Log in

View Full Version : Code - Nouveau Gloaming

Atheist
04-06-2005, 21:03
http://briefcase.pathfinder.gr/download/Wampyr/30077/436178/0/imagecover.jpg

Traxx:
---------
The Cotton Optic
Brass Dogs
An Enigma In Brine
A Cloud Formed Teardrop Asylum
Aeon In Cinders
Tyburn
Radium
Ghost Formula

Όσο σύνηθες και ενοχλητικά cliche μπορεί να είναι το γεγονός πως σχεδόν κάθε κριτική βασίζεται σε προηγούμενες η παρεμφερείς δουλειές και συνθέσεις, ανεξαρτήτως ποιότητας ή μουσικής πρωτοπορείας, υπάρχουν στιγμές που κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο. Πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με ένα συγκρότημα στο οποίο ανακατεμένος είναι ο Vicotnik, του οποίου τις συνθετικές και ενορχηστρωτικές ιδέες δεν νομίζω πως μπορεί να απορρίψει ελαφρά την καρδία οποιοσδήποτε νοήμων μουσικόφιλος.

Το Nouveau Gloaming λοιπόν, είναι ένας δίσκος που κατάφερε με τον avant/black (ταμπέλες παντού) ήχο του να ενθουσιάσει μετά από πολύ καιρόν έναν βρωμοdeathά σαν και του λόγου μου. Όταν άκουσα το πρώτο κομμάτι, ο τόπος μύρισε DHG με χαρακτηριστικότατη άνεση. Τα άμαθα και άπειρα αυτιά μου διέκριναν την ταχύτητα και το σκοτάδι του Monumental Possession με την artificial βρωμιά του ήχου που χαρακτηρίζει το 666 International. Κάνοντας το λάθος να επαναπαυτώ αποκλειστικά στους DHG του Vikkie, το αυτί μου έπεσε στο επόμενο κομμάτι. Ψαλμωδίες, ομιλίες και ατμόσφαιρα πυρετού μια αποπνικτικά ζεστή νύχτα. Με 3 λέξεις, Ved Buens Ende.

Ta riffs δεν είναι τίποτα τρομερό τεχνικά (είμαι ελιτιστής λόγω του nick ;p), αλλά δεν θα μπορούσαν να είναι ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ ηχητικά. Ρυθμός, σαπίλα, μια μικρή προσθήκη detune στο σωστό σημείο, καθαρότητα παραγωγής σε τρελό επίπεδο, αλλά με τα ηθελημένα παράσιτα (μπαμπά σε λένε Snorre) να αφαιρούν κάθε υποψία υπερβολικής γυαλάδας από τον ήχο.

Τα drums είναι αρκετά πίσω ώστε να ακούγονται χωρίς να σε παρασύρουν, και αρκετά καθαρά ώστε να δημιουργούν μια ραχοκοκκαλιά για το κομμάτι. Τίποτα τρελό από τεχνικής άποψης (ναι ΟΚ) αλλά και πάλι αψεγάδιαστα σε αυτό που κάνουν. Το μπάσσο ίσα που ακούγεται, εξ' άλλου δεν νομίζω πως ο Vicotnik συνεισφέρει στον δίσκο με αυτόν τον τρόπο... Το γέμισμα είναι υπαρκτό, απλά δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις, και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, this is industrial black we're talking about.

Τα φωνητικά θυμίζουν τον Aldrahn στο λιγότερο extravagant, χωρίς τις γαργάρες και τα πειραματικά πνιξίματά του (που ούτως ή άλλως δεν είναι τόσο εμφανή στο Monumental) ενώ στις φάσεις "μονόλογου" γέρνουν αρκετά προς στον Czral του Written In Waters ΧΩΡΙΣ -σε καμία περίπτωση- να έχουν την ίδια εκφραστικότητα. Ίσως είναι grim, ίσως είναι σκοτεινά και σίγουρα είναι άρρωστα, αλλά το βάθος της παράνοιας του Czral δεν το αγγίζουν, ΧΩΡΙΣ αυτό να είναι κακό. Και αυτό επειδή η συγκεκριμένη μουσική ΔΕΝ είναι VBE, αλλά Code, και φωνητικά όπως του Written θα έκλεβαν, nay, θα επισκίαζαν δυσάρεστα και αταίριαστα την μουσική.

Για να μην μακρυγορώ, το συγκεκριμένο album με άφησε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μαλάκα, σε σημείο εθισμού, "άντε να πάω σπίτι να ξανακούσω το Code", "καλά σε κλείνω, πάω να ακούσω το Code" κτλ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους fan του είδους.

Όσοι το έχετε ακούσει plz πείτε μας την γνώμη σας.
Όσοι το βρίσκετε πολύ false για τα γούστα σας, παρακαλείστε να μην postάρετε εδώ το γούστο σας ως κοσμογονική και οικουμενική αλήθεια.

