1 Zero και The Curse κλείνουν τον δίσκο γαμάτα στο ίδιο ύφος με τα Getaway Car και The Last Remaing Light από τον πρώτο δίσκο.
O Morello έχει γράψει μερικά πολύ όμορφα riff και μερικά ωραία solo κοντά στο κλασσικό του στυλάκι, το rhythm section λιτό και όπως πρέπει, ε και ο Cornell Θεός ως συνήθως.
Δεν είναι ο δίσκος που θα αλλάξει το rock ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι άπειρες φορές ανώτεροι από μπάντες που παίζουν κάτι post garage, ξέρω και 'γω τι και νομίζουν ότι είναι οι μεσσίες του σημερινού rock. Αν δεν κάνω λάθος πήγε στο νο.3 των album charts.Well done!
The Nerd
11-06-2005, 23:27
To 1o htan kalytero gia ta goysta moy
Kai ta 2 gamane oti arxidies malakies vgainoyn, asxeto poy an evgainan 5-6 xronia prin 8a pernagan aparathrhta
:pink: ston nothingman poy me montare
Godfath3r
24-06-2005, 05:04
Ενώ το πρώτο τους άλμπουμ μου άρεσε πάρα πολύ το Out Of Exile με απογοήτευσε πάρα πολύ.Δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτός ο δίσκος (μήπως επειδή το ήθελε το συμβόλαιο;)Ο Cornell ακούγεται περισσότερο επίπεδος απο ποτέ και ο Morello ένας συμβατικός κιθαρίστας που κάνει και κανά εφέ για να δείξει οτι είναι εκεί.
Στον πρώτο δίσκο αυτά τα δύο βασικά στοιχεία λείπανε...Οι ρυθμοί της κιθάρας ήταν καλύτεροι (άποψή μου) και ο Cornell έδειχνε το μεγαλείο του.
Πού είναι αυτά τα ανεβοκατεβάσματα της φωνής?Οι αλλαγές τόνου και όλα αυτά που μας κάνανε να γουστάρουμε?Συμπερασματικά να πώ πως αν είχαν δουλεψει παραπάνω τις συνθέσεις, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα ήταν ισάξιο, ίσως και ανώτερο του Audioslave...Αυτά!
Harry Manback
12-07-2005, 04:14
Symfonw me ton Godfath3r, kai na pros8esw kai to gegonos ths pio flat paragwghs se sxesh me ton prwto pou me ksenerwse arketa. 3-4 tragoudia aksizoun gia mena, ta ypoloipa einai apo metria ews adiafora... :|