Το επίσημο site της μπάντας: http://www.codeblackmetal.com/

PS: Που να τα φτιάξεις με gothoύ brocc ;p

Chopped In Half
04-06-2005, 21:09
teleio

fainetai
:cry:

Broccoli
04-06-2005, 21:11
Εξώφυλλο, tracklist κλπ αν έχεις την ευγενή καλοσύνη. Μετά το album λέγεται Nouveau Gloaming. =p Τρίτον γαμάει και τέταρτον ο Kvohst στα καθαρά ακούγεται εντελώς Garm (πινκ)[/code]

carlmikaze
04-06-2005, 23:27
Τα drums είναι αρκετά πίσω ώστε να ακούγονται χωρίς να σε παρασύρουν

mhpws 8a eprepe na se parasuroun omws ligo parapanw? gamw einai, alla ligo sunh8ismeno paiximo. den milaw gia texnikh..

Το μπάσσο ίσα που ακούγεται, εξ' άλλου δεν νομίζω πως ο Vicotnik συνεισφέρει στον δίσκο με αυτόν τον τρόπο...

edw peftei ligo diafwnia (oxi oti exei idiaiterh shmasia vevaia).. Se merika kommatia (Brass Dogs, Ghost Formula) to mpasso sxedon diamorfwnei to kommati.. se ola ta upoloipa sumfwnw se megalo va8mo..

ο Kvohst στα καθαρά ακούγεται εντελώς Garm

moiazei "anhsuxhtika" h fwnh tou Void me auth tou Garm, sxedon se ola ta kommatia, ektos apo to "Brass Dogs", pou einai entelws Carl Michael kata th gnwmh mou..

Genika sxolia:

Prwta apo ola, o diskos steketai ANETA monos tou, xwris na einai kapoio fantasma palaioterwn kukloforiwn tou Vicotnik.

To oti to shmeio apo to 4:21 tou kommatiou "A Cloud-Formed Teardron Asylum" kai meta, 8a mporouse na einai akukloforhto tragoudi twn Ved Buens Ende me ton Garm sta fwnhtika (kai xwris ton Czral sta tumpana :?), mallon mono xamogela mporei na prokalei kai oxi provlhmatismo.

Oi stixoi einai kataplhktikoi (kati kanei kai o Void ekei mesa - kakia), enw endiaferousa einai h sunergasia tous me ton agnwsto poihth Andrew Nicol.

Genika o diskos gamaei polu, h agglo-norvhgikh sunergasia ekatse mia xara.. Xalara mesa stis kaluteres fetines kuklofories.. Opws 8a (ksana)elege kai o Satyr, "The Future Looks Norse"

Fusika den xreiazetai na sas pw ti exei na ginei molis kukloforhsei h douleia twn Dodheimsgard, h opoia 8a kukloforhsei, nai, 8a kukloforhsei.

se ligo 8a to pistepsw kiolas..

Atheist
04-06-2005, 23:58
mhpws 8a eprepe na se parasuroun omws ligo parapanw? gamw einai, alla ligo sunh8ismeno paiximo. den milaw gia texnikh..

Όχι, θα είναι σαν να ζητούσες blastbeat στους Beatles... Είναι ότι πρέπει κατ' εμέ, δεν θα ήθελα τίποτα πιο εξεζητημένο από αυτό. Δεν είναι ούτε minimal, ούτε παπάδες, είναι ότι χρειάζεται.

Se merika kommatia (Brass Dogs, Ghost Formula) to mpasso sxedon diamorfwnei to kommati..

??? Δύο εμφανείς μελωδίες παίζει στο φόντο, και η μία είναι ξεκάθαρη επειδή ανεβαίνουν οι νότες -όσον αφορά το Brass Dogs.

Όσον αφορά το Ghost Formula το μπάσο το ακούω μόνο σε στιγμές έμφασης, και αυτό σε lone tones, και κάπου θαμμένο πίσω από τα drumz.

Oi stixoi einai kataplhktikoi (kati kanei kai o Void ekei mesa - kakia)

Ποιός είναι ο Void ρε φολς? :p

ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ DHG ΕΔΩ. ΑΜΑΝ!! :evil:

Broccoli
05-06-2005, 12:37
Τώρα μου ρθε στο μυαλό. Το σημείο στο brass dogs με τα καθαρά background φωνητικά θυμίζει το αντίστοιχο σημείο του last-minute lies από το department.

carlmikaze
05-06-2005, 13:10
den to xa prosexei!

genika pisteuw 8a mas apasxolei akoma gia arketo kairo touto dw..

Once_Emperor
05-06-2005, 14:41
den pairnw kai orko alla nomizw oti o vicotnik den paizei kithara alla baso edw...

carlmikaze
05-06-2005, 17:06
yap

Kuolema
07-06-2005, 16:17
Atheist, σε μισώ με black-metal-ικό evil και πολύ grim τρόπο. Μας καυλώνεις, πάμε να πάρουμε το δίσκο κι έχει τελειώσει :shock: :(
:evil: <--- το μίσος.

symposium_lexotanil
22-06-2005, 16:46
e bump

WoTaN
23-06-2005, 02:49
Exwfulara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kuolema
05-08-2005, 23:01
Επιτέλους, σήμερα το βρήκα.
Είμαι στη δεύτερη ακρόαση. Πρώτες εντυπώσεις: ομορφιά. Οι πιο αργές στιγμές είναι παραμυθένιες. Οι φίλοι μας εκεί πάνω έχουν πιάσει το νόημα.

freak brother
06-08-2005, 05:34
Exwfulara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: