Log in

View Full Version : podosfairo, rpg kai alles istories

psychotron
29-05-2005, 16:29
Όλη η προηγούμενη σελίδα δικαιώνει τις απόψεις μου περί αθλητισμού. Καταραμένη χούντα που φανάτισε τους πατεράδες σας και κολλήσατε κι εσείς. :P

:moutza: :moutza: :moutza:
to kseroume oti eisai gkaioulas, mh to apodeiknyeis me ka8e sou post :D :D
:P :P

Όλη η προηγούμενη σελίδα δικαιώνει τις απόψεις μου περί αθλητισμού. Καταραμένη χούντα που φανάτισε τους πατεράδες σας και κολλήσατε κι εσείς. :P
Quoted for truth and importance. Psychotron φαε σκατά :x

Από μία :moutza: στον καθένα σας.
Γιατί ως γνωστόν, όλη η Ευρώπη βασανίστηκε από χούντα και κόλλησε με το ποδόσφαιρο (ή κάποιο άλλο άθλημα)

Το σχόλιο ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά παραμένει αληθές το γεγονός πως η χούντα προώθησε πολύ το ποδόσφαιρο ως προσπάθεια να τραβήξει τη προσοχή μακριά από τις πολιτικές εξελίξεις. Επιτυχώς δε, καθώς οι πωλήσεις των εισητηρίων εκείνη τη περίοδο αυξήθηκαν. Σαφώς δεν είναι ο μόνος ή κατ'ανάγκην κύριος λόγος ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Όταν όμως κάποιος στεναχωριέται ή πανυγηρίζει με τις επιδόσεις τρίτων (εναποθέτει την ευτυχία του σε αυτούς), τότε κάτι πάει στραβά. Άλλο η απλή χαρά για την επιτυχία μιας ομάδας κι άλλο ο φανατισμός που δημιουργείται στο γήπεδο.

Milhse to atomo pou kaigetai me to na enallassei proswpikothtes kai xarakthres sta rpg, tous opoious den mporei na upodh8ei 'h na "apokthsei" sthn pragmatikh tou zwh..
(to 3ereis oti kaigomai ki egw, alla really to podosfairo einai 1000 fores kalutero) :D

Και τους οποίους δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι πραγματικώς. Στα RPG βλέπεις μια "ρομαντική" εκδοχή των ηρώων, χωρίς τις κακουχίες της κάθε εποχής. Εν πάση περιπτώσει, δε μπορώ να δω τη συσχέτιση με την εναπόθεση της ευτυχίας μας σε τρίτους, καθώς στα RPG εσύ ο ίδιος συμμετέχεις. Στην υποστήριξη μιας αθλητικής ομάδας απλώς δημιουργείς τον εαυτό σου τη ψευδαίσθηση πως συμμετέχεις.

Pistepse me, mporw na sou dwsw pollous logous gia tous opoious kapoios 3os mporei na sou katastrepsei th mageia enos rpg.
Kai opws kai sta rpg dialegeis ti 8a pai3eis, me poious ktl, etsi kai sto podosfairo epilegeis auto pou 8eleis na deis. Xaria pou den xrhsimopoieis mia afhrhmenh ais8hsh (aka fantasia), alla thn idia sou thn orash.

Ο όλος προβληματισμός δεν είναι γύρω απ'τα άτομα που έχουν φιλαθλητικό ενδιαφέρον (το οποίο είναι μια φυσιολογική κατάσταση), αλλά για τους ένθερμους υποστηρικτές κάποιας αθλητικής ομάδας.

nai alla sta rpg symmetasxeis (estw k sti fantasia sou) enw sto podosfairo apla vlepeis.
(thee mou,yperaspizomai ta rpg i mou fainetai? mpa, apla tin lew sto podosfairo)

στα RPG εσύ ο ίδιος συμμετέχεις. Στην υποστήριξη μιας αθλητικής ομάδας απλώς δημιουργείς τον εαυτό σου τη ψευδαίσθηση πως συμμετέχεις.
Ma isxyei akrivws kai entelws to antitheto leme.......An den einai to rpg psevdaisthisi tote poio skata einai?
Kai stin ypostiriksi tis omadas, nai, o filathlos symmetexei

Είπα πως η συμμετοχή στην νίκη μιας ομάδας είναι ψευδαίσθηση, ενώ, προφανώς, η συμμετοχή στη διεξαγωγή ενός RPG παιχνιδιού είναι άμεση και ενεργή. Ως εκ τούτου η φράση τα "RPG είναι ψευδαίσθηση" δεν είναι αντίλογος, γιατί μετάβαλες το θέμα (η αναφορά μας ήταν στη συμμετοχή, όχι στη φύση της κάθε δραστηριότητας).
Παρά την διάδοση της άποψης πως τα RPG είναι φυγή απ'τη πραγματικότητα (και γι'αυτό μάλλον αποδίδεις τον χαρακτηρισμό ψευδαίσθηση), πρόκειται για κάτι αναληθές. Ή τουλάχιστον δεν είναι περισσότερο απ'ότι να ακούς μουσική ή να πας σε κάποιο νυχτερινό κέντρο "για να ξεσκάσεις".
Η υποστήριξη μιας ομάδας δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να οικειοποιείσαι την νίκη της. Ακόμη χειρότερο όταν κανείς οικειοποιείται τις ήττες της... είναι πραγματικά άθλιο να χαλάει η διάθεση κάποιου λόγω μιας απλής δραστηριότητας θεάματος.

Deggial είσαι άκυρος. Και ας είμαι πιο αρπιτζοφάν από ότι ποδοσφαιροφάν.

Η υποστήριξη μιας ομάδας δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να οικειοποιείσαι την νίκη της. Ακόμη χειρότερο όταν κανείς οικειοποιείται τις ήττες της... είναι πραγματικά άθλιο να χαλάει η διάθεση κάποιου λόγω μιας απλής δραστηριότητας θεάματος.
Θες να ψαξουμε να βρουμε κανα τοπικ οπου γραφετε για δεσιμο με το χαρακτηρα σας και το ποσο στεναχωρηθηκατε οταν χασατε καποιον χαρακτηρα με τον οποιο δεθηκατε ?!!??!

Άντε πάλι... μήπως όμως αυτόν τον χαρακτήρα υποδύεσαι εσύ; Είναι δικό σου δημιούργημα, οι περιπέτειες του είναι ιστορίες των οποίων εσύ είσαι ο συγγραφέας. Εν αντιθέσει, δεν είσαι εσύ μέσα στην εντεκάδα της ομάδας. Οι συζητήσεις στο καφενείο και το εισητήριο δεν είναι συμμετοχή. Παρακολούθηση είναι.

@deggial
ξαναδιάβασε τα λόγια σου στο quote που σου έκανα πριν και πες μου τι καταλαβαίνεις έτσι όπως τα εκφράζεις. Στην απάντηση που μου έδωσες μετά γενικεύεις και αλλάζει και το νόημα των όσων είπες.

Symmetoxi mallon ennooune otan i kerkida einai o 12os paixtis or sth. Mi metrisimi antikeimenika, elaxisti/amelitea proswpika.

κι εσένα τι σε νοιάζει ρε ντήτζιαλ να πούμε. Τότε να μη χαίρεσαι στις συναυλίες επειδή δε συμμετέχεις στο παίξιμο της μουσικής, να μην ξενερώνεις αν το συγκρότημα δεν παίξει καλά και ΦΥΣΙΚΑ και δε θα λες ότι κάποιο συγκρότημα είναι το αγαπημένο σου, γιατί μπορεί να σε περάσουν για κανα φανατίλα και να σου πούνε τι βλάκας που είσαι που αγαπάς ένα συγκρότημα το οποίο σε έχει γραμμένο και βάζει τα σιντί του 20 ευρώ κι εσύ τα αγοράζεις, προβατίνε.

Corporate music vs corporate football?

Για τελευταία φορά, η όλη συζήτηση (και οι 333 σελίδες :P) δεν αφορά αυτούς που απλώς δείχνουν κάποιο φιλαθλητικό ενδιαφέρον και απλώς υποστηρίζουν μια ομάδα. Αναφέρεται σε αυτούς που οικειοποιούν την νίκη τρίτων.
Στη συναυλία θα χαρώ με μια καλή απόδοση, διότι το διασκέδασα. Ομοίως θα χαρώ αν δω έναν καλό ποδοσφαιρικό αγώνα στη τηλεόραση, διότι μου προσέφερε το αναμενόμενο θέαμα. Η καλή απόδοση του συγκροτήματος ή της ομάδας, όμως, δεν ανήκει σε εμένα, δε συμμετείχα. Θα στεναχωρηθώ αν δω έναν κακό αγώνα, όπου οι αθλητές σέρνονται και δε προσφέρουν το θέαμα της μπάλας, δε θα στεναχωρηθώ που έχασε η ομάδα μου. Θα απογοητευτώ με μια άσχημη συναυλία, διότι δε πήρα αυτό που πλήρωσα, όχι για το συγκρότημα. Ο φανατισμός με τα συγκροτήματα είναι ομοίως βλακώδης.

Συμφωνώ με το Deggial.
Εϊναι πολύ μα πολύ προφανής η διαφορά του φανατισμού στο ποδόσφαιρο με όλα όσα αναφέρετε, και το RPG, και τη μουσική. Ο φανατισμός στο ποδόσφαιρο βασίζεται σε ένα μη-αληθές concept ότι η ομάδα την οποία υποστηρίζεις είναι κάτι "δικό σου", κάτι στο οποίο συμμετέχεις και σε χαρακτηρίζει. Δεν υπάρχει αναλογία με τα παιχνίδια ρόλων, όπως λέτε. Και όσον αφορά στη μουσική, η διαφορά είναι ότι το συγκρότημα σου δίνει τη μουσική του κι εσύ την ακούς γιατί αυτό σε κάνει νααισθάνεσαι επιθυμητά με κάποιο τρόπο. Το αντίστοιχο στη μουσική είναι κάποιος να συνεχίζει να ακούει ένα συγκρότημα που δεν του αρέσει πια, για ιστορικούς λόγους.

Και δεύτερο ποστ γιατί ΑΔΑΔΣΦΣΦΑΣΦΦΣΔΑ :x

στα RPG εσύ ο ίδιος συμμετέχεις. Στην υποστήριξη μιας αθλητικής ομάδας απλώς δημιουργείς τον εαυτό σου τη ψευδαίσθηση πως συμμετέχεις.
Ma isxyei akrivws kai entelws to antitheto leme.......An den einai to rpg psevdaisthisi tote poio skata einai?
Kai stin ypostiriksi tis omadas, nai, o filathlos symmetexei
Αυτό που λες είναι παιχνίδι με τις λέξεις και δεν αποδεικνύει τίποτα. Είναι ιδιαίτερα λογικοφανές, αλλά ΛΑΘΟΣ.

Ας δούμε ποιοι είναι οι στόχοι των δύο παιχνιδιών, από τους οποίους πηγάζει η ευχαρίστησή τους.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: άθληση, αντιπαράθεση, άμιλλα και αγωνία.
RPG: μιικρό διάλειμμα ζωής, περιπέτειες που δε θα ζούσες, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ συναισθημάτων
Όπως φαίνεται, ο στόχος του RPG είναι συνυφασμένος με την ψευδαίσθηση, επειδή η ψευδαίσθηση είναι που προκαλεί τα συναισθήματα που σε κάνουν να παίζεις. Οπότε, το να επιτρέπεις στον εαυτό σου να πεισθεί από αυτά που σου λέει ο GM είναι καλό για το παιχνίδι, είναι στους "κανόνες" θα λέγαμε. Με αυτόν τρον τρόπο συμμετέχεις.
Στο ποδόσφαιρο, αυτοί που παίζουν είναι οι ΠΑΙΚΤΕΣ. Όλα τα παραπάνω τα εισπράττουν οι παίκτες και μόνο αυτοί. Ωστόσο κάποιοι αισθάνονται σαν οι νίκες και οι ήττες των παικτών να είναι και δικές τους, να τους επηρεάζουν. ΑΥΤΟ είναι ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουν. ΔΕΝ συμμετέχουν, και ΕΔΩ η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση οδηγεί σε άκυρες πράξεις. Ενώ στο RPG η ψευδαίσθηση ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

psychotron
29-05-2005, 16:34
opoios 8elei na pei kati gia to 8ema, as to pei edw gia na mh gamame to picture thread.
proswpika den paizei na xw diavasei pio AKYRES apopseis ap autes tou deggial kai tou harbinger.
bariemai na analyw twra to giati tis 8ewrw akyres. isws to bradaki.

eksallou ena kalokairi oloklhro ta legame ola auta me deggial, ingolemo-ithilmir raven kai loipous kai akrh de bghke.
tespa.

enitharmon
29-05-2005, 17:10
άλλοι γράφουν 10 σελίδες για θεό και επιστήμη. Είδες κάτι άνθρωποι που υπάρχουν...

nothingman
29-05-2005, 23:24
επιτέλους και ένα σημαντικό θέμα :p

λοιπόν, για τα rpg δε θα μιλήσω καθόλου, καθ'ότι άσχετος
με την μπάλα όμως έχω μια μικρή σχέση, όντας ποδοσφαιρόφιλος από μικρό παιδί... για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει το άθλημα, το νοιάζομαι -ας πούμε- περισσότερο από την ομάδα μου, αλλά εξακολουθώ να τσαντίζομαι/χαίρομαι/στεναχωριέμαι με ό,τι κάνει και δεν κάνει η ομάδα μου...
Γιατί ταυτίζομαι με μια φανέλα να πω την αλήθεια, δεν το έχω σκεφτεί, εν μέρει επειδή δε φτάνω στο σημείο να ενοχλώ τους γύρω μου... δε σπάω βιτρίνες, δεν την πέφτω σε όποιον δω με πράσινη φανέλα, ούτε πάω στο γήπεδο για να πετάξω αναπτήρες... ναι, κάποιοι το κάνουν και προφανώς είναι -τουλάχιστον- ενοχλητικό αλλά δεν είναι λόγος να μη βλέπω την ομάδα μου και να σταματήσω να νοιώθω ό,τι τέλος πάντων νοιώθω για αυτήν (στο κάτω-κάτω, πολλοί είναι αυτοί που πάνε σε πορείες για ζητήματα που με αφορούν και με απόψεις με τις οποίες ίσως συμφωνώ, και τα σπάνε στους δρόμους... δε βρίσκω το λόγο, γιατί θα πρέπει να αλλάξω εγώ γνώμη επειδή κάποιοι άλλοι την εκφράζουν με λάθος τρόπο)
Η ομάδα ανήκει στους φιλάθλους της.- ... οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ και τα ΤΑΠ και όλα αυτά ανήκουν σε επιχειρηματίες... δεν είμαι φίλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είμαι γαύρος... ήμουν πριν τον Κόκκαλη, θα είμαι και όταν φύγει... το έχω πει και αλλού, στη φανέλα δε βλέπουμε το χορηγό αλλά το σηματάκι λίγο πιο ψηλά... είναι άπειρα τα παραδείγματα όπου οι φίλοι μιας ομάδας μίλησαν πάνω από τα "αφεντικά" της... οπότε, όταν χάνει η ομάδα μου, χάνω και εγώ, και μου χαλάει η διάθεση και μπορεί να μην έχω τρομερή όρεξη την άλλη μέρα το πρωί...

αυτά
αν βαριέστε, μια μικρή περίληψη είναι "ο nothingman είναι ένας κολλημένα ηλίθιος κάφρος" :p

Broccoli
30-05-2005, 00:47
"ο nothingman είναι ένας κολλημένα ηλίθιος κάφρος" :p

:pink:

(αλλά ακούει ναιτστοκερ)

eyeamflesch
30-05-2005, 03:23
επιτέλους και ένα σημαντικό θέμα :p

λοιπόν, για τα rpg δε θα μιλήσω καθόλου, καθ'ότι άσχετος
με την μπάλα όμως έχω μια μικρή σχέση, όντας ποδοσφαιρόφιλος από μικρό παιδί... για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει το άθλημα, το νοιάζομαι -ας πούμε- περισσότερο από την ομάδα μου, αλλά εξακολουθώ να τσαντίζομαι/χαίρομαι/στεναχωριέμαι με ό,τι κάνει και δεν κάνει η ομάδα μου...
Γιατί ταυτίζομαι με μια φανέλα να πω την αλήθεια, δεν το έχω σκεφτεί, εν μέρει επειδή δε φτάνω στο σημείο να ενοχλώ τους γύρω μου... δε σπάω βιτρίνες, δεν την πέφτω σε όποιον δω με πράσινη φανέλα, ούτε πάω στο γήπεδο για να πετάξω αναπτήρες... ναι, κάποιοι το κάνουν και προφανώς είναι -τουλάχιστον- ενοχλητικό αλλά δεν είναι λόγος να μη βλέπω την ομάδα μου και να σταματήσω να νοιώθω ό,τι τέλος πάντων νοιώθω για αυτήν (στο κάτω-κάτω, πολλοί είναι αυτοί που πάνε σε πορείες για ζητήματα που με αφορούν και με απόψεις με τις οποίες ίσως συμφωνώ, και τα σπάνε στους δρόμους... δε βρίσκω το λόγο, γιατί θα πρέπει να αλλάξω εγώ γνώμη επειδή κάποιοι άλλοι την εκφράζουν με λάθος τρόπο)
Η ομάδα ανήκει στους φιλάθλους της.- ... οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ και τα ΤΑΠ και όλα αυτά ανήκουν σε επιχειρηματίες... δεν είμαι φίλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είμαι γαύρος... ήμουν πριν τον Κόκκαλη, θα είμαι και όταν φύγει... το έχω πει και αλλού, στη φανέλα δε βλέπουμε το χορηγό αλλά το σηματάκι λίγο πιο ψηλά... είναι άπειρα τα παραδείγματα όπου οι φίλοι μιας ομάδας μίλησαν πάνω από τα "αφεντικά" της... οπότε, όταν χάνει η ομάδα μου, χάνω και εγώ, και μου χαλάει η διάθεση και μπορεί να μην έχω τρομερή όρεξη την άλλη μέρα το πρωί...

αυτά
αν βαριέστε, μια μικρή περίληψη είναι "ο nothingman είναι ένας κολλημένα ηλίθιος κάφρος" :p

Wraia ola ta parapanw, wstoso den aforoun amesa to thema, yati den eisai (ypermetra) fanatikos (to "ypermetra" tobala se parenthesi se periptwsi poy thewreis ton eaFto soy fanatiko, i apoFsi moy peri fanatizmoy teinei na einai katholiki kai einai arnitiki), alla pisteBw pws to zoumi olis tis koubentas einai to "giati?" poy "den to exeis skieFtei".

Prosoxi, den paw na se kamnw kana mind game i mind manipulation, oyte epikentrwnomai se senane, apla, opws mallon thaxeis katalabei, me endiaferei idiaitera to thema eksoy kai i kathe eidoys symetoxi moy se analogies koybentes.

Edit: Perimenw me perisio endiaferon tin analysi toy Psychotron.

When Black Roses Bloom
30-05-2005, 09:20
E. Psit. To na parakolou8eis 22 trelous na kunhgane mia mpala (kai na plhrwneis malista kai gi'auto) den mou kanei koukou re file. Opws kallista kai analogws tou psychotron den tou kanei koukou na blepei 5 trelous na kunigane magises se ena fantastiko mesaiwniko kosmo. Auto omws pou kanoun la8os kai oi duo einai to "peri oreksews koloku8opita".

Kai btw, me ta RPG gnwrizeis kai kosmo re file :loco:

HEROnlysIN
30-05-2005, 10:06
Kai btw, me ta RPG gnwrizeis kai kosmo re file :loco:

Deggial
30-05-2005, 12:56
WBRB, για τρίτη και (ελπίζω) πραγματικά τελευταία φορά, η όλη συζήτηση δεν αφορά την όρεξη κάποιου να παίζει ή να βλέπει μπάλα, αλλά τη νοοτροπία να παθιάζεται κανείς με συγκεκριμένη ομάδα και να οικειοποιείται τις νίκες της, δημιουργόντας στον εαυτό του τη ψευδαίσθηση πως συμμετείχε στη νίκη (με την παρουσία του στη κερκίδα ή όπως αλλιώς).

Άλλο να απογοητεύεσαι με μια άσχημη εμφάνιση, διότι δεν είχε θέαμα ο αγώνας, κι άλλο να φοράς μαύρα όλη μέρα και να μην βγαίνεις έξω το βράδυ επειδή έχασε η ομάδα σου.

When Black Roses Bloom
30-05-2005, 13:13
WBRB, για τρίτη και (ελπίζω) πραγματικά τελευταία φορά, η όλη συζήτηση δεν αφορά την όρεξη κάποιου να παίζει ή να βλέπει μπάλα, αλλά τη νοοτροπία να παθιάζεται κανείς με συγκεκριμένη ομάδα και να οικειοποιείται τις νίκες της, δημιουργόντας στον εαυτό του τη ψευδαίσθηση πως συμμετείχε στη νίκη (με την παρουσία του στη κερκίδα ή όπως αλλιώς).

Άλλο να απογοητεύεσαι με μια άσχημη εμφάνιση, διότι δεν είχε θέαμα ο αγώνας, κι άλλο να φοράς μαύρα όλη μέρα και να μην βγαίνεις έξω το βράδυ επειδή έχασε η ομάδα σου.

Opws kai na exei to 8ema, nomizw oti to outcome einai to idio (sxedon) me auto pou eipa, peran twn asteiismwn. Epishs to an kapoios pa8iazetai kapoios me mia omada h oxi h an pa8iazetai me ta rpg h oxi, einai ka8ara 8ema goustou kai oreksews. Opws den exei kaneis to dikaiwma na mou pei "ti kaneis re mpoulh akoma me ta rpg, klp" etsi den exw kai egw to dikaiwma na pw kati antisoixo gia kapoion o opoios brisketai se analogh moira, oson afora to podosfairo, h to opoio a8lhma fanatizei se tetoio ba8mo kapoion.

Mitsmann
30-05-2005, 13:23
Δε μαζευομαστε λεω γω να παιξουμε rpg με χαρακτηρες ποδοσφαιριστες ???

Mayhem
30-05-2005, 14:29
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι θεωρούν τραγικό το γεγονός να πανηγυρίζει κάποιος για την νίκη μιας ομάδας. Ο άνθρωπός έχει στην φύση του το στοιχείο του ανταγωνισμού, ψάχνει να βρει πράγματα να κοντραριστεί και να παθιαστεί και τα εναποθέτει στο ποδόσφαιρο. Πόσα πράγματα στη ζωή μπορούν να σου προσφέρουν τόση χαρά ώστε να βγεις στους δρόμους να χοροπηδάς, έστω κι αν είναι για κάτι ψεύτικο? Μερικοί βέβαια το παρακάνουν επιτρέποντας τέτοιες χαρές ή λύπες να επιδρούν στην προσωπική τους ζωή.

alaiah
30-05-2005, 15:01
Την φράση "εθνικό φρόνημα" την γνωρίζετε? Και μην μπλέξετε εθνικισμούς, φασισμούς κ μλκιες...

Kain
30-05-2005, 15:10
Δε μαζευομαστε λεω γω να παιξουμε rpg με χαρακτηρες ποδοσφαιριστες ???

H' podosfairo me panoplies.

Harbinger of Death
30-05-2005, 16:09
Την φράση "εθνικό φρόνημα" την γνωρίζετε? Και μην μπλέξετε εθνικισμούς, φασισμούς κ μλκιες...

Quoted for ακυροσύνη :?

Τεσπα, εγώ θα ξαναπω το εξής. Δείτε τη διαφορά, δεν ισχύει το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα εδώ. Στο ένα "άθλημα" συμμετέχουμε, στο άλλο συμμετέχει κάποιος άλλος κι εμείς ενθουσιαζόμαστε (εσείς δηλαδή). Αυτό είναι όλο.

Φυσικά και δε μιλούσα μέχρι τώρα ούτε στο ελάχιστο για ανθρώπους που βλέπουν μπάλα χαλαρά, ευχαριστιούνται το άθλημα, το θέαμα, και διαλέγουν και μια ομάδα για να γίνεται τζερτζελές. Προφανώς πολλοί από σας υποπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, οπότε ΟΚ. Μιλάω για όσους πλακώνονται, μισούν, μαχαιρώνουν, προσβάλλουν για την ομάδα "τους". Σας φαίνεται πιο λογικό;

nothingman
30-05-2005, 16:13
... (στο κάτω-κάτω, πολλοί είναι αυτοί που πάνε σε πορείες για ζητήματα που με αφορούν και με απόψεις με τις οποίες ίσως συμφωνώ, και τα σπάνε στους δρόμους... δε βρίσκω το λόγο, γιατί θα πρέπει να αλλάξω εγώ γνώμη επειδή κάποιοι άλλοι την εκφράζουν με λάθος τρόπο)...

Dr. Death
30-05-2005, 16:14
psit eseis oi antirrhsies kai katakrites tou podosfairikou fanatismou ....fanatisthkate pote me omada?bghkate sto dromo na panhgyrisete th nikh ths?ta bapsate mayra sthn htta ths?

an oxi ...APLA MOKO.

kante to prwta kai meta krinete ...an den exete tetoia empeiria kai apla paparizete peri apopsewn kai idewn eiste san kati grafikous pou bgainoun sthn tv ka8e meshmeri kai exoun apopsh gia to an o remos ton hpie zaxarwmeno h sketo kai genikoterwn 8ematwn.

kai epeidh piasate koubenta gia rpg klp kai mias kai 3erete ap ayta 8a exete ypopsin sas bebaia oti ikanopoihtikos ari8mos rpg paiktwn oxi apla fanatizete kai ginete ypermaxos twn rpg alla gia megalo diasthma ths zwhs tou mporei na zei kai na energei kai na ephreazete apo ton xarakthra ths fantasias tou ..na zei na energei kai na ephreazete apo to pws paizei rpg kai thn olh symperifora tou sta session ka8ws kai thn katallh3h pou 8a exei to olo paixnidi analoga me tis symperifores twn sympaiktwn tou.

a epishs exete ypopsin sas pws pate na ta balete me an8rwpina idewdh kai an8rwpines symperifores..giati peri toutou prokeite ...pou yparxoun apo tote pou yphr3e politismos.
kai ayta peri oikeiopoihshs ths nikhs kai xara me thn epityxia tritwn ma8ete oti panta yphrxan kai 8a yparxoun kai den einai pronomio tou aiwna mas ..

ta toixoi ths ka8e polhs olympionikwn den gkremizontan gia allous skopous kai den ginontan xares kai panhgyria epeidh goustaran na pioun ena pothraki parapanw kai na 3edwsoun.
mallon epeidh me thn nikh tou o ka8e olympionikhs timouse thn polh tou kai tous sympolites tou kai aytoi tou antapedidan tis times ginotane e...
kai nai mporei na mhn htan epaggelmaties kai na epernan lefta klp(pou siga mhn htan etsi ka8ws apo thn polh tou o ka8e olympionikhs meta apla eperne oti h8ele opws akribws kai shmera) alla h genikh idea ths oikoiopoihshs epityxias tritou thn opoia kanete karamela kai ta bgazete ola straba panta yphrxe kai 8a yparxei adiaforwntas gia ton fanatismo meridas fila8lwn.

symperasmatika loipon an de sas aresei kati apla afhste to kai mhn asxoleiste h an asxoleiste kante to elaxista kai me metro...to na to brizete kai na xarakthrizete sas kanei eleinous.

idiaitera de an den exete idea peri tinos prokeite ka8ws den yphr3ate pote OPADOI.

The Nerd
30-05-2005, 16:16
POTE DEN EPESE 3YLO GIA TO AN O ENAS GOYSTAREI AD&D KAI O ALLOS CALL OF CTHULHU OMWS.

OMADIKA SPORT = PROVATOPOIHSH

Ante geia

Dr. Death
30-05-2005, 16:21
POTE DEN EPESE 3YLO GIA TO AN O ENAS GOYSTAREI AD&D KAI O ALLOS CALL OF CTHULHU OMWS.

Ante geia

8a dextw thn apopsh sou ka8ws milas ws probato.

Kingdom Gone
30-05-2005, 16:26
psit eseis oi antirrhsies kai katakrites tou podosfairikou fanatismou ....fanatisthkate pote me omada?bghkate sto dromo na panhgyrisete th nikh ths?ta bapsate mayra sthn htta ths?

an oxi ...APLA MOKO.

kante to prwta kai meta krinete ...an den exete tetoia empeiria kai apla paparizete peri apopsewn kai idewn eiste san kati grafikous pou bgainoun sthn tv ka8e meshmeri kai exoun apopsh gia to an o remos ton hpie zaxarwmeno h sketo kai genikoterwn 8ematwn.

kai epeidh piasate koubenta gia rpg klp kai mias kai 3erete ap ayta 8a exete ypopsin sas bebaia oti ikanopoihtikos ari8mos rpg paiktwn oxi apla fanatizete kai ginete ypermaxos twn rpg alla gia megalo diasthma ths zwhs tou mporei na zei kai na energei kai na ephreazete apo ton xarakthra ths fantasias tou ..na zei na energei kai na ephreazete apo to pws paizei rpg kai thn olh symperifora tou sta session ka8ws kai thn katallh3h pou 8a exei to olo paixnidi analoga me tis symperifores twn sympaiktwn tou.

a epishs exete ypopsin sas pws pate na ta balete me an8rwpina idewdh kai an8rwpines symperifores..giati peri toutou prokeite ...pou yparxoun apo tote pou yphr3e politismos.
kai ayta peri oikeiopoihshs ths nikhs kai xara me thn epityxia tritwn ma8ete oti panta yphrxan kai 8a yparxoun kai den einai pronomio tou aiwna mas ..

ta toixoi ths ka8e polhs olympionikwn den gkremizontan gia allous skopous kai den ginontan xares kai panhgyria epeidh goustaran na pioun ena pothraki parapanw kai na 3edwsoun.
mallon epeidh me thn nikh tou o ka8e olympionikhs timouse thn polh tou kai tous sympolites tou kai aytoi tou antapedidan tis times ginotane e...
kai nai mporei na mhn htan epaggelmaties kai na epernan lefta klp(pou siga mhn htan etsi ka8ws apo thn polh tou o ka8e olympionikhs meta apla eperne oti h8ele opws akribws kai shmera) alla h genikh idea ths oikoiopoihshs epityxias tritou thn opoia kanete karamela kai ta bgazete ola straba panta yphrxe kai 8a yparxei adiaforwntas gia ton fanatismo meridas fila8lwn.

symperasmatika loipon an de sas aresei kati apla afhste to kai mhn asxoleiste h an asxoleiste kante to elaxista kai me metro...to na to brizete kai na xarakthrizete sas kanei eleinous.

idiaitera de an den exete idea peri tinos prokeite ka8ws den yphr3ate pote OPADOI.

λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

το ποδόσφαιρο είναι ταύτιση με μια ομάδα και οικειοποίηση των επιτυχιών της (και των αποτυχιών της). δεν υπάρχει δικαιολογιά ή εξήγηση. ακόμη και σε μικρές ποσότητες μόνο θετικό δεν είναι. στην τελική παραδεχτείτε πως είναι μια αδυναμία του χαρακτήρα σας, μη μας τα πρήζετε με το να προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε.

τα rpg είναι ελαφρώς καλύτερα γιατί είναι συνήθως ακίνδυνο escapism. Και σε αυτά κολλάει σε μερικές περιπτώσεις το get a fucking life αλλά τουλάχιστον στην ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδόμενες τέτοιες υπερβολές.

The Nerd
30-05-2005, 16:27

Ante geia

Deggial
30-05-2005, 16:34

an oxi ...APLA MOKO.

Συγγνώμη, αλλά τέτοια σχόλια είναι ο ορισμός της ακυρότητας. Θεωρώ το φανατισμό κάτι άσχημο και μου λες πως δε πρέπει να μιλάω επειδή δεν είμαι φανατισμένος με ομάδα. Σα να μου λες "μη μιλάς για δολοφονίες αν δεν έχεις ο ίδιος σκοτώσει κάποιον". :P

Dr. Death
30-05-2005, 16:34
λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

το ποδόσφαιρο είναι ταύτιση με μια ομάδα και οικειοποίηση των επιτυχιών της (και των αποτυχιών της). δεν υπάρχει δικαιολογιά ή εξήγηση. ακόμη και σε μικρές ποσότητες μόνο θετικό δεν είναι. στην τελική παραδεχτείτε πως είναι μια αδυναμία του χαρακτήρα σας, μη μας τα πρήζετε με το να προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε.

τα rpg είναι ελαφρώς καλύτερα γιατί είναι συνήθως ακίνδυνο escapism. Και σε αυτά κολλάει σε μερικές περιπτώσεις το get a fucking life αλλά τουλάχιστον στην ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδόμενες τέτοιες υπερβολές.

yes master

nai to paradexomai exw adynamo xarakthra ...exw taytistei me thn omada mou kai katestrepsa th zwh mou...den asxoloumai me tipota allo ap thn wra pou 3ypnaw alla me to na plakwnomai me antipalous opadous kai opote paizei h omada mou parataw oti ki an exw na kanw gia na tre3w na dw an kerdisei h xasei.

an einai dynaton...ti allo 8 akousoume re malaka...oti eimaste kai adynamoi ws xarakthres epeidh yposthrizoume mia omada kai xairomaste h lypomaste an kerdizei h xanei.

malakes mes th fouria sas na peite KATI ta xete gamhsei ligo ola den nomizete?

Kingdom Gone
30-05-2005, 16:40
ε ναι, μέχρι και το ποδόσφαιρο κριτικάραμε. ντροπή.

Dr. Death
30-05-2005, 16:47
Συγγνώμη, αλλά τέτοια σχόλια είναι ο ορισμός της ακυρότητας. Θεωρώ το φανατισμό κάτι άσχημο και μου λες πως δε πρέπει να μιλάω επειδή δεν είμαι φανατισμένος με ομάδα. Σα να μου λες "μη μιλάς για δολοφονίες αν δεν έχεις ο ίδιος σκοτώσει κάποιον". :P

nai synh8izw na eimai ligo akyros me FANATIKOUS polemious tou fanatismou eidika aytou me th morfh pou pernei sto podosfairo kai ta spor.

Dr. Death
30-05-2005, 16:49
ε ναι, μέχρι και το ποδόσφαιρο κριτικάραμε. ντροπή.

to pan einai na mhn eisai adynamos xarakthras...tote eisai OK.

Kingdom Gone
30-05-2005, 16:53
ασε τις ειρωνείες, είπες μαλακία πριν, δε το σώζεις.

Lost_In_Cooperland
30-05-2005, 16:59

an oxi ...APLA MOKO.

I've been there and i've done that. Και πραγματικά απορώ με τον εαυτό μου... Βέβαια, ποτέ δεν υπήρξα τόσο ζώο ώστε να βγω έξω και να αρχίσω να σπάω. Πιο τραγικοί είναι οι καθυστερημένοι που βρίζουν με απίστευτα προσβλητικό τρόπο τους ποδοσφαιριστές ή κάτι τραγικοί παππούδες στα καφενεία που παριστάνουν τους προπονητές ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ακουμπήσει καν μπάλα στη ζωή τους

Α και το μπάσκετ χύνει όλα τα ομαδικά αθλήματα

Dr. Death
30-05-2005, 17:00
ασε τις ειρωνείες, είπες μαλακία πριν, δε το σώζεις.

ama to les esy etsi 8a einai
etsi einai an etsi nomizete ti na poume ki emeis oi adynamoi xarakthres

leme kammia malakia pou kai pou gia na dikaiologh8oume...sygxwreste mas.

eyeamflesch
30-05-2005, 17:08
Analogws toy epipedoy tis koybentas, exw na quotarw ena sobaro epixeirima"

Dr. Death, ama de sexoyn spasei tamaksi (enw isan mesa) soy to Pezo panygirtzides opadoi to brady poy i Ellada nikise ti Gallia sto euro den mporeis na milas.

Twra lythikie to problima, e? Alla ti lew, den yparxei problima - ola kala.

Dr. Death
30-05-2005, 17:09
I've been there and i've done that. Και πραγματικά απορώ με τον εαυτό μου... Βέβαια, ποτέ δεν υπήρξα τόσο ζώο ώστε να βγω έξω και να αρχίσω να σπάω. Πιο τραγικοί είναι οι καθυστερημένοι που βρίζουν με απίστευτα προσβλητικό τρόπο τους ποδοσφαιριστές ή κάτι τραγικοί παππούδες στα καφενεία που παριστάνουν τους προπονητές ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ακουμπήσει καν μπάλα στη ζωή τους

file mou allo to ena omws kai allo to allo... edw ginete logos gia to an to na yposthrizeis mia omada kai na xairesai h' lypasai me tis nikes kai tis httes ths einai or8o kai stekei kai gia to an eiani oikoiopoihsh ths epityxias h ka8e mazikh ekfrash panhgyrismou ...

to oti kapoioi ,osoi kai an einai aytoi spane ...kaine ...dernoune den exei na kanei me th syzhthsh allo an oi polemioi tou opadismou sta spor 8eloun na ta isopedwsoun ola kai na odhghsoun ekei to olo 8ema.

Dr. Death
30-05-2005, 17:18
Analogws toy epipedoy tis koybentas, exw na quotarw ena sobaro epixeirima"

Dr. Death, ama de sexoyn spasei tamaksi (enw isan mesa) soy to Pezo panygirtzides opadoi to brady poy i Ellada nikise ti Gallia sto euro den mporeis na milas.

Twra lythikie to problima, e? Alla ti lew, den yparxei problima - ola kala.

me anagkazeis omws na sou apanthsw ala deggial twra kai den to 8elw.

tou necropethamenou to ama3i to spasan kapoioi tragikoi me th malakia pou tous dernei ...egw kai o ka8enas an8rwpos pou agapaei thn omada tou ti ftaiei?
to problhma einai na agapas thn omada sou ?
to problhma einai oi panhgyrismoi?
otan ta isopedwnete ola ftanete na gineste idioi sth nootropia me aytous pou espasan to ama3i tou necropethamenou
dhladh swnei kai kala epeidh agapaw thn omada mou kai ftiaxnomai h xaliemai me th nikh h thn htta egw kai o megalos ari8mos opadwn 8a bgoume kai 8a spame ama3ia gia na xaroume?

tetoia analoga paradeigmata exw na sou pw polla eite me synaylies eite me politikes poreies ..apergies klp
mhpws prepei na mpw sto tripaki na pw oti PX. oloi osoi einai kommounistes einai gia ton poutso giati synh8ws eiani antidrastika stoixeia kai ka8e ligo kai ligaki prokaloun epeisodia me tis poreies tous?
h' oloi oi metallades einai noumera epeidh kapoioi kapou kapws kapote espasan sto 3ylo kapoious meta apo kapoia synaylia?
ti 8a mou peis oti den ginete olh thn wra enw sto podosfairo ka8e kyriakh exoume ta idia?
skepsou omws posos kosmos asxoleite me to podosfairo kai kane thn posostiaia sygkrish gia na katalabeis.
ta isopedwnete ola ayto einai to problhma.

Deggial
30-05-2005, 17:26
Το πρόβλημα δεν είναι οι πανυγηρισμοί καθ'αυτοί, ούτε κατηγοριοποιώ όσους αγαπούν μια ομάδα μαζί με αυτούς που σπάνε αμάξια.

Το πρόβλημα είναι η οικειοποίηση της νίκης και οι συνθήκες που οδηγούν σε αυτή. Να παρουσιάζεις τη νίκη μιας ομάδας ως δική σου/της Ελλάδας/της ορθοδοξίας/των Κλίνγκον/κοκ. Όταν κάποιος αναζητεί την ευτηχία στις επιτυχίες τρίτων, τότε κάτι πάει στραβά.

Mayhem
30-05-2005, 17:28
Όσοι δεν ασχολούνται με ποδόσφαιρο αποκαλούν εκείνους που ασχολούνται καθυστερημένους.

Lost_In_Cooperland
30-05-2005, 17:30
file mou allo to ena omws kai allo to allo... edw ginete logos gia to an to na yposthrizeis mia omada kai na xairesai h' lypasai me tis nikes kai tis httes ths einai or8o kai stekei kai gia to an eiani oikoiopoihsh ths epityxias h ka8e mazikh ekfrash panhgyrismou ...

Από τη στιγμή όμως που πολλά παιχνίδια έχουν προκαθορισμένο αποτέλεσμα (και αυτό εσείς που ασχολείστε πολύ με το ποδόσφαιρο μάλλον δε μπορείτε να το αρνηθείτε καθώς ως γνωστόν για την ήττα της Χ ομάδας φταίει πάντα η παράγκα (βλ. signature γνωστού ερ γιούζερ)) θεωρώ βλακώδες το να κάτσω και να στεναχωριέμαι, απλά δεν ασχολούμαι.

Το ότι θα χαρώ σ' ένα παιχνίδι που θα μου προσφέρει ωραίο θέαμα (είτε χάσει η ομάδα μου είτε κερδίσει) είναι δεδομένο. Αυτός άλλωστε είναι και ο απώτερος σκοπός του παιχνιδιού.

Deggial
30-05-2005, 17:30
Όσοι δεν ασχολούνται με ποδόσφαιρο αποκαλούν εκείνους που ασχολούνται καθυστερημένους.

Κανείς δε το έκανε αυτό εδώ πέρα, οπότε το σχόλιο αυτό περιττεύει.

psychotron
30-05-2005, 17:48
Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να εξηγήσω ορισμένα πράγματα που θα ήταν αυτονόητα ακόμα κι από ένα παιδάκι του δημοτικού.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Κατ’ αρχήν διευκρινίστε τι εννοείτε με τη λέξη «φανατισμός».
Αν εννοείτε όλους αυτούς που τρέχουν στα γήπεδα μόνο και μόνο για να παίξουν ξύλο με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας ή με τα ΜΑΤ, αυτούς που σπάνε καθίσματα, αυτούς που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και κουτουλάνε τους αντιπάλους, εγώ (γιατί μόνο για μένα μπορώ να μιλήσω) δεν είμαι απ’ αυτούς.
Αν εννοείτε αυτούς που πάνε γήπεδο, που κάνουν την πλάκα τους, που χαίρονται και στενοχωριούνται για την ομάδα τους, τότε μπορούμε να μιλήσουμε.

Ένα αθλητικό σωματείο, δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς τη στήριξη των οπαδών του.

Το να μην ασχολούνται κάποιοι με τον αθλητισμό και άρα να μη μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα που μπορεί να σου προσφέρει, δεν είναι κατακριτέο.

Είναι όμως κατακριτέο και κατά τη γνώμη μου απίστευτα ΗΛΙΘΙΟ να προσπαθούν να μου αποδείξουν ότι κακώς πανηγυρίζω για μία αθλητική επιτυχία, ότι κακώς στενοχωριέμαι όταν χάνει η ομάδα μου, ότι δε συμμετέχω εγώ.

Deggial και Harbinger, κινήστε στα πλαίσια της στυγνής λογικής. Η ζωή όμως δεν είναι μόνο λογική, είναι και συναίσθημα.

Η αγάπη είναι ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα (αν όχι το δυνατότερο) και δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε ανθρώπους. Μπορεί να αγαπάς χίλια-δύο πράγματα. Όταν αγαπάς κάτι, νιώθεις για κάτι, τότε σαφώς ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ όταν αυτό το «κάτι» δεν πάει καλά και φυσικά και μπορεί και να σου χαλάσει το κέφι.

ΔΕΝ γυρνάει η ζωή μόνο γύρω από το ποδόσφαιρο, όμως είναι μία από τις μικροαπολαύσεις της. Δεν παίζω εγώ, δεν βάζω τα γκολ εγώ, δεν αποκρούω τα σουτ του αντιπάλου εγώ. Όμως είναι κάτι που αγαπάω. Είναι κάτι που ΔΕΝ μου έχει επιβάλει ΚΑΝΕΙΣ να το αγαπάω.

ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ;;;

Deggial και Harbinger, μπορεί να σας φανεί από περίεργο εώς αστείο, αλλά είναι κάποιοι που αγαπάνε την Ελλάδα! Ναι, αλήθεια σας λέω! Είναι κάτι καθυστερημένοι που χαίρονται με τις επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και πανηγυρίζουν και χαίρονται όταν ένα τόσο ασήμαντο πράγμα όπως ο αθλητισμός καταφέρνει να σηκώσει την Ελληνική σημαία στην πρώτη θέση. Και δε χαίρονται μόνο μ’ αυτό, αλλά με κάθε Ελληνική επιτυχία. Επίσης όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι εθνικιστές, ε.. μη μπερδεύουμε τα πράγματα.
Είδες κάτι ηλίθιοι που υπάρχουν;

Για να τελειώνουμε: Όταν παίζει η Εθνική, αντιπροσωπεύει την Ελλάδα. Είναι Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ;;;
ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΤΩΝ 18 ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Αν δε το καταλάβατε ούτε τώρα, εγώ παραιτούμαι.

Την επόμενη φορά, να προτείνετε να γίνουν τεράστια γήπεδα, ούτως ώστε να παίξουμε μπάλλα και τα 10.000.000 Έλληνες. Έτσι, αν νικήσουμε, η νίκη θα ανήκει σε εμάς και θα μπορούμε πλέον να πανηγυρίσουμε χωρίς να μας τη λένε μερικοί ξεροκέφαλοι.

Enough.

Edit: Όσο γι’ αυτό που ‘πε ο eyeamflesch: Το σκηνικό με το αμάξι του Necro είναι τραγικό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα πιθήκια που φέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο. Όταν βγαίνεις για να πανηγυρίσεις, πρέπει να σέβεσαι και τον άλλο.

Δε δέχομαι όμως να μου λένε ότι κακώς πανηγυρίζω και ότι είμαι άκυρος επειδή χάρηκα με την επιτυχία της ομάδας μου.

Πολύ περισσότερο όταν αυτό μου το λένε τύποι σα το Deggial που όλη τους η ζωή είναι φαΐ - σκατό - πισί / αρπιτζί - ύπνος. :tease: :tease: :tease: :tease: :tease: :tease:
:P :P :P :P :P :P :P

ΕΝΤΙΤ ΙΙ: Έχει πάει 2:10, έχω αϋπνίες και είπα να κάνω ένα 2ο edit πριν αποφασίσω ότι ΠΡΕΠΕΙ να κοιμηθώ :P
Το παράδειγμα της Εθνικής το ανέφερα επειδή είναι σχετικά πρόσφατο με την κατάκτηση του euro πέρυσι το καλοκαίρι.
Επίσης είναι προφανές (πιστεύω, μέσα απ' αυτό το παράδειγμα) ότι διαφωνώ με την άποψη του deggial για το ότι η νίκη δεν ανήκει στην Ελλάδα κλπ.
Τα ίδια πάνω-κάτω (περι συναισθημάτων - αγάπης - χαράς - λύπης) ισχύουν και για τις ομάδες που υποστηρίζουμε.
Για όσους το καταλαβαίνουν αυτό, έχει καλώς.
Για όσους δε μπορούν (ή δε θέλουν) να το καταλάβουν... ε, δε θα σκάσω κι όλας!
:)

Mayhem
30-05-2005, 17:55
οκ ρε μάγκες αλλά όταν κάποιος υποστηριζει μια ομάδα δε σημαίνει απαραίτητα ότι μέσα στο μυαλό του θεωρεί την νίκη της ομάδος του ως "δική του", την θεωρεί απλά ως νίκη της ομάδος που υποστηρίζει, και ο λόγος που την υποστηρίζει είναι γιατί σε όλους αρέσει να ανταγωνίζονται με άλλους. Σε ενα pc/board game ανταγωνίζονται παίχτες που πέρνουν μέρος οι ίδιοι, στη μπάλα απλώς διαλέγουν εκπροσωπους, η ίδια ευχαρίστηση είναι.

Mayhem
30-05-2005, 18:01
Δεν πρόλαβα να δω το ποστ του psychotron, οφείλω να συμφωνήσω με τα λεγόμενα του, αν αγαπάς πχ τη γυναίκα σου και αυτή βρει μια καλή δουλειά, είναι κακό να χαίρεσαι γι' αυτή; Δεν χαίρεσαι για δική σου επιτυχία αλλά για κάποιου άλλου επειδή έχεις αποκτήσει ενα ας πούμε δέσιμο με αυτον.

eyeamflesch
30-05-2005, 20:22
Dr D:

"tou necropethamenou to ama3i to spasan kapoioi tragikoi me th malakia pou tous dernei ...egw kai o ka8enas an8rwpos pou agapaei thn omada tou ti ftaiei?
to problhma einai na agapas thn omada sou ?
to problhma einai oi panhgyrismoi?
otan ta isopedwnete ola ftanete na gineste idioi sth nootropia me aytous pou espasan to ama3i tou necropethamenou
dhladh swnei kai kala epeidh agapaw thn omada mou kai ftiaxnomai h xaliemai me th nikh h thn htta egw kai o megalos ari8mos opadwn 8a bgoume kai 8a spame ama3ia gia na xaroume? "

Symfwname oti esy kai o kathe anthrwpos poy agapaei tin omada toy me mi biaio tropo den "ftaite" se tpt otan i koubenta einai gia xouligkanizmous. Wstoso, o fanatizmos den einai mono o xouligkanizmos, opote mi nomizeis oti egw kai osoi "epikrinoume" to podosfairo sas bazoume (esena, ton saikotro, ton mits klp) sto idgio tsoubali me tous mpaxalakides.

"tetoia analoga paradeigmata exw na sou pw polla eite me synaylies eite me politikes poreies ..apergies klp
mhpws prepei na mpw sto tripaki na pw oti PX. oloi osoi einai kommounistes einai gia ton poutso giati synh8ws eiani antidrastika stoixeia kai ka8e ligo kai ligaki prokaloun epeisodia me tis poreies tous?
h' oloi oi metallades einai noumera epeidh kapoioi kapou kapws kapote espasan sto 3ylo kapoious meta apo kapoia synaylia? "

De xreiazetai kanena tripaki, apo ta parapanw fainetai apla oti oi fanatikoi/"anegkefaloi" den periorizontai se mia ypokoyltoyra (me tin koinwniologikia ennoia tis leksis, oxi me tin arnitikia tis argkous), px podosfairofiloi, alla yparxoyn kai stoys metalades, komatikous/overtly politikopoiimenoys, klp. Afto san prwto symperazma einai ikanopoiitiko. Se peraiterw analysi, i "ereBna" deixnei oti mia mikri/metria/megali merida (analogws tin "ereBna") twn fanatikwn endexietai na einai "melh" se parapanw apo mia ypokoyltoyres, dimiourgontas mia ksexwristi ypokoyltoyra, aFti twn "mpaxalakidwn", twn "gnwstwn-agnwstwn", pes toys opws thes.

PisteBw i parapanw apli analysi na itan katanoiti kai na ekamne emfani to diaxwrizmo metaksy "aFtwnwn" kai "esas", na edeikse to gegonos oti de sas bazoume sto idgio tsoubali.

"ti 8a mou peis oti den ginete olh thn wra enw sto podosfairo ka8e kyriakh exoume ta idia? "

Oxi

"skepsou omws posos kosmos asxoleite me to podosfairo kai kane thn posostiaia sygkrish gia na katalabeis. "

To gegonos sta bold einai megalos logos pou kamnei "emas" na askoume tin kritiki mas sto podosfairo.

"ta isopedwnete ola ayto einai to problhma."

Nomizw oti to prob stin koubenta mas einai to oti "eseis" nomizete oti "emeis" theloyme/prospathoyme na sas isopedwsoyme, enw den paizei kati tetgoio. Den koybentiazete ("eseis") me kana gidi tis ekklisias poy leei pixi oti to metal einai sataniko kai oti eseis eiste satanistes, koybentiazete me atoma ("emas") ta opoia exoume arkieta koina endiaferonta kai poy den einai toso dyskolo na synenoithoyme an den yparxei i prodiathesi apo kapgoia mergia oti i alli mergia kanei epithesi. Kai edw prepei na simeiwsw oti ta "emeis/eseis/aFtoi" den ta xrisimopoiisa gia na kamnw kapgoioy typoy diaxwrizmo, alla gia na balw tin koybenta sto swsto tis context kai na min yparskoyn pareksigiseis.

En katakleidi, eimaste noimonta onta, i toulaxiston etsi ypotithetai oti eimaste kai ypotithetai oti einai thetiko ki olas, opote gia xari tis koybentas tha to dextw ws kanona kai tha kataliksw legontas oti apotelezma toytis tis noymosynis einai kai i eksaskisi tis kritikis skieFsis. Kalo tha itan, otan kapgoia kritikia apeFthynetai se mas (oxi enantion mas) na syzitoyme irema (kai oxi na amynomaste). To oti "sas" "kritikaroume" mporei na simainei polla pragmata (apo to oti den exoyme tpt kalytero na kamnoyme mexri to na mas xwrise i gomena epses kai na prospathoyme na noiwsoyme kalytera meiwnontas toys alloys) wstoso tha prepei na blepoyme ti isxyei stin kathe periptwsi prwta: sti sygkekrimeni periptwsi isxyei to oti den epithoyme tis eksaleipsi "sas" apo ton planiti, alla tin eiriniki synyparksi olwnwn mas, mesa se :pinks: To thema einai pote kai an o mi-biaios opadizmos/fanatizmos prokalei problimata stin kenwnia. Edw pisteBw oti tha prepei na epikentrwthei i koybenta.

chris_boss
31-05-2005, 00:21
Το ποδόσφαιρο εκτός από άθλημα αποτελεί και κοινωνικό φαινόμενο, τα rpg όχι (δε βρίσκω το λόγο που αναφέρονται εδώ τα rpg αλλά θα κάνω ένα μικρό σχόλιο). Ως συνέπεια αυτού, το ποδόσφαιρο μαστίζεται από περιθωριακά στοιχεία που θέλουν να νιώσουν μέλη κάποιας κοινωνικής ομάδας. Για αυτούς αποτελεί την ευκαιρία να ξεσπάσουν από την καταπίεση μιας ολόκληρης βδομάδας. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την καζούρα η οποία είναι μέχρι ενός σημείου θεμιτή. Τα φαινόμενα χουλιγκανισμού είναι αποτέλεσμα κοινωνικών δυνάμεων που ξεσπούν στο ποδόσφαιρο, δεν προέρχονται από αυτό. Για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, τα rpg αφού αποτελούν ασχολία μιας πολύ μικρής μερίδας του πληθυσμού, δεν μπορεί να έχει καμία επίδραση (ούτε καλή, ούτε κακή) στην κοινωνία, οπότε εσείς οι κακοί rpgάδες μιλάτε εκ του ασφαλούς.

Το ποδόσφαιρο δε μεταδιδόταν πάντα από την τηλεόραση. Κι όμως ο κόσμος παρακολουθούσε κι ας μην μπορούσαν οι περισσότεροι να πάνε στο γήπεδο. Μάθαιναν τι γινόταν από το ραδιόφωνο ή από τις εφημερίδες. Οπότε είναι άσχετο να λέμε ότι «στεναχωρήθηκα που δεν είχε θέαμα» κι όχι «στεναχωρήθηκα που έχασε η ομάδα που υποστηρίζω», γιατί δε νομίζω από το ραδιόφωνο να απολάμβαναν το θέαμα. Με αυτό θέλω να πω ότι είναι διαφορετικοί οι δεσμοί ανάμεσα στο φίλαθλο και την ομάδα. Θα δανειστώ μια ατάκα του Ψύχοτρον:
«Η ζωή όμως δεν είναι μόνο λογική, είναι και συναίσθημα». Αυτό που νιώθει ο ποδοσφαιρόφιλος βλέποντας την μπάλα να βρίσκει τα δίχτυα αγγίζει τον ουρανό. Για κάποιους το ποδόσφαιρο πλησιάζει την τέχνη. Ένα κοντρόλ του Ζιντάν, μια εκτίναξη του Μπανκς, ένα σουτ του Αντερτον (χαχαχαχαχαχαχα), μια έμπνευση του Μπέργκαμπ, μια επέλαση του Κρόυφ… Ναι! Κάποιοι συγκινούνται με αυτά όπως όταν ακούν τα σόλο του Gilmour, τη φωνή του Mercury κλπ. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε; Τι να κάνουμε… Δεν μπορούμε να σας πείσουμε να σας αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά το να λες ότι ασχολείται κάποιος επειδή ο πατέρας του οδηγήθηκε εκεί λόγω χούντας είναι αστείο. Εκτός αν και στην Αγγλία που το άθλημα παίζεται και λατρεύεται για πάνω από 120 χρόνια επίσημα, είχαμε χούντες κλπ.

Eyeamflesh μου φαίνεται ότι χρυσώνεις το χάπι, εκτός κι αν γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις προθέσεις/ διαθέσεις του harbringer και του deggial. Γιατί δε νομίζω πως δεν προσπαθούν να μειώσουν τους ποδοσφαιρόφιλους. Εκτός αν μιλούσες για τον εαυτό σου και ο πληθυντικός ήταν ευγενείας.

ΥΓ. Κάθε λαός έχει το ποδόσφαιρο που του αξίζει .-

Mitsmann
31-05-2005, 00:24
ο παιχταρας μου εμιλησε. Σαν προεδρος δινω εξτρα πριμ και σεμιναρια εκμαθησης συνεργασιας με τον Ανχολυ γαμω τη ζωη μου γαμω.

(ανχολυ και για σενα τα ιδια ισχυουν.)

dyingfreedom
31-05-2005, 00:31
σεμιναρια εκμαθησης συνεργασιας με τον Ανχολυ γαμω τη ζωη μου γαμω.

(ανχολυ και για σενα τα ιδια ισχυουν.)

:rofl: :rofl: :rofl:

dyingfreedom
31-05-2005, 00:39
πλάκα πλάκα πρόεδρα για κανόνισε πάλι κάνα ενδογηπεδικό meeting πάλι.

Mitsmann
31-05-2005, 00:42
Θα κανονιστει. Μου εκατσε βαρυ το 3-0, 3-6.

The Nerd
31-05-2005, 02:59
O mazikos antagwnistikos a8lhtismos einai dhmioyrghma toy kapitalismoy gia na apospa thn ergatikh ta3h apo thn epanastash.

.-

kai o gayros sas gamei kala ...

Harbinger of Death
31-05-2005, 03:11
Πήγα να κάνω quote και να απαντήσω στον Dr Death, αλλά με κάλυψε ο Kingdom.

@psychotron
Η απάντηση στο ποστ σου νομίζω είναι όλο το θέμα.

Deggial και Harbinger, κινήστε στα πλαίσια της στυγνής λογικής. Η ζωή όμως δεν είναι μόνο λογική, είναι και συναίσθημα.

Η αγάπη είναι ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα (αν όχι το δυνατότερο) και δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε ανθρώπους. Μπορεί να αγαπάς χίλια-δύο πράγματα. Όταν αγαπάς κάτι, νιώθεις για κάτι, τότε σαφώς ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ όταν αυτό το «κάτι» δεν πάει καλά και φυσικά και μπορεί και να σου χαλάσει το κέφι.

ΔΕΝ γυρνάει η ζωή μόνο γύρω από το ποδόσφαιρο, όμως είναι μία από τις μικροαπολαύσεις της. Δεν παίζω εγώ, δεν βάζω τα γκολ εγώ, δεν αποκρούω τα σουτ του αντιπάλου εγώ. Όμως είναι κάτι που αγαπάω. Είναι κάτι που ΔΕΝ μου έχει επιβάλει ΚΑΝΕΙΣ να το αγαπάω.

ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ;;;

Μου φαίνεται εξαιρετικά φυσικό να αγαπάς το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι υποκειμενικό, και μπορώ να σου πω ότι το καταλαβαίνω κιόλας, παρότι δε με εκφράζει. Αυτό που μου φαίνεται παράλογο και μάλλον ότι έχει άλλες αιτίες από την απλή "αγάπη", είναι η δέσμευσή σας σε μια ομάδα, ο οπαδισμός δηλαδή. Γιατί κι εγώ κάποτε παρακολουθούσα ποδόσφαιρο και ξέρω ότι μια ομάδα είναι διαφορετική κάθε χρόνο, μεταγραφές, προπονητές, λεφτά, χορηγοί, και δεν υπάρχει τίποτα κοινό στην προηγούμενη με την επόμενη ομάδα παρά μόνο το όνομα, που ισοδυναμεί με τα λεφτά. Ο Ολυμπιακός είναι απλά η αιγίδα του Κόκκαλη. Όποιον πληρώνει ο Κόκκαλης, είναι μέρος του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό, μια φιλοσοφία του ολυμπιακού. Μη σπεύσετε να απαντήσετε "η <insert_omada> είναι τρόπος ζωής", πριν σκεφτείτε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτός ο "τρόπος ζωής" και ποια η διαφορά του με τον "τρόπο ζωής" μιας άλλης ομάδας".

Τολμώ να απαντήσω, τίποτα. Μιλάμε για απλό οπαδισμό, και μάλιστα με αδικαιολόγητη σταθερότητα σε κάτι που δε μένει σταθερό. Ουσιαστικά διαλέγετε κατά τρόπον τινά σε ποιον θα δίνετε τα λεφτά σας, ποια στολή σας αρέσει περισσότερο και ποια δε σας αρέσει και θέλετε να σκίζετε, να καίτε και να δέρνετε (αυτά τα τελευταία για όσους ισχύουν).

Όσο για την Εθνική, είναι ένα τελείως άλλο θέμα, θα πρότεινα να το αφήσουμε.

Όσο επίσης για την σύγκριδη με το RPG, σκεφτείτε το έτσι, μετά από αυτά που είπα, εμείς αγαπάμε το RPG ως παιχνίδι και αυτό είναι καλό. Το αντίστοιχο σε εσάς θα ήταν να βλέπετε ποδόσφαιρο φίλαθλα, δλδ χωρίς να υποστηρίζετε ομάδα, κυνηγώντας το θέαμα και τις συγκινήσεις, χαιρόμενοι όταν η ομάδα που σας συγίνησε περισσότερο σε αυτό το πρωτάθλημα το πήρε, με λίγα λόγια το αντίστοιχο θα ήταν να αγαπάτε το ποδόσφαιρο και όχι την τάδε ομάδα.

Ωστόσο, θυμηθείτε αυτό που είπα: το RPG είναι ψευδαίσθηση, αυτό είναι όλο το παιχνίδι, ενώ το ποδόσφαιρο έχει άλλο σκοπό. Το να παρακολουθείς ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα.

enitharmon
31-05-2005, 12:28
ακούω Nothing to Say τώρα και σας γαμεί καλά

nothingman
31-05-2005, 14:40
αν εννοείς από Soundgarden, κερνάω μπύρα εσένα και κάποιο_πιο_γνωστό_dj_των_Αθηνών (αν στο έδωσε αυτός ε)

on topic τώρα, περιμένω post από messier le Bosmes που θα τα σπάει όλα

psychotron
31-05-2005, 14:44
Μου φαίνεται εξαιρετικά φυσικό να αγαπάς το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι υποκειμενικό, και μπορώ να σου πω ότι το καταλαβαίνω κιόλας, παρότι δε με εκφράζει. Αυτό που μου φαίνεται παράλογο και μάλλον ότι έχει άλλες αιτίες από την απλή "αγάπη", είναι η δέσμευσή σας σε μια ομάδα, ο οπαδισμός δηλαδή. Γιατί κι εγώ κάποτε παρακολουθούσα ποδόσφαιρο και ξέρω ότι μια ομάδα είναι διαφορετική κάθε χρόνο, μεταγραφές, προπονητές, λεφτά, χορηγοί, και δεν υπάρχει τίποτα κοινό στην προηγούμενη με την επόμενη ομάδα παρά μόνο το όνομα, που ισοδυναμεί με τα λεφτά. Ο Ολυμπιακός είναι απλά η αιγίδα του Κόκκαλη. Όποιον πληρώνει ο Κόκκαλης, είναι μέρος του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό, μια φιλοσοφία του ολυμπιακού. Μη σπεύσετε να απαντήσετε "η <insert_omada> είναι τρόπος ζωής", πριν σκεφτείτε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτός ο "τρόπος ζωής" και ποια η διαφορά του με τον "τρόπο ζωής" μιας άλλης ομάδας".

Τολμώ να απαντήσω, τίποτα. Μιλάμε για απλό οπαδισμό, και μάλιστα με αδικαιολόγητη σταθερότητα σε κάτι που δε μένει σταθερό. Ουσιαστικά διαλέγετε κατά τρόπον τινά σε ποιον θα δίνετε τα λεφτά σας, ποια στολή σας αρέσει περισσότερο και ποια δε σας αρέσει και θέλετε να σκίζετε, να καίτε και να δέρνετε (αυτά τα τελευταία για όσους ισχύουν).

Δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ. plus είσαι προκατειλημμένος.

ΕΣΥ βλέπεις τον Ολυμπιακό σαν "Κόκκαλη".
ΕΓΩ το βλέπω σαν ιδέα. Ήμουνα πριν απ' τον Κόκκαλη, ήμουνα πριν από τον οποιοδήποτε χορηγό και 8α μαι και μετά απ' αυτούς.
Ομοίως πιστεύω το βλέπει και ο οπαδός του ΠΑΟ, της ΑΕΚ κλπ.
Γι αυτό και σου είπα ότι βρίσκεσαι μέσα στα πλαίσια της στυγνής λογικής. Δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις αυτο και ούτε σε κατηγορεί κανείς που δεν το καταλαβαίνεις.

Τι σημασία έχει αν η ομάδα αλλάζει καθε χρόνο; Μπορεί να "δένεσαι" με κάποιους παίκτες, όμως όλοι είναι περαστικοί. Η μεγάλη αγάπη είναι η ομάδα.
Και μην ψάχνεις να βρεις άλλες αιτίες, δεν υπάρχουν.
Δε μ' ενδιαφέρουν οι χορηγοί, ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο κάθε Κόκκαλης. Μ΄ ενδιαφέρει η ομάδα. Η ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός.
Και στη Β εθνική να έπεφτε, και στο ερασιτεχνικό να έπεφτε, πάλι θα την υποστήριζα, πάλι θα πήγαινα γήπεδο, πάλι θα χαιρόμουνα στις νίκες και θα λυπόμουνα στις ήττες.

Εκμηδενίζεις τα πάντα λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει φιλοσοφία κλπ. και γι αυτό θα σου πω για άλλη μια φορά (και χωρις παρεξήγηση, θέλω να πιστεύω), ότι είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟΣ.

Σου επαναλαμβάνω και πάλι ότι δε σε κατηγορεί κανείς που δε μπορείς να καταλάβεις ορισμένα (απλά κατ εμέ) πράγματα και φυσικά έχεις την άποψή σου. Εκείνο που δεν επιτρέπεται είναι να προσπαθείς με κάτι-σαν-επιχείρημα να μου αποδείξεις ότι είναι και η σωστή.

Όσο για τα περι Κόκκαλη και χορηγών: Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ποδόσφαιρο έχει γίνει πλέον επαγγελματικό. Και ένας επιχειρηματίας που "σπρώχνει" τα χρήματά του σε μία ομάδα, είναι φυσικό να κοιτάει και το κέρδος του. Δεν το βρίσκω αθέμιτο αυτο.

Magellan
31-05-2005, 15:04
Το να παρακολουθείς ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα.

nai alla den parakolou8oume mono

paizoume kiollas!!! :P
asxeto an den tin paleuoume kai poly alla simasia exei h simetoxh 8)

psychotron
31-05-2005, 15:16
αν εννοείς από Soundgarden, κερνάω μπύρα εσένα και κάποιο_πιο_γνωστό_dj_των_Αθηνών (αν στο έδωσε αυτός ε)
μπα, από Angra εννοεί :roll:

Kain
31-05-2005, 15:26
Nothing to say sas gamaei f8hna kai xwris perikopes.
Psychotron eida oneiro pws eixes metakomisei sthn germania mazi me thn eni :shock:

enitharmon
31-05-2005, 15:54
μπα, από Angra εννοεί :roll:
με έδωσες

πάει η μπύρα :(

nothingman, στείλε pm με info για το soundgarden μπας και το σώσω

Stormrider
31-05-2005, 16:02

Ante geia

:moutzes:

psychotron
31-05-2005, 16:14
Psychotron eida oneiro pws eixes metakomisei sthn germania mazi me thn eni :shock:
Μη μου βάζεις ιδέες! :P

eyeamflesch
31-05-2005, 16:24
Μη μου βάζεις ιδέες! :P

Aporw pws de soyxoyn mpei idi! :shock:

enitharmon
31-05-2005, 16:29
δεν έχει Ολυμπιακό εδώ

Harbinger of Death
31-05-2005, 16:32
...

Δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ. plus είσαι προκατειλημμένος.

ΕΣΥ βλέπεις τον Ολυμπιακό σαν "Κόκκαλη".
ΕΓΩ το βλέπω σαν ιδέα. Ήμουνα πριν απ' τον Κόκκαλη, ήμουνα πριν από τον οποιοδήποτε χορηγό και 8α μαι και μετά απ' αυτούς.
Ομοίως πιστεύω το βλέπει και ο οπαδός του ΠΑΟ, της ΑΕΚ κλπ.
Γι αυτό και σου είπα ότι βρίσκεσαι μέσα στα πλαίσια της στυγνής λογικής. Δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις αυτο και ούτε σε κατηγορεί κανείς που δεν το καταλαβαίνεις.

Τι σημασία έχει αν η ομάδα αλλάζει καθε χρόνο; Μπορεί να "δένεσαι" με κάποιους παίκτες, όμως όλοι είναι περαστικοί. Η μεγάλη αγάπη είναι η ομάδα.
Και μην ψάχνεις να βρεις άλλες αιτίες, δεν υπάρχουν.
Δε μ' ενδιαφέρουν οι χορηγοί, ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο κάθε Κόκκαλης. Μ΄ ενδιαφέρει η ομάδα. Η ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός.
Και στη Β εθνική να έπεφτε, και στο ερασιτεχνικό να έπεφτε, πάλι θα την υποστήριζα, πάλι θα πήγαινα γήπεδο, πάλι θα χαιρόμουνα στις νίκες και θα λυπόμουνα στις ήττες.

Εκμηδενίζεις τα πάντα λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει φιλοσοφία κλπ. και γι αυτό θα σου πω για άλλη μια φορά (και χωρις παρεξήγηση, θέλω να πιστεύω), ότι είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟΣ.

Σου επαναλαμβάνω και πάλι ότι δε σε κατηγορεί κανείς που δε μπορείς να καταλάβεις ορισμένα (απλά κατ εμέ) πράγματα και φυσικά έχεις την άποψή σου. Εκείνο που δεν επιτρέπεται είναι να προσπαθείς με κάτι-σαν-επιχείρημα να μου αποδείξεις ότι είναι και η σωστή.

Όσο για τα περι Κόκκαλη και χορηγών: Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ποδόσφαιρο έχει γίνει πλέον επαγγελματικό. Και ένας επιχειρηματίας που "σπρώχνει" τα χρήματά του σε μία ομάδα, είναι φυσικό να κοιτάει και το κέρδος του. Δεν το βρίσκω αθέμιτο αυτο.

Χμου. Εγώ την άποψή μου την εξάντλησα. Ωστόσο νομίζω αυτό το ποστ δείχνει ποιος έχει δίκιο. Το νόημα όλο έγκειται σε αυτή την "ιδέα" που λες, της οποίας ένα χαρακτηριστικό δεν μπορείς να αναλύσεις. Είναι ένα κλειστό κουτί από την αρχαιότητα που υποτίθεται ότι έχει κάτι υπερπούτιμο και το υπερασπίζεσαι σφοδρότατα, αλλά κανείς δεν το έχει ανοίξει ποτέ να δει τι έχει μέσα.

Κι όταν σου λέω ότι είναι άδειο, μου απαντάς (κόβοντας τις σάλτσες) ότι είμαι άκυρος. Χωρίς αιτιολόγηση.

Εάν αυτό δε σας λέει τίποτα, you are the psychotron kind of people (με κανένα άσχημο υπονοούμενο, για διαφορετικότητα μιλάω).

psychotron
31-05-2005, 17:06
Μικρέ, πάλι προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις ντε και καλά δίκιο.
Δείξε μου ότι ΕΙΝΑΙ άδειο για να σου το δώσω.
Γιατί προς το παρόν δεν έχεις αποδείξει απολύτως τίποτα.
Απλά ισχυρίζεσαι ότι είναι άδειο. Γνώμη σου. Υπάρχει και η αντίθετη όμως.

Επίσης είναι προφανές ότι λέγοντας πως είσαι ΑΚΥΡΟΣ, δεν εννοώ ότι είσαι άκυρος σαν άνθρωπος, αλλά ότι οι συγκεκριμένες ιδέες σου, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα,είναι ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ άκυρες.

Α, και προτιμώ να είμαι δε σάικοτρον κάιντ οβ πίπολ και να απολαμβάνω τη ζωή και όλες τις μικροαπολαύσεις της (ποδόσφαιρο ινκλούντηντ), παρά ο,τιδήποτε άλλο και να ζω συνεχώς με γνώμωνα την τετράγωνη λογική σας (την οποία απεχθάνομαι) και να προσπαθώ να εξηγήσω/αναλύσω τα πάντα.

Deggial
31-05-2005, 17:18
Αγαπώ τα RPGs, τα computer games, το σκάκι, τη μουσική, το κινηματογράφο και τις γάτες. Αυτά περί τετράγωνης λογικής.

Άλλο η αγάπη για κάτι, κι άλλο να παθιάζεται κανείς, ανεξαρτήτος του αντικειμένου του πόθου.

Το πρόβλημα είναι πως η οικειοποίηση της νίκης (παραδόξως σπανιότερα της ήττας) και η δημιουργία ισχυρών συναισθημάτων κυρίως πηγάζει απ'την αδυναμία του ανθρώπου να πετύχει κάτι αντίστοιχο με ισχυρή συναισθηματική φόρτιση μόνος του. Επειδή δε μπορεί ο ίδιος να κερδίζει σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα (κι όχι μόνο στον αθλητισμό), προσπαθεί να μοιραστεί τη χαρά μιας προσπάθειας στην οποία δε συμμετείχε και φθάνει στο σημείο να τη θεωρεί δική του.

psychotron
31-05-2005, 17:30
Αν αγαπάς κάτι, το αγαπάς με πάθος.
Και έλεος πια με την οικειοποίηση. Έχεις καταντήσει γραφικός.
ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ: Πανηγυρίζω, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΑ.
Δεν προσπαθώ να οικειοποιηθώ τίποτα. Δε χαίρομαι επειδή νίκησα εγώ.
Ζώ έντονα ορισμένες καταστάσεις και τις απολαμβάνω, κάτι που προφανώς (από επιλογή) ποτέ δε θα κάνεις.

Κάτι τέτοια γράφεις και μετά μου λες γιατί στα καφεδάκια στο κάρμα σου λέω ότι είσαι μίζερος :P

enitharmon
31-05-2005, 17:50
όταν το ποδόσφαιρο συναντά (και μπλέκεται) με το σαικς

chris_boss
31-05-2005, 18:36
Harbringer…

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι, από τη μέρα σχεδόν της ίδρυσης τους, κάτι παραπάνω από απλά αθλητικά σωματεία. Είναι φορείς του (όποιου) πολιτισμού μιας πόλης ή μιας περιοχής και συχνά γίνεται μέσο έκφρασης ιδιαιτεροτήτων ή κοινωνικών αντιθέσεων. Δε θα πω για τις 2 μεγάλες ομάδες του κέντρου αλλά θα αναφέρω 1-2 παραδείγματα από το εξωτερικό. Για τους περισσότερους Καταλανούς η Μπαρτσελόνα είναι το όχημα για να επιδείξουν τη δύναμη τους απέναντι στους μισητούς Καστιγιάνους και κυρίως της Ρεάλ Μαδρίτης, της ομάδας του βασιλιά. Η Σέλτικ αντιπροσωπεύει το καθολικό δόγμα απέναντι στους διαμαρτυρόμενους Ρέιντζερς. Η Ρόμα ήταν το μέσο με το οποίο οι αριστεροί Ρωμαίοι έβγαζαν το άχτι τους στα φασιστάκια της Λάτσιο.

Κάθε ομάδα έχει μια δική της φιλοσοφία που ναι μεν τις περισσότερες φορές είναι μια αφηρημένη έννοια (πλεονασμός) αλλά τροφοδοτεί ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ ομάδας και οπαδού. Ακόμα και η Προοδευτική αποτελεί την εκπρόσωπο μιας περιοχής, του Κορυδαλλού, για κάποιους σημαίνει πολλά. Μπορεί βέβαια πολλά να έχουν αλλάξει, να βλέπεις επαρχιώτες να υποστηρίζουν τις ομάδες της Αθήνας αλλά αυτό είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας (δες υστερόγραφο στη σελίδα 3): θέλουμε να είμαστε με αυτόν που κερδίζει. Αυτά τα λίγα λοιπόν για το τι περιέχει το κουτάκι.

Εντάξει, το ποδόσφαιρο πλέον έχει γίνει επαγγελματικό. Τι να κάνουμε; Να μην το παρακολουθούμε για αυτό το λόγο; Τότε πρέπει να κόψουμε και τη μουσική και τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία και και και... Να ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα; Μα εκεί ο φανατισμός και τα επεισόδια χτυπάνε κόκκινο. Δεν τους βάζει κανένας Βαρδινοκόκκαλης να παίζουν ξύλο. Άρα, μήπως έχω δίκιο όταν λέω ότι το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας και το ότι πλακώνονται οι μεν με τους δεν, οφείλεται σε βαθύτερα αίτια;

Όσο για το σκοπό του ποδοσφαίρου, το ποδόσφαιρο δε φτιάχτηκε με κάποιο σκοπό, εκτός από την ψυχαγωγία. Από την αρχή υπήρχαν θεατές. Είναι μια από τις αντιστοιχίες του με τη μουσική. Πηγαίνεις και βλέπεις άλλους να παίζουν και βιώνεις συναισθήματα μέσω της τέχνης κάποιου άλλου.

ΥΓ. Ελπίζω να μην αγνοήσεις επιδεικτικά κι αυτό το ποστ
ΥΓ. Διάβασμα λοιπόν κρισμποσάκο

edit λόγω ενός ορθογραφικού

Angrafan
31-05-2005, 18:43
wraia re mastora, tote yati o serreos opados tou olympiakou ta spaei otan xanei h omada tou?

psychotron
31-05-2005, 19:34
Νομίζω ότι διαχωρίσαμε τους κάφρους από τους οπαδούς που παθιάζονται μεν, δεν δημιουργούν φασαρίες δε :|

enitharmon
31-05-2005, 21:43
η παναγία κι ο χριστός έχουν άλλη γνώμη προφανώς

freak brother
31-05-2005, 23:46
Το ποδόσφαιρο εκτός από άθλημα αποτελεί και κοινωνικό φαινόμενο, τα rpg όχι (δε βρίσκω το λόγο που αναφέρονται εδώ τα rpg αλλά θα κάνω ένα μικρό σχόλιο). Ως συνέπεια αυτού, το ποδόσφαιρο μαστίζεται από περιθωριακά στοιχεία που θέλουν να νιώσουν μέλη κάποιας κοινωνικής ομάδας. Για αυτούς αποτελεί την ευκαιρία να ξεσπάσουν από την καταπίεση μιας ολόκληρης βδομάδας. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την καζούρα η οποία είναι μέχρι ενός σημείου θεμιτή. Τα φαινόμενα χουλιγκανισμού είναι αποτέλεσμα κοινωνικών δυνάμεων που ξεσπούν στο ποδόσφαιρο, δεν προέρχονται από αυτό. Για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, τα rpg αφού αποτελούν ασχολία μιας πολύ μικρής μερίδας του πληθυσμού, δεν μπορεί να έχει καμία επίδραση (ούτε καλή, ούτε κακή) στην κοινωνία, οπότε εσείς οι κακοί rpgάδες μιλάτε εκ του ασφαλούς.

Το ποδόσφαιρο δε μεταδιδόταν πάντα από την τηλεόραση. Κι όμως ο κόσμος παρακολουθούσε κι ας μην μπορούσαν οι περισσότεροι να πάνε στο γήπεδο. Μάθαιναν τι γινόταν από το ραδιόφωνο ή από τις εφημερίδες. Οπότε είναι άσχετο να λέμε ότι «στεναχωρήθηκα που δεν είχε θέαμα» κι όχι «στεναχωρήθηκα που έχασε η ομάδα που υποστηρίζω», γιατί δε νομίζω από το ραδιόφωνο να απολάμβαναν το θέαμα. Με αυτό θέλω να πω ότι είναι διαφορετικοί οι δεσμοί ανάμεσα στο φίλαθλο και την ομάδα. Θα δανειστώ μια ατάκα του Ψύχοτρον:
«Η ζωή όμως δεν είναι μόνο λογική, είναι και συναίσθημα». Αυτό που νιώθει ο ποδοσφαιρόφιλος βλέποντας την μπάλα να βρίσκει τα δίχτυα αγγίζει τον ουρανό. Για κάποιους το ποδόσφαιρο πλησιάζει την τέχνη. Ένα κοντρόλ του Ζιντάν, μια εκτίναξη του Μπανκς, ένα σουτ του Αντερτον (χαχαχαχαχαχαχα), μια έμπνευση του Μπέργκαμπ, μια επέλαση του Κρόυφ… Ναι! Κάποιοι συγκινούνται με αυτά όπως όταν ακούν τα σόλο του Gilmour, τη φωνή του Mercury κλπ. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε; Τι να κάνουμε… Δεν μπορούμε να σας πείσουμε να σας αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά το να λες ότι ασχολείται κάποιος επειδή ο πατέρας του οδηγήθηκε εκεί λόγω χούντας είναι αστείο. Εκτός αν και στην Αγγλία που το άθλημα παίζεται και λατρεύεται για πάνω από 120 χρόνια επίσημα, είχαμε χούντες κλπ.

Eyeamflesh μου φαίνεται ότι χρυσώνεις το χάπι, εκτός κι αν γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις προθέσεις/ διαθέσεις του harbringer και του deggial. Γιατί δε νομίζω πως δεν προσπαθούν να μειώσουν τους ποδοσφαιρόφιλους. Εκτός αν μιλούσες για τον εαυτό σου και ο πληθυντικός ήταν ευγενείας.

ΥΓ. Κάθε λαός έχει το ποδόσφαιρο που του αξίζει .-

pws to ennoeis auto? dwse kapoio paradeigma

psychotron
01-06-2005, 00:03
Διευκρίνισε.

Eric Theodore Cartman
01-06-2005, 00:17
Διευκρίνισε.

http://www.geocities.com/erictheodorecartman007/jesusmary.jpg

Acid Baby
01-06-2005, 00:39

enitharmon
01-06-2005, 01:15
Νομίζω ότι διαχωρίσαμε τους κάφρους από τους οπαδούς που παθιάζονται μεν, δεν δημιουργούν φασαρίες δε

Διευκρίνισε.
εννοώ ότι μπορεί να μη δημιουργείτε φασαρίες, αλλά τη μπαναγία τη γαμάτε καλά κάθε Κυριακή

(όχι δε σας τη λέω που βρίζετε, απλά ότι μάλλον δε συμφωνούν όλοι με το ότι δε δημιουργείτε φασαρίες :ρ)

psychotron
01-06-2005, 01:20
Δηλαδή βάζεις στο ίδιο καλούπι αυτούς που μπορεί να βρίσουν μία παναγία με αυτούς που σπάνε καθίσματα / παίζουν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ / κοπανιούνται με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας;

enitharmon
01-06-2005, 01:50
εγώ όχι, αλλά η εν λόγω κυρία δεν ξέρω τι γνώμη έχει

(μην το κουράσεις άλλο πλζ :| )

Harbinger of Death
01-06-2005, 03:07
@chris_boss
Μόνο που έγραψες Harbringer έπρεπε να το αγνοήσω :P (σόρρυ αν αγνόησα ποστ με επιχειρήματα, δε θα το πρόσεξα).

Harbringer…

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι, από τη μέρα σχεδόν της ίδρυσης τους, κάτι παραπάνω από απλά αθλητικά σωματεία. Είναι φορείς του (όποιου) πολιτισμού μιας πόλης ή μιας περιοχής και συχνά γίνεται μέσο έκφρασης ιδιαιτεροτήτων ή κοινωνικών αντιθέσεων. Δε θα πω για τις 2 μεγάλες ομάδες του κέντρου αλλά θα αναφέρω 1-2 παραδείγματα από το εξωτερικό. Για τους περισσότερους Καταλανούς η Μπαρτσελόνα είναι το όχημα για να επιδείξουν τη δύναμη τους απέναντι στους μισητούς Καστιγιάνους και κυρίως της Ρεάλ Μαδρίτης, της ομάδας του βασιλιά. Η Σέλτικ αντιπροσωπεύει το καθολικό δόγμα απέναντι στους διαμαρτυρόμενους Ρέιντζερς. Η Ρόμα ήταν το μέσο με το οποίο οι αριστεροί Ρωμαίοι έβγαζαν το άχτι τους στα φασιστάκια της Λάτσιο.

Κάθε ομάδα έχει μια δική της φιλοσοφία που ναι μεν τις περισσότερες φορές είναι μια αφηρημένη έννοια (πλεονασμός) αλλά τροφοδοτεί ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ ομάδας και οπαδού. Ακόμα και η Προοδευτική αποτελεί την εκπρόσωπο μιας περιοχής, του Κορυδαλλού, για κάποιους σημαίνει πολλά. Μπορεί βέβαια πολλά να έχουν αλλάξει, να βλέπεις επαρχιώτες να υποστηρίζουν τις ομάδες της Αθήνας αλλά αυτό είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας (δες υστερόγραφο στη σελίδα 3): θέλουμε να είμαστε με αυτόν που κερδίζει. Αυτά τα λίγα λοιπόν για το τι περιέχει το κουτάκι.

Αυτό με τη Μπαρτσελόνα το έχω ακούσει κι εγώ και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Μάλλον ως εξαίρεση βέβαια. Δε βλέπω κάτι ανάλογο στον Ολυμπιακό, τίποτα αφηρημένο στην ΑΕΚ, καμιά φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό. Και το συζητάω συχνά. Βλέπω club με μέλη που γίνονται στρατιώτες, ακούω για τρεις μαχαιρωμένους γαύρους και δύο βάζελους στο νοσοκομείο και δέκα χανούμια που ξυλοκόπησαν έναν πράσινο.

Άρα, μήπως έχω δίκιο όταν λέω ότι το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας και το ότι πλακώνονται οι μεν με τους δεν, οφείλεται σε βαθύτερα αίτια;

Στη συζήτηση υποτίθεται ότι διαφωνούμε. :P Αυτό είναι τελείως δικό μου επιχείρημα. Αυτός που αναφέρεις είναι και ο λόγος που "αγαπάτε" την ομάδα σας. Είναι το εισιτήριό σας σε μια αρένα για να βγάλετε την επιθετικότητά σας ανάμεσα σε άλλα, φυσικά. Πάντως όχι η "φιλοσοφία" της ομάδας, η οποία δεν υπάρχει.

Όσο για το σκοπό του ποδοσφαίρου, το ποδόσφαιρο δε φτιάχτηκε με κάποιο σκοπό, εκτός από την ψυχαγωγία. Από την αρχή υπήρχαν θεατές. Είναι μια από τις αντιστοιχίες του με τη μουσική. Πηγαίνεις και βλέπεις άλλους να παίζουν και βιώνεις συναισθήματα μέσω της τέχνης κάποιου άλλου.

Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Φαίνεται λογικό αυτό που λες, πας και στα δύο να δεις κάτι, όμως δεν έχει αναλογία. Η μουσική είναι εξωτερίκευση, είναι επικοινωνία, ο άλλος παίζει για να ακούσεις και να αισθανθείς, ενώ ο ποδοσφαιριστής παίζει για να νικήσει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει στο ότι βλέπεις είναι ότι πληρώνεις κι ότι τον θεοποιείς. Κανείς δε λέει όχι σε λίγη αποθέωση.

Harbinger of Death
01-06-2005, 03:15
Επίσης είναι προφανές ότι λέγοντας πως είσαι ΑΚΥΡΟΣ, δεν εννοώ ότι είσαι άκυρος σαν άνθρωπος, αλλά ότι οι συγκεκριμένες ιδέες σου, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα,είναι ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ άκυρες. Ναι ρε αυτό εννοούσα, δεν παρεξήγησα.

Α, και προτιμώ να είμαι δε σάικοτρον κάιντ οβ πίπολ και να απολαμβάνω τη ζωή και όλες τις μικροαπολαύσεις της (ποδόσφαιρο ινκλούντηντ), παρά ο,τιδήποτε άλλο και να ζω συνεχώς με γνώμωνα την τετράγωνη λογική σας (την οποία απεχθάνομαι) και να προσπαθώ να εξηγήσω/αναλύσω τα πάντα.

Μη βάζεις κόσμο σε τσουβάλια. Δεν ζω με γνώμονα την τετράγωνη λογική, ίσα ίσα ζω μάλλον παρασυρμένος από συναίσθημα, απλά προτιμώ να κατευθύνω τα συναισθήματά μου σε ουσιώδεις κατευθυνσεις. :roll:

Όσο για το αν κουτί είναι άδειο, είναι το έχω δει και σου εξηγώ γιατί. Απλά βρήκες αδύναμο σημείο στην παρομοίωσή μου, αυτό δε σημαίνει ότι μου απέδειξες το λάθος του ισχυρισμού μου.

Το ζήτημα είναι πως αυτό που λέτε με τις ομάδες μου φαίνεται λογικό, δηλαδή έτσι θα έπρεπε να είναι, και καθόλου απίθανο. Απλά στατιστικά καμία ομάδα δεν έχει φιλοσοφία, ή έχουν όλες την ίδια (νίκη και ισοπέδωση των αντιπάλων μας). Κι όσον αφορά στο κατά πόσο εκπροσωπεί μια ομάδα έναν τόπο, αν θέλετε το συζητάμε μετά. Έχω έτοιμο link να σας ποστάρω με συζήτηση για να ανάψουν τα αίματα :)

morphine
01-06-2005, 04:47
Πλευρά 1: Ποδοσφαιρόφιλοι
Πλευρά 2: Οι άλλοι

Η πλευρά 1 μας έχει πρήξει γιατί της έθιξαν τον έρωτα. Η πλευρά 2 μας έχει πρήξει γιατί έχει παλούκι στο γκώλο και δε μπορεί να κάτσει ήσυχα.

Το ότι κάποια πράγματα δε συμπίπτουν με την κοσμοθεωρία της πλευράς 2, δε σημαίνει ότι οι της πλευράς 1 είναι καθυστερημένοι.
Αλήθεια σας λέω.
Για να υπάρχει τόσο μεγάλη προσέλευση στα γήπεδα, τηλεθέαση στους αγώνες στην τηλεόραση κλπ κλπ κλπ, πάει να πει ότι κόσμος τη βρίσκει με αυτό. Ο τύπος που γουστάρει το ποδόσφαιρο, είτε είναι φανατισμένος είτε όχι (αυτό είναι δικό του πρόβλημα και μόνο, και κανένας της πλευράς 2 δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει- όσο δεν καταστρέφει δημόσια περιουσία ε), ευχαριστιέται όταν πάει στο γήπεδο/ όταν βλέπει στην τηλεόραση/ όταν ακούει στο ραδιόφωνο. Είτε οικιοποιείται τη νίκη (πφ.) είτε όχι, γι'αυτόν είναι το κατιτίς που χαίρεται να κάνει. Αν μη τι άλλο, θα'πρεπε ν' αρχίσουμε να σεβόμαστε αυτά που ευχαριστούν τους συνανθρώπους μας. Σε λογικά πλαίσια πάντα, μην πεταχτεί τώρα κανένας και πει γι' αυτούς που τα σπάνε ή γι' αυτούς που γουστάρουν πχ να χέζουν στο δρόμο, ευχαριστώ.

Πάμε παρακάτω.
Κάποιος πάει στο γήπεδο. Γιατί;
Γιατί του αρέσει το ποδόσφαιρο, του αρέσουν τα γήπεδα, όπου μπορεί με πολύ κόσμο να μοιραστεί την αγάπη του για τη χ ομάδα. Βλέποντας τη συγκεκριμένη ομάδα/ το συγκεκριμένο άθλημα βιώνει διάφορα συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα εκστασιάζεται με τις φάσεις των γκολ και με τις καλές φάσεις γενικά, ξαφνιάζεται με απρόσμενες κινήσεις παικτών, βαριέται άμα παίζεται κλωτσοσκούφι ή διακόπτεται ο αγώνας.
Φεύγει, είτε ικανοποιημένος επειδή ο αγώνας ήταν καλός/ κέρδισε η ομάδα του, είτε όχι επειδή δεν ήταν. (1) το κρατούμενο.

Μπορεί, για κάποιον που δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους θεάματα, αυτά να είναι ένα μάτσο μπούρδες. Οκ. Δεκτό, όπως δεκτό θα είναι να θεωρεί ο παραπάνω τύπος τη μουσική ένα μάτσο μπούρδες. Η πλευρά 2 τώρα θα πει, μα δεν είναι το ίδιο, τι πράγματα είναι αυτά, το ένα είναι έκφραση συναισθημάτων μπλαμπλα, το άλλο είναι προβατοποίηση.
Ας το εξετάσουμε.

Κάποιος πάει σε μια συναυλία. Γιατί;
Γιατί του αρέσει η μουσική, του αρέσουν οι συναυλίες όπου μπορεί με πολύ κόσμο να μοιραστεί την αγάπη του για το χ συγκρότημα. Ακούγοντας τη συγκεκριμένη μουσική βιώνει διάφορα συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας εκστασιάζεται ακούγοντας ένα τραγούδι που του αρέσει πολύ, ξαφνιάζεται με τραγούδια που δεν περίμενε ν' ακούσει, βαριέται με κάποια άλλα που δεν του αρέσουν και τόσο ή δεν ξέρει.
Φεύγει, είτε ικανοποιημένος επειδή η συναυλία ήταν καλή, είτε όχι επειδή δεν ήταν. (2) τα κρατούμενα.

Ας γυρίσουμε πίσω στο ποδόσφαιρο, γιατί βλέπω κάποιον να πετάγεται από την πλευρά 2. Ναι, για σένα λέω.

Οκ, υπάρχει αυτός που πάει στο γήπεδο για να τα σπάσει. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο.
Επειδή είναι φανατισμένος.
Επειδή τον δέρνουν οι γονείς του.
Επειδή έχει να γαμήσει δύο μήνες.
Επειδή η γκόμενά του δε δέχεται να κάνει bukake (sp?).
Επειδή είναι σχιζοφρενής, ανώμαλος, καθυστερημένος, *insert random mental/ psychological disorder here*.
Οτιδήποτε.
(3) τα κρατούμενα.

Στην παραπάνω παράγραφο, όπου "στο γήπεδο" βάλτε "στη συναυλία".
Fact? Fact.* (4).

*Όποιος πει ότι δεν υπάρχουν άτομα που πάνε σε συναυλίες για να χτυπήσουν/ χτυπηθούν/ σπρώξουν/ φωνάξουν/ βρίσουν κλπ απλώς χρειάζονται reality check και δε θα ασχοληθώ μαζί τους. Ξέρω ότι θα μπλέξουν ποσοστά στην κουβέντα, για να διαλύσουν το καταπληκτικό επιχείρημά μου, αλλά θα τους παραπέμψω στην έκταση του ποδοσφαίρου και την αντίστοιχη έκταση του μέταλ καθώς και άλλους παράγοντες ψυχολογικούς και μη κλπ οπότε μη μπείτε στον κόπο πλζ, βαριέμαι.

Από τα (1), (2), (3), (4) καταλαβαίνετε τι συμπεραίνουμε ε.

Η πλευρά 2 θα θιχτεί τώρα επειδή της λένε ότι η ελίτ της είναι στο ίδιο επίπεδο με την πλευρά 1 που γουστάρει να πηγαίνει γήπεδο => δεν είναι πια ελίτ => *disorder, chaos*

Νύσταξα όμως τώρα και γράφω αύριο.
Μην το συνεχίσετε, ξέρετε ότι έχω δίκιο :)

Υγ: έμπλεξα τη μουσική, αντί για τα rpg, αφενός επειδή έχω την εντύπωση πως στα τελευταία ποστ ειπώθηκε κάτι για μουσική- αφετέρου γιατί δεν έχω ιδέα από rpg οπότε είναι και λογικό να μην έχω κάτι να πω γι' αυτά. Καλό θα ήταν αυτό το τελευταίο να το σκεφτούν λίγο οι ποδοσφαιράσχετοι. Λίγο, τόσο-> .
:*

Dr. Death
01-06-2005, 06:36
to ghpedo einai empeiria

to phgaio humor tou ka8enos ...h diakwmwdhsh fasewn kai katastasewn ...h eyrimatikothta twn fila8lwn se syndiasmo me th maza einai empeiria zwhs pou dyskola th synantas se alles koinwnikes ekdhlwseis.

exw paei se synaylies san metallas ...exw pai3ei apeira session rpg (mias kai piasame ayta ta 2) exw symmetasxei se megalo ari8mo koinwnikwn ekdhlwsewn alla to ghpedo einai apla by far to kalytero pragma pou exei tyxei se an8rwpous e3w kardia ..me humor kai ore3h gia kalh parea.

akoma kai me ta brhsidia ...ta 3yla kai otidhpote allo arnhtiko mporei na yparxei, to ghpedo einai apla empeiria zwhs pou th dihghse.

nai th dihghse sta xronia pou erxonte ka8ws se polles faseis anhkeis kai esy ...NAI KAI ESY pou eisai sto ghpedo sto meros ths istorias.

kalws h kakws olos o kosmos asxoleite me to podosfairo kai h istoria grafete ap ton kosmo.

aytoi pou phgan sthn portogalia px 8a exoun na dihgounte meta apo 30 xronia oti htan kai aytoi ekei.

a kai kati allo epeidh milate gia synais8hmata ...agaph klp...den pianw omades alla paw sthn e8nikh...

exei perasei 1 xronos apo to euro....akoma bazw thn kasseta sto binteo kai perimenw na mpei to goal me th gallia gia na anatrixiasw kai na ftasei to xamogelo st aytia.

8elete h den 8elete to podosfairo kai oti shmantiko ginete s ayto anhkei sthn istoria...apla den pe8ainei pote.

psychotron
01-06-2005, 08:41
εγώ όχι, αλλά η εν λόγω κυρία δεν ξέρω τι γνώμη έχει
:cold: :cold: :cold:

psychotron
01-06-2005, 11:30
Μη βάζεις κόσμο σε τσουβάλια. Δεν ζω με γνώμονα την τετράγωνη λογική, ίσα ίσα ζω μάλλον παρασυρμένος από συναίσθημα, απλά προτιμώ να κατευθύνω τα συναισθήματά μου σε ουσιώδεις κατευθυνσεις. :roll:

Όσο για το αν κουτί είναι άδειο, είναι το έχω δει και σου εξηγώ γιατί. Απλά βρήκες αδύναμο σημείο στην παρομοίωσή μου, αυτό δε σημαίνει ότι μου απέδειξες το λάθος του ισχυρισμού μου.
Δεν προσπαθώ να βάλω κόσμο σε τσουβάλια.
Εσύ μίλησες για τους psychotron kind of people.
Επίσης δεν μπορείς να μου λες ότι δεν έχεις τετράγωνη λογική όταν ο ίδιος παραδέχεσαι ότι προσπαθείς να κατευθύνεις τα συναισθήματά σου. Από τη μία λες ότι ζείς παρασυρόμενος από το συναίσθημα και από την άλλη ότι το κατευθύνεις. Δε μου κολλάνε αυτές οι δύο προτάσεις.
Το συναίσθημα δε μπορείς να το φυλακίσεις και να το κατευθύνεις κάπου. Και το ότι προσπαθείς να το κατευθύνεις σε κάτι που ΕΣΥ θεωρείς ότι είναι ουσιώδες, δε μου λέει κάτι.
Όσο για το κουτι, εσύ λες ότι το έχεις δει και είναι άδειο, αλλα σου λέω και πάλι ότι είναι απλά η γνώμη σου και δεν δείχνει απολύτως τίποτα αυτό.
Δε μπορώ (και δε θέλω) να σε πείσω για κάτι.
Ούτε εσύ μπορείς όμως να μου αλλάξεις την άποψη και σου ξαναλέω και πάλι ότι δε βρήκα κάτι σοβαρό στα επιχειρήματά σου.
Εντελώς φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνείας.
:)

chris_boss
01-06-2005, 11:36
Harbinger...
πήγα να σου απαντήσω αλλά σκέφτηκα ότι αφού από τα 3 παραδείγματα, δέχθηκες μόνο το 1 επειδή μόνο αυτό γνώριζες, με κάνει να πιστεύω ότι δεν έχεις διάθεση να καταλάβεις και απλά αναμασάς την άποψη σου, οπότε ποιος ο λόγος της απάντησης μου;

symposium_lexotanil
01-06-2005, 12:11
Δεν ζω με γνώμονα την τετράγωνη λογική

xaaxaxaxxa
xaaxaxax
axaxxaaxaxaxaxaxxa
axaaxaxaxaxa
xaxaxaxaxaxxaxaxaxa
xxaxaxaxaa
xaaxaxaxaxxaxa

sorry harb :|

Harbinger of Death
01-06-2005, 14:50
@psychotron
παίζεις με τις λέξεις. :) Δεν εννοώ προφανώς αυτό που νομίζεις.

Το συναίσθημα δε μπορείς να το φυλακίσεις και να το κατευθύνεις κάπου.

Προσθέτοντας τη λέξη "φυλακίζω" άλλαξες τελείως το νόημα της πρότασής μου (η οποία ήταν κάπως παραπλανητική, ομολογουμένως). Δεν κάθομαι να σκέφτομαι "α, αυτό δεν ειναι ουσιώδες, δεν μου αρέσει". Όλα αυτά γίνονται αυθόρμητα, και απλά στα περιγράφω. Τεσπα, το ζήτημα δεν είναι αν εγώ ζω με γνόμωνα την τετράγωνη λογική, ούτως ή άλλως δε γνωριζόμαστε τόσο καλά.

Ωστόσο εσύ στο ποστ σου δεν απάντησες σε επιχειρήματα για το θέμα, αλλά για το αν ζω με τετράγωνη μπλαμπλαμπλα. Ε;

@morphine

Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Φαίνεται λογικό αυτό που λες, πας και στα δύο να δεις κάτι, όμως δεν έχει αναλογία. Η μουσική είναι εξωτερίκευση, είναι επικοινωνία, ο άλλος παίζει για να ακούσεις και να αισθανθείς, ενώ ο ποδοσφαιριστής παίζει για να νικήσει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει στο ότι βλέπεις είναι ότι πληρώνεις κι ότι τον θεοποιείς. Κανείς δε λέει όχι σε λίγη αποθέωση.]/quote]

Επιμένω.

Και όσο για αυτό:

Ο τύπος που γουστάρει το ποδόσφαιρο, είτε είναι φανατισμένος είτε όχι (αυτό είναι δικό του πρόβλημα και μόνο, και κανένας της πλευράς 2 δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει

Δεν κατακρίνω το ποδόσφαιρο ούτε αυτούς στους οποίους αρέσει. Κατακρίνω μια πρακτική που μου φαίνεται παράλογη, την οποία για διάφορους λόγους ο κόσμος θεωρεί παρελκόμενη του να σου αρέσει το ποδόσφαιρο, αν και πιστεύω πως δεν είναι έτσι.

@chris_boss
Εποικοδομητικότατη η απάντησή σου. Προφανώς χρησιμοποίησα το παράδειγμα που ήξερα στην απάντησή μου, και απάντησα για τις περιπτώσεις αυτού του είδους. Δε χρειαζόταν λοιπόν να περιλάβω και τα άλλα στην απάντησή μου, έτσι δεν είναι; :? Αν θες συζητάμε κιόλας τώρα. Εγώ φταίω που κάθισα και διάβασα και απάντησα στο ποστ σου.

@sympo
Δε φταις εσύ, τα γονίδια, οπότε μη ζητάς συγγνώμη, βρε :roll:

enitharmon
01-06-2005, 15:03
το κουράζετε.

Harbinger προφανώς δεν πρόκειται να τους αλλάξεις γνώμη, οπότε άστο

symposium_lexotanil
01-06-2005, 15:11
@sympo
Δε φταις εσύ, τα γονίδια, οπότε μη ζητάς συγγνώμη, βρε

den tin ennoousa etsi ki allios.

eimai ki ego eirwn!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock:

den to perimena pote sti zoi mou oti tha yperaspizomoun tous podosferofilous,alla file harb ZEIS SE DIKO SOU KOSMO,SE PARALLILO SYMPAN.yparxoun polla pragmata pera apo tin tetragoni logiki sou pou den prokeitai POTE na ta katalaveis,osa rpg kai na paikseis,osa poiimata ki an diavaseis.ante geia mas tora,mi xalame kai tis kardies mas,krima einai.

oso gia ta gonidia mou,niotho poly tyxeros pou einai opos einai kai de tha me odigisoun na gino enas deggial otan megaloso.

psychotron
01-06-2005, 15:16
Δε με καταλαβαίνεις.

Έχεις (κατα τη γνώμη μου) τετράγωνη λογική και τη βάζεις πάνω από το οποιοδήποτε συναίσθημα και ενεργείς με βάση αυτή
άρα
ΔΕΝ ενεργείς παρορμητικά και αυθόρμητα όπως μου λες(αυτό είναι απλά ένα συμπέρασμα που βγάζω εγώ από αυτά που γράφεις, είναι η γνώμη μου και μπορεί να είναι και λάθος)
άρα
δεν είναι δυνατόν να καταλάβεις τα συναισθήματα που μπορεί να γεννηθούν σε κάποιον που παρακολουθεί την ομάδα του.

Επίσης μην λες ότι δεν απαντάω σε επιχειρήματα, γιατι για μία ακόμα φορά σου λέω ότι στα posts σου δεν είδα το παραμικρό επιχείρημα.

edit: Το ότι σου φαίνεται παράλογη αυτή η πρακτική όπως λες, δε σημαίνει ότι έιναι έτσι κι όλας.

Deggial
01-06-2005, 15:22
Ευχαρίστως δέχομαι όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα σας, αλλά τα περί τετράγωνης λογικής δεν έχουν τη παραμικρή βάση.

Εν πάση περιπτώσει, η συζήτηση μάλλον δε καταλήγει πουθενά...

Harbinger of Death
01-06-2005, 15:54
@sympo
Δε φταις εσύ, τα γονίδια, οπότε μη ζητάς συγγνώμη, βρε

den tin ennoousa etsi ki allios.

eimai ki ego eirwn!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock:

...

oso gia ta gonidia mou,niotho poly tyxeros pou einai opos einai kai de tha me odigisoun na gino enas deggial otan megaloso.

Για τα δικά μου γονίδια μιλούσα.

den to perimena pote sti zoi mou oti tha yperaspizomoun tous podosferofilous,alla file harb ZEIS SE DIKO SOU KOSMO,SE PARALLILO SYMPAN.yparxoun polla pragmata pera apo tin tetragoni logiki sou pou den prokeitai POTE na ta katalaveis,osa rpg kai na paikseis,osa poiimata ki an diavaseis.ante geia mas tora,mi xalame kai tis kardies mas,krima einai.

ΟΚ τώρα με έπεισες :thumbsup:

EDIT: ξέχασα να απαντήσω σε psychotron

Τι να σου πω, αν δε βλέπεις επιχειρήματα στα ποστ μου ας σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση εδώ και ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι διαφωνούμε.
For the record, κι εγώ κάποτε ήμουν πολύ πορωμένος με ποδόσφαιρο. Σαν εσάς. Είχα πάρει και Φως για έναν καιρό :P

symposium_lexotanil
01-06-2005, 15:59
Για τα δικά μου γονίδια μιλούσα.

oso gia ta gonidia sou,na mi niotheis poly tyxeros pou einai opos einai kai tha me odigisoun na gineis enas deggial otan megaloseis.

ΟΚ τώρα με έπεισες

pou den prokeitai POTE na ta katalaveis

morphine
01-06-2005, 19:52
@morphine
[quote="Harbinger of Death":mu8ke3xw]Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Φαίνεται λογικό αυτό που λες, πας και στα δύο να δεις κάτι, όμως δεν έχει αναλογία. Η μουσική είναι εξωτερίκευση, είναι επικοινωνία, ο άλλος παίζει για να ακούσεις και να αισθανθείς, ενώ ο ποδοσφαιριστής παίζει για να νικήσει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει στο ότι βλέπεις είναι ότι πληρώνεις κι ότι τον θεοποιείς. Κανείς δε λέει όχι σε λίγη αποθέωση.

Επιμένω. [/quote:mu8ke3xw]

όχι.
Κάνεις απίστευτα επικίνδυνες γενικεύσεις και αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν ξέρεις. Που ξέρεις τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του ποδοσφαιριστή την ώρα που παίζει; Έχεις παίξει ποτέ ποδόσφαιρο μπροστά σε κόσμο; Έχεις ιδέα τι λες; Δε νομίζω. Χωρίς εμπάθεια. :)
Επίσης, "η μουσική είναι εξωτερίκευση, επικοινωνία" κλπ ΓΙΑ ΣΕΝΑ και για μένα και για τον καθένα που του αρέσει η μουσική.
Εξίσου σημαντικά πράγματα νιώθει ο ποδοσφαιρόφιλος πως του προσφέρει το ποδόσφαιρο. [edit: άλλωστε το ποστ μου δεν είχε σχέση με τα κίνητρα του μουσικού vs τα κίνητρα του ποδοσφαιριστή, μίλησα καθαρά για τους αποδέκτες, aka το μουσικόφιλο vs τον ποδοσφαιρόφιλο- βρίσκονται σε ακριβώς την ίδια θέση.]
Μην κάνεις σαν παιδάκι δημοτικού που δεν καταλαβαίνει απλά και στοιχειώδη πράγματα. Αυτά που λες έχουν μια βάση, τη βάση της δικής σου λογικής, του δικού σου γούστου, των απόψεών σου και του τρόπου που βιώνεις τις καταστάσεις στη ζωή σου. Δεν είναι αντικειμενικές αλήθειες που πρέπει όλοι να ασπάζονται.
Δε λειτουργεί ο κόσμος όπως τον θες εσύ. Κι εγώ θα ήθελα ν' ακούνε όλοι beatles αλλά δεν κάνω και σαν αγάμητο επειδή ακούνε sunno))).

Dr. Death
02-06-2005, 00:25
Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Φαίνεται λογικό αυτό που λες, πας και στα δύο να δεις κάτι, όμως δεν έχει αναλογία. Η μουσική είναι εξωτερίκευση, είναι επικοινωνία, ο άλλος παίζει για να ακούσεις και να αισθανθείς, ενώ ο ποδοσφαιριστής παίζει για να νικήσει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει στο ότι βλέπεις είναι ότι πληρώνεις κι ότι τον θεοποιείς. Κανείς δε λέει όχι σε λίγη αποθέωση.

twra to prose3a ayto...

einai dynaton en eth 2005 kapoios na yposthrizei kai na fernei ws epixeirhma oti oi mousikoi paizoun mousikh gia na akousoun oi apo katw kai na ais8an8oun?
o xristos kai h panagia ...oute o ntalaras den ta leei ayta pou paizei kai afilokerdws.

Stormrider
02-06-2005, 00:31
gia tin kipro paizei

eyeamflesch
02-06-2005, 01:00
OMG, i Morfw kserei na graFei swsta tous Sunnous :D

P.S. Polla afilokerdistika laib tou Ntalara den einai toso afilokerdistika.

chris_boss
02-06-2005, 01:01
P.S. Polla afilokerdistika laib tou Ntalara den einai toso afilokerdistika.
Καταρρέει ο κόσμος μου! :shock:

Harbinger of Death
02-06-2005, 01:12
[quote="Harbinger of Death":2rkpu28g]@morphine
[quote="Harbinger of Death":2rkpu28g]Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Φαίνεται λογικό αυτό που λες, πας και στα δύο να δεις κάτι, όμως δεν έχει αναλογία. Η μουσική είναι εξωτερίκευση, είναι επικοινωνία, ο άλλος παίζει για να ακούσεις και να αισθανθείς, ενώ ο ποδοσφαιριστής παίζει για να νικήσει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει στο ότι βλέπεις είναι ότι πληρώνεις κι ότι τον θεοποιείς. Κανείς δε λέει όχι σε λίγη αποθέωση.

Επιμένω. [/quote:2rkpu28g]

όχι.
Κάνεις απίστευτα επικίνδυνες γενικεύσεις και αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν ξέρεις. Που ξέρεις τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του ποδοσφαιριστή την ώρα που παίζει; Έχεις παίξει ποτέ ποδόσφαιρο μπροστά σε κόσμο; Έχεις ιδέα τι λες; Δε νομίζω. Χωρίς εμπάθεια. :)
Επίσης, "η μουσική είναι εξωτερίκευση, επικοινωνία" κλπ ΓΙΑ ΣΕΝΑ και για μένα και για τον καθένα που του αρέσει η μουσική.
Εξίσου σημαντικά πράγματα νιώθει ο ποδοσφαιρόφιλος πως του προσφέρει το ποδόσφαιρο. [edit: άλλωστε το ποστ μου δεν είχε σχέση με τα κίνητρα του μουσικού vs τα κίνητρα του ποδοσφαιριστή, μίλησα καθαρά για τους αποδέκτες, aka το μουσικόφιλο vs τον ποδοσφαιρόφιλο- βρίσκονται σε ακριβώς την ίδια θέση.]
Μην κάνεις σαν παιδάκι δημοτικού που δεν καταλαβαίνει απλά και στοιχειώδη πράγματα. Αυτά που λες έχουν μια βάση, τη βάση της δικής σου λογικής, του δικού σου γούστου, των απόψεών σου και του τρόπου που βιώνεις τις καταστάσεις στη ζωή σου. Δεν είναι αντικειμενικές αλήθειες που πρέπει όλοι να ασπάζονται.
Δε λειτουργεί ο κόσμος όπως τον θες εσύ. Κι εγώ θα ήθελα ν' ακούνε όλοι beatles αλλά δεν κάνω και σαν αγάμητο επειδή ακούνε sunno))).[/quote:2rkpu28g]

Ομολογώ ότι δεν είχα σκφτεί κάποια πράγματα που αναφέρεις και πως ουσιαστικά αυτά που λέω για το ποδόσφαιρο και τη μουσική είναι υπεραπλουστευτικά. Αυτό που έκανα ουσιαστικά είναι να παρουσιάσω ένα πολύ θολό μοντέλο του κάθε -όφιλου με πολύ γενικά χαρακτηριστικά, κυρίως για να δείξω τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Όντως δεν έχω παίξει ποτέ ποδόσφαιρο μπροστά σε κόσμο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είμαι ανίκανος να καταλάβω το πως νιώθει ο ποδοσφαιριστής. Ωστόσο δεν είναι αυτό το ζήτημα. Λες πως αυτά που λέω έχουν μια βάση, τη βάση της δικής μου λογικής, όμως εγώ πάνω να αποδείξω πως η διαφορά των δύο θεαμάτων δεν έχει σχέση με γούστο και υποκειμενικότητα, αλλά βασίζεται στην φύσει διαφορετικότητά τους.

Με λίγα λόγια, στη συναυλία πας να παρακολουθήσεις την παρουσίαση ενός δημιουργήματος, δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ο άλλος απλά σου δείχνει το έργο του, ενώ το ποδόσφαιρο είναι μια μάχη, κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική παράσταση (αφού οι πρωταγωνιστές είναι διαφορετικοί) και ουσιαστικά είναι μια πορεία προς τη νίκη του ενός ή του άλλου.

Στη μουσική η συναυλία δεν έχει διαφορετικές ομάδες που "εχθρεύονται" η μία την άλλη, όλοι πάνε για να δουν το συγκρότημα να παίζει μουσική, δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Από την άλλη προφανώς στο ποδόσφαιρο δε βλέπω το λόγο να υποστηρίζω μια ομάδα που για παράδειγμα σέρνεται σε έναν αγώνα έναντι της αντίπαλης που πιθανώς γράφει με θέαμα και γκολ.

Και δεν "κάνω πως δεν καταλαβαίνω σαν παιδάκι του δημοτικου", αντίθετα προσπαθώ να αμφισβητήσω κάτι που εσείς θεωρείτε αυτονόητο, επειδή πιστεύω πως δεν είναι. Και μάλιστα πιστεύω πως ακριβώς αυτός ο χαρακτηρισμός του ως αυτονόητο είναι που το προστατεύει από το να το αμφισβητήσει κάποιος και να καταλάβει ότι είναι κενό (μιλάω για τον οπαδισμό που σας φαίνεται τόσο προφανής).

Δεν είπα πως πρέπει ο κόσμος να λειτουργεί όπως τον θέλω εγώ και πιστεύω πως δεν έκανα σαν αγάμητο, ε. :roll: Καταλαβαίνω τι σας αρέσει, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, απλά πιστεύω πως είναι αυταπάτη.

morphine
02-06-2005, 01:24
αν είναι δυνατόν, Harbi, πάλι τα ίδια;

Λες ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ με άλλα λόγια. Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.

Μπορεί να πηγαίνεις σε μια συναυλία και στο γήπεδο για ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΟΚ. ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΛΑ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΑΤΤΕΙ, ΑΠΟΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΞΕΣΜΑΣΜΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΘΡΩΠΑΣ.
ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟ.

caps off.

OrioN
02-06-2005, 02:40
epishs otan exeis 30-40 xiliades kosmo kai fwnazoun to onoma sou GAMAS kai XUNEIS 34 fores. asxeto alla fantasou poso skata tha niwtheis an anti gia to onoma sou fwnazoun ths manas sou.oxi kai polu kala e. pantws me ton kairo prepei na peftei kai auto.
a kai kati allo, asxeto mallon, den mou aresei pou to pisteyw, alla o podosfairisths den einai sigouro oti tha apothewthei.ama kanei mlkia tha faei vrisimo. enw o mousikos o,ti kai mlkia na kanei apo katw ta "zwa" pou phgan na ton doun tha ton thewroun theo outws h allws. einai kapws poio asfalhs o 2os.

Dr. Death
02-06-2005, 06:42
epishs otan exeis 30-40 xiliades kosmo kai fwnazoun to onoma sou GAMAS kai XUNEIS 34 fores. asxeto alla fantasou poso skata tha niwtheis an anti gia to onoma sou fwnazoun ths manas sou.oxi kai polu kala e. pantws me ton kairo prepei na peftei kai auto.
a kai kati allo, asxeto mallon, den mou aresei pou to pisteyw, alla o podosfairisths den einai sigouro oti tha apothewthei.ama kanei mlkia tha faei vrisimo. enw o mousikos o,ti kai mlkia na kanei apo katw ta "zwa" pou phgan na ton doun tha ton thewroun theo outws h allws. einai kapws poio asfalhs o 2os.

nai alla emeis milame gia ta ekastote zwa

enitharmon
02-06-2005, 13:07
Με λίγα λόγια, στη συναυλία πας να παρακολουθήσεις την παρουσίαση ενός δημιουργήματος, δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ο άλλος απλά σου δείχνει το έργο του, ενώ το ποδόσφαιρο είναι μια μάχη, κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική παράσταση (αφού οι πρωταγωνιστές είναι διαφορετικοί) και ουσιαστικά είναι μια πορεία προς τη νίκη του ενός ή του άλλου.

Στη μουσική η συναυλία δεν έχει διαφορετικές ομάδες που "εχθρεύονται" η μία την άλλη, όλοι πάνε για να δουν το συγκρότημα να παίζει μουσική, δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.
Υπενθυμίζω τα μπουκάλια στους Cradle of Filth στο Rockwave, τις αποδοκιμασίες στους SOAD ως support στους Slayer, οπως και στους Nevermore όταν βγήκαν πριν τους Iced Earth (αυτά είναι μερικά από αυτά που θυμάμε τώρα)

Επίσης δοκίμασε να βάλεις σε ένα πακέτο συναυλίας ένα punk και ένα black συγκρότημα να δούμε πόσο ήσυχοι θα κάτσουν οι οπαδοί τους. (και μη μου πεις τώρα πως όταν παίζει ένα συγκρότημα μόνο του δε γίνονται φασαρίες, γιατί αν και ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνος του δε θα γινόντουσαν φασαρίες)

Kingdom Gone
02-06-2005, 14:06
Επίσης δοκίμασε να βάλεις σε ένα πακέτο συναυλίας ένα punk και ένα black συγκρότημα να δούμε πόσο ήσυχοι θα κάτσουν οι οπαδοί τους. (και μη μου πεις τώρα πως όταν παίζει ένα συγκρότημα μόνο του δε γίνονται φασαρίες, γιατί αν και ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνος του δε θα γινόντουσαν φασαρίες)

επειδη βαριέμαι να κάθομαι να διαβάζω όλα τα ποστς και να απαντάω ανάλογα να πω μόνο στον dr. death πως αυτά περι αδυναμίας δεν τα έλεγα υποτιμητικά, όλοι έχουν (και εγώ προφανως) αδυναμίες. παρεξηγήθηκε το σχόλιο μου, ας μην το συνεχίσουμε.

επίσης, σε σχέση με την κατεύθυνση που πήρε τώρα το τόπικ, το πρόβλημα μου και σε ποδόσφαιρο και σε μουσική *δεν* είναι το ξύλο που πέφτει.

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΤΟΥ
ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑ ΠΑΝΤΟΥ

morphin pink

Harbinger of Death
02-06-2005, 15:35
@Μόρφιν
Χμου. Λογικό δεν είναι; Λέω την άποψή μου. Αλλά τεσπα, έχει γίνει κουραστικό όντως, το εξαντλήσαμε.

@ενι
Ναι αλλά τα συγκροτήματα προσπαθούν να κερδίσουν το κοινό, όχι το ένα το άλλο.

psychotron
02-06-2005, 16:28
τα συγκροτήματα προσπαθούν να κερδίσουν το κοινό, όχι το ένα το άλλο.
Ανταγωνισμός λέγεται.
Το θεωρείς αθέμιτο;
Επίσης εσύ πιστεύεις ότι τα συγκροτήματα δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο;

FIXXXER
02-06-2005, 16:44
Ego xoris na diavaso kamia apo tis upoloipes selides tou thread ektos apo tin proti, exo na diatuposo mia aporia. Giati kapoion na ton enoxlei na fanatizontai oi alloi me epituxies triton? Mipos thelei kata vathos na min peftoun stin pagida oi alloi kai na einai pio eleutheroi kai suneiditopoiimenoi anthropoi? Mipos me auton ton tropo niothei kai autos xaroumenos an xefugoun apo ti mastiga tou fanatismou (sto podosfairo mono etsi) oi filoi tou? Mipos telika ki autos niothei xaroumenos gia ta katorthomata triton kai ginetai ki o idios akuros? :shock: Berdeutika.

FIXXXER
02-06-2005, 16:50
Episis, mia deuteri aporia. Giati re Kingdom Gone ginesai apo autous pou gamane ta topic vazontas 7 selides keno gamo ton Tsoukala mou kai ti thura 7???

Kingdom Gone
02-06-2005, 16:58
Episis, mia deuteri aporia. Giati re Kingdom Gone ginesai apo autous pou gamane ta topic vazontas 7 selides keno gamo ton Tsoukala mou kai ti thura 7???

:!:

δεν ήξερα πως ενοχλεί. απεναντίας εμένα μου φαίνεται και αστείο όταν χρησιμοποιείται σωστά.

FIXXXER
02-06-2005, 17:03
Kala de mou xalases kai ti mera. Prepei na ftaso kai ta 4000 post simera. :)

Dr. Death
02-06-2005, 17:32
@ενι

xrhma legete

Eric Theodore Cartman
02-06-2005, 17:34
Kala de mou xalases kai ti mera. Prepei na ftaso kai ta 4000 post simera. :)

Bale pali to Sofaki, leme.

Ainte.

FIXXXER
02-06-2005, 17:51
Eric Theodore Cartman the IV, epeidi se pao tha to valo, alla oxi tora giati eimai se allo upologisti.

Harbinger of Death
03-06-2005, 01:33
[quote="Harbinger of Death":3v5vubdy]
@ενι

xrhma legete[/quote:3v5vubdy]

Δε μιλάω για την Παπαρίζου.

(και τώρα εσύ θα πεις "μα στον εικοστό πρώτο αιώνα νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος που δεν παίζει για το χρήμα", κι εγώ θα απαντήσω "είναι κάποιοι που έχουν μουσικό όραμα - αλλά κι αυτοί φυσικά έχουν οικογένειες να ζήσουν" κι εσύ θα πεις κάτι άλλο, και plzkthnx άστο. Βλακεία ειπες. )

Harbinger of Death
03-06-2005, 01:39
τα συγκροτήματα προσπαθούν να κερδίσουν το κοινό, όχι το ένα το άλλο.
Ανταγωνισμός λέγεται.
Το θεωρείς αθέμιτο;
Επίσης εσύ πιστεύεις ότι τα συγκροτήματα δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο;

Δε θα επαναληφθώ άλλο. Στο συγκεκριμένο έχω απαντήσει, έχω γράψει χίλιες φορές για τη φύση των δύο αθλημάτων. Περνάμε σε νέο τόπικ μου φαίνεται.

psychotron
03-06-2005, 10:52
Δε σου ζήτησα να επαναληφθείς ούτε να μου αναλύσεις τη φύση των δύο κλπ. Σου ζήτησα μία "ξερή" απάντηση:

Α. αν πιστεύεις ότι ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος
Β. αν πιστεύεις ότι τα συγκροτήματα δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο.

Ένα "ναι" ή ένα "όχι" ήθελα.

eyeamflesch
03-06-2005, 11:16
Loipon, xwris na sxoliasw kanena post (gia tin wra), tha paratirisw apla oti akyra kanete sygkriseis.

Carcass_
03-06-2005, 18:18
kapsimo podosfairou vs kapsimo rpg.

Xalara oti pio akuro apo pleuras sugkrishs exw dei.

Kalo to kapsimo, opws thn vriskei o kathenas.
Den xreiazete na skotwneis kai tous allous vevaia panw sthn xara sou, alla den gamiete...

Harbinger of Death
03-06-2005, 19:11
Loipon, xwris na sxoliasw kanena post (gia tin wra), tha paratirisw apla oti akyra kanete sygkriseis.

Δεν το ξέρεις, αλλά κατά βάθος συμφωνούμε :D

[EDIT: α και psychotron Α. όχι και B. ναι, ανταγωνίζονται αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της συναυλίας και ξέρεις τι εννοώ. Μην πάρεις τις απαντήσεις και τις φτιάξεις μαγικά έτσι ώστε να συμφωνώ με σένα all along. Ντάξει, το κουράσαμε. ]

FIXXXER
04-06-2005, 13:33
Ego exo xefugei apo kathe eidos fanatismou pleon kai boro na katalavo toso auton pou tha mou pei oti to podosfairo einai gtp kai apla vlepeis 22 mantraxalous na klotsane mia bala xoris logo, oso kai auton pou tha mou pei oti oi sunaulies einai petamena lefta kai ena matso mantraxaloi pou gratzounane kati organa pou vgazoun fasaria kai tipota allo (milame gia to olo rock/metal/blahblah fasma).

To koino simeio einai oti kai oi duo apopseis einai entelos aparadektes kai einai apo autes pou se kanoun na pisteueis oti telika i dimokratia isos den einai kai to kalutero politeuma.

eyeamflesch
04-06-2005, 15:39

Δεν το ξέρεις, αλλά κατά βάθος συμφωνούμε :D

[EDIT: α και psychotron Α. όχι και B. ναι, ανταγωνίζονται αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της συναυλίας και ξέρεις τι εννοώ. Μην πάρεις τις απαντήσεις και τις φτιάξεις μαγικά έτσι ώστε να συμφωνώ με σένα all along. Ντάξει, το κουράσαμε. ]

Ma de diafwnisa me sena sygkekrimena. Oso gia ti geniki soy apoFsi gia to podosfairo kai ti dikia moy, nomizw oti exei fanei oti panwxamw sygklinoyn.

Oi sygkriseis sas wstoso einai asxietes kai ektos thematos.

psychotron
04-06-2005, 15:56
Όντως το έχουμε κουράσει.
Είναι προφανές ότι μετά από όλα αυτά τα posts (τα δικά μου, του Chris, της Morphine, του Dr.Death κλπ) δεν έχετε ακόμα καταλάβει τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου και την ταύτιση των οπαδών με μια ομάδα. Δεν έχει νόημα να το τραβήξουμε άλλο. Βασικά δεν είχε και πολυ νόημα εξ αρχής, αλλά κουβέντα να γίνεται :P Έχετε την άποψή σας, έχουμε τη δική μας.

eyeamflesch
04-06-2005, 16:01
Όντως το έχουμε κουράσει.
Είναι προφανές ότι μετά από όλα αυτά τα posts (τα δικά μου, του Chris, της Morphine, του Dr.Death κλπ) δεν έχετε ακόμα καταλάβει τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου και την ταύτιση των οπαδών με μια ομάδα. Δεν έχει νόημα να το τραβήξουμε άλλο. Βασικά δεν είχε και πολυ νόημα εξ αρχής, αλλά κουβέντα να γίνεται :P Έχετε την άποψή σας, έχουμε τη δική μας.

Mallon esy den exeis katalabei oti i yparksi filosofias pisw apo kati den kamnei aFtomata aFto to kati amempto gia ton kathena oute yperanw kritikis.

psychotron
04-06-2005, 16:04
Έλεος, κανείς δεν είπε ότι είναι υπεράνω κριτικής.
Αλλά όσο εσύ έχεις το δικαίωμα να το κριτικάρεις, άλλο τόσο έχω κι εγώ το δικαίωμα να το υπερασπίζομαι.

eyeamflesch
04-06-2005, 16:08
Έλεος, κανείς δεν είπε ότι είναι υπεράνω κριτικής.
Αλλά όσο εσύ έχεις το δικαίωμα να το κριτικάρεις, άλλο τόσο έχω κι εγώ το δικαίωμα να το υπερασπίζομαι.

Nai, symfwnaw apolyta. Kai opws kai i prospatheia kritikis enos thematos einai allilendeti me tin prospatheia katanoisis toy, einai ypotimitiko na les oti den katalabainoyme ti filosofia toy podosfairoy. Ola talla poy les kala kamneis kai ta les kai einai zwtikias simasias gia mia tetgoia koubenta, anamfizbitita.

psychotron
04-06-2005, 16:39
Θα ήταν υποτιμητικό αν έλεγα ότι είστε χαζοί και γι αυτό δεν καταλαβαίνετε. Δεν σας έχω για χαζούς, το εντελώς αντίθετο θα έλεγα.

Απλά έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης / προσέγγισης ορισμένων πραγμάτων.

eyeamflesch
04-06-2005, 18:23
Θα ήταν υποτιμητικό αν έλεγα ότι είστε χαζοί και γι αυτό δεν καταλαβαίνετε. Δεν σας έχω για χαζούς, το εντελώς αντίθετο θα έλεγα.

Απλά έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης / προσέγγισης ορισμένων πραγμάτων.

Opote tha itan kalo mesw diaforetikwn proseggisewn toy kathenos na prospathoyme na broyme kapoio common ground anti na leme "i koubenta den exei alli synexeia / eksantlithikie" i na sygkrinoyme asxieta me to thema pramata. Epeidis den mporw na ferw ti koybenta se common grounds omws gia tin wra, den postarisa apo ena simeio kai meta ektos apo to simeio poy anefera oti oi sygkriseis poy ginontane itane asxietes me to thema.

Harbinger of Death
04-06-2005, 19:28
Οι συγκρίσεις δε νομίζω ότι ήταν άσχετες, αφού ουσιαστικά μέσω των συγκρίσεων ορίζαμε πιο συγκεκριμένα το καθένα από τα συγκρινόμενα, και δη το ποδόσφαιρο που ήταν το θέμα.

Και η κουβέντα απλά εξαντλήθηκε γιατί οι απόψεις μας βασίζονται σε "αδιαμφησβήτητες αλήθειες" για τον καθένα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε ο ένας στον άλλο. Νομίζω.

chris_boss
04-06-2005, 19:51
eyeamflesch, γιατί άσχετες οι συγκρίσεις; χρησιμοποιώντας τη λογική του Harbinger αδυνατώ να κατανοήσω πως ο θεατής της συναυλίας συμμετέχει στο θέαμα και αν δε συμμετέχει τι καταλαβαίνει τότε(δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη προφανώς);

Προσπάθησα σελίδες πριν να βρω κάποιο common ground παρουσιάζοντας μερικές πτυχές του ποδοσφαίρου για να μεταδώσω κάποια από αυτά που νιώθουμε εμείς βλέποντας ποδόσφαιρο και εξηγώντας πως τα καφριλίκια είναι φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (...) κι όχι αποτέλεσμα του πως κλωτσάει ο άλλος την μπάλα. Αντίθετα εισέπραξα την απάντηση πως είναι "άρρωστο" να υποστηρίζεις μια συγκεκριμένη ομάδα κι όχι τον καλύτερο!

eyeamflesch
04-06-2005, 20:03
eyeamflesch, γιατί άσχετες οι συγκρίσεις; χρησιμοποιώντας τη λογική του Harbinger αδυνατώ να κατανοήσω πως ο θεατής της συναυλίας συμμετέχει στο θέαμα και αν δε συμμετέχει τι καταλαβαίνει τότε(δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη προφανώς);

Προσπάθησα σελίδες πριν να βρω κάποιο common ground παρουσιάζοντας μερικές πτυχές του ποδοσφαίρου για να μεταδώσω κάποια από αυτά που νιώθουμε εμείς βλέποντας ποδόσφαιρο και εξηγώντας πως τα καφριλίκια είναι φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (...) κι όχι αποτέλεσμα του πως κλωτσάει ο άλλος την μπάλα. Αντίθετα εισέπραξα την απάντηση πως είναι "άρρωστο" να υποστηρίζεις μια συγκεκριμένη ομάδα κι όχι τον καλύτερο!

Asxietes oi sygkriseis yati kataliksate na sygkrinete ton antagwnizmo metaksy sygkrotimatwn vs ton antagwnizmo twn omadwn.

Oso gia to common ground soy, den to thewrw eparkies omws epeidis den eimai se thesi aFti ti stigmi na dwsw ti dikia moy apoFsi saFta poy lete den tin edwsa.

chris_boss
04-06-2005, 20:06

Asxietes oi sygkriseis yati kataliksate na sygkrinete ton antagwnizmo metaksy sygkrotimatwn vs ton antagwnizmo twn omadwn.

Oso gia to common ground soy, den to thewrw eparkies omws epeidis den eimai se thesi aFti ti stigmi na dwsw ti dikia moy apoFsi saFta poy lete den tin edwsa.
Αυτό είναι το θέμα. Ότι το common ground απαιτεί την προσπάθεια και των δυο πλευρών.
Επίσης το ότι ξέφυγε το θέμα δεν κάνει τη σύγκριση μου άσχετη.
Πάω για διάβασμα.

eyeamflesch
04-06-2005, 20:18
[quote="chris_boss":2mwkbqri]eyeamflesch, γιατί άσχετες οι συγκρίσεις; χρησιμοποιώντας τη λογική του Harbinger αδυνατώ να κατανοήσω πως ο θεατής της συναυλίας συμμετέχει στο θέαμα και αν δε συμμετέχει τι καταλαβαίνει τότε(δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη προφανώς);

Αυτό είναι το θέμα. Ότι το common ground απαιτεί την προσπάθεια και των δυο πλευρών.
Επίσης το ότι ξέφυγε το θέμα δεν κάνει τη σύγκριση μου άσχετη.
Πάω για διάβασμα.[/quote:2mwkbqri]

Oso gia to common ground soy = Oso gia tin prospatheia na dimioyrgiseis common ground. Min paizeis me tis lekseis, peri common ground anaferthika pio panw. Pes tin arxiki soy sygkrisi kai panw se poio zitima tin etheses.

Harbinger of Death
05-06-2005, 01:47

Εϊπα εγώ ότι συμμετέχει; Απλά δέχεται. Δεν πήγα να αποδείξω αυτό.

Αντίθετα εισέπραξα την απάντηση πως είναι "άρρωστο" να υποστηρίζεις μια συγκεκριμένη ομάδα κι όχι τον καλύτερο!

Όχι άρρωστο, ανούσιο. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξα εγώ.

Τότενες συμφωνώ μαζί σου. Ακριβώς: αυτό είναι τελείως άσχετο. Απλά ο psychotron (δεν ξέρω αν ήταν συνειδητά ή ασυνείδητα) νομίζω έπαιξε με τις λέξεις όταν αναφέρθηκε η μουσική, γιατί είναι πρόσφορο έδαφος η σύγκριση των δύο.

Επίσης, πες εν συντομία την άποψή σου. [/quote]

morphine
05-06-2005, 02:52
[quote="chris_boss":cnfqnlqh] Αντίθετα εισέπραξα την απάντηση πως είναι "άρρωστο" να υποστηρίζεις μια συγκεκριμένη ομάδα κι όχι τον καλύτερο!

[/quote:cnfqnlqh]

Τότε γιατί δεν ακούτε όλοι beatles που θεωρούνται το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών; :D

jimid
05-06-2005, 04:40
Prepei na eisaxtheis kai esy kai o MWSTW se kliniki apotoksinwsis epeigontws! :P

psychotron
05-06-2005, 15:04
harb, δεν έπαιξα με τις λέξεις και δεν καταλαβαίνω τι φρίκη έχεις φάει και το λες συνέχεια αυτό. Ξαναδιάβασε τα posts μου.
Το μόνο σημείο που μπορώ να βρώ είναι αυτό που λες ότι "προτιμάς να κατευθύνεις τα συναισθήματά σου" (ή καπως έτσι τέλως πάντων, βαριέμαι τώρα να κάνω quote, μην πεις πάλι ότι παίζω με τις λέξεις, ε) κι εγώ στην απάντησή μου σου 'πα ότι "το συναίσθημα δεν φυλακίζεται και δεν κατευθύνεται". Αν σε πείραξε τόσο πολύ το "φυλακίζεται", να πάω να το κάνω edit.

chris_boss
05-06-2005, 16:26
[quote="chris_boss":cmsqjz8c]eyeamflesch, γιατί άσχετες οι συγκρίσεις; χρησιμοποιώντας τη λογική του Harbinger αδυνατώ να κατανοήσω πως ο θεατής της συναυλίας συμμετέχει στο θέαμα και αν δε συμμετέχει τι καταλαβαίνει τότε(δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη προφανώς);

Εϊπα εγώ ότι συμμετέχει; Απλά δέχεται. Δεν πήγα να αποδείξω αυτό.[/quote:cmsqjz8c]
Ε και σου είπε η Μόρφιν ότι κι ο θεατής του ποδοσφαίρου δέχεται, αλλιώς δε θα παρακολουθούσαν τόσα εκατομμύρια.

[quote="chris_boss":cmsqjz8c] Αντίθετα εισέπραξα την απάντηση πως είναι "άρρωστο" να υποστηρίζεις μια συγκεκριμένη ομάδα κι όχι τον καλύτερο!

[/quote:cmsqjz8c]Υποστηρίζεις δλδ ότι για να έχει ουσία η ζωή μας πρέπει να είμαστε πάντα με τον καλύτερο (=πρώτο; ); εμένα κάπως διαστροφικό και ελεεινό μου ακούγεται αυτό. Εκτός αν δεν ισχύει σε όλες τις πτυχές της ζωής αλλά μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά τότε είμαι περίεργος για το πως είσαι σε θέση να το γνωρίζεις αφού δεν ασχολείσαι. Η μαγεία είναι όταν η επιτυχία έρχεται μετά από δύσκολες καταστάσεις (δες αντιδράσεις οπαδών "μικρών" ομάδων στην πρώτη επιτυχία). Άσε λοιπόν εμάς να χαιρόμαστε ή να στεναχωριόμαστε με τις επιτυχίες ή αποτυχίες της ομάδας που υποστηρίζουμε. Ζω έντονα το ποδόσφαιρο εγώ, δε βρίσκεις ουσία εσύ. Αγαπάς τα rpg εσύ, μου είναι αδιάφορα εμένα.

ΥΓ. Ελπίζω με το επόμενο σου ποστ να αποδείξεις ότι θέλεις πραγματικά να πάρεις κάτι από αυτή την κουβέντα

FIXXXER
08-06-2005, 03:11
Sorry guys, sunexiste, ithela na do pos fainetai to avatar mou.

Magellan
08-06-2005, 03:12
kaula

FIXXXER
08-06-2005, 03:21
Liga les pisteuo. Pou na deis kai to upoloipo tis photo ahaha

Deggial
08-06-2005, 03:26
Η όποια προσπάθεια σύγκρισης με συναυλίες είναι λίγο άτοπη. Στο πάθος με μία ομάδα το ενδιαφέρον είναι στον ανταγωνισμό της, στην επιτυχία της και την ηθελημένη ψευδαίσθηση της συμμετοχής στη νίκη. Η διεξαγωγή μιας συναυλίας προφανώς δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Να υποστηρίζεις μια ομάδα δεν είναι προβληματικό. Η προβληματική (και άρρωστη) κατάσταση είναι να παθιάζεται κανείς με μια ομάδα, να δημιουργεί στον εαυτό του τη ψευδαίσθηση της συμμετοχής στις νίκες, διότι νιώθει πως ο εαυτός του αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ίδιος ή το κλειστό περιβάλλον του (πχ. οικογένεια).

psychotron
08-06-2005, 10:25
Η προβληματική (και άρρωστη) κατάσταση είναι να παθιάζεται κανείς με μια ομάδα, να δημιουργεί στον εαυτό του τη ψευδαίσθηση της συμμετοχής στις νίκες, διότι νιώθει πως ο εαυτός του αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ίδιος ή το κλειστό περιβάλλον του (πχ. οικογένεια).

AAAAAAAAAAAAAAAAAARGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Μαλάκα, λες ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ με διαφορετικές λέξεις.
Στο είπα και παραπάνω και θα στο λέω συνέχεια μέχρι να σκάσω:
ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΘΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ;;;;;;
Και μετά μου λες ότι δε δέχεσαι τα περι τετράγωνης λογικής.
Αυτά που λες περί αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις είναι ΜΑΚΡΑΝ η μεγαλύτερη κοτσάνα που έχει πεταχτεί στα χρονικά.
Προφανώς όταν σε κατασκευάζανε, το τσιπάκι "συναίσθημα" βγήκε προβληματικό. Δεν πας για ένα σέρβις; :P :P
Επίσης (σοβαρά τώρα) δε νομίζω ότι τους ξέρεις όλους τόσο καλά ώστε να βγάζεις συμπεράσματα σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να ανταπεξέλθουν. Κι αν αυτό το συμπέρασμα το βγάζεις μόνο και μόνο από το πάθος που δείχνει κάποιος για την ομάδα του, τότε είσαι (στο συγκεκριμένο θέμα, ε) περισσότερο άκυρος απ' όσο πίστευα στην αρχή.

edit: έχω πει 1.000.000 φορές, ότι δεν έχω καμία ψευδαίσθηση. ΧΑΙΡΟΜΑΙ όμως και ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ όταν κάτι που αγαπάω πάει καλά.
Που στο διάολο το βλέπεις το κακό και το θεωρείς άρρωστο και προβληματικό; Έλεος δηλαδή.

Weiss
08-06-2005, 10:54
αντΕπεξέλθουν. :P
συνεχίστε.

chris_boss
08-06-2005, 11:50
AAAAAAAAAAAAAAAAAARGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Εντάξει μεταλλικό φιλαράκι πσυχοτρόνι, ηρέμησε. Δε θα κάτσουμε να γράψουμε άλλες 10 σελίδες επειδή το bot του deggial έκανε ένα copy/paste.

Harbinger of Death
09-06-2005, 16:41
Όποιος από αυτό που έγραψα για τον καλύτερο θεώρησε ότι εννοώ ότι πρέπει παντού να ακολουθούμε τον καλύτερο μάλλον δεν με εννοεί ιδιαίτερα.

Λέτε πως επαναλαμβανόμαστε. Κι εσείς. Άρα η συζήτηση έχει στερέψει. Ντάξει, τα είπαμε, τα ξαναείπαμε (αν και έχω την εντύπωση ότι δεν ήταν τόσο επαναλαμβανόμενη όσο λέτε η κουβέντα), ας συμφωνοήσουμε ότι διαφωνούμε τουλάχιστον.

ΥΓ. Ελπίζω με το επόμενο σου ποστ να αποδείξεις ότι θέλεις πραγματικά να πάρεις κάτι από αυτή την κουβέντα

:? Αλλιώς δεν εγκρίνομαι και οι απόψεις μου κηρύσσονται λαθεμένες;

chris_boss
09-06-2005, 22:26
Καμία σχέση. Απλώς θα είσαι κάποιος που κάνει διάλογο μόνο και μόνο για να πείσει τον άλλο κι όχι επειδή ενδιαφέρεται να ακούσει και την άλλη γνώμη.

Harbinger of Death
10-06-2005, 03:52
Και; Τι λέει η διάγνωση;

Acid Baby
10-06-2005, 05:12
Υπερκόπωση.

Stormrider
10-06-2005, 14:53
iperkouposi.

alaiah
11-06-2005, 02:56
Η προβληματική (και άρρωστη) κατάσταση είναι να παθιάζεται κανείς με μια ομάδα, να δημιουργεί στον εαυτό του τη ψευδαίσθηση της συμμετοχής στις νίκες, διότι νιώθει πως ο εαυτός του αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ίδιος ή το κλειστό περιβάλλον του (πχ. οικογένεια).

mlk Deggi, eilikrina den to pistevw pws ekanes meta apo 10 selides, pali tetoio post.

FIXXXER
11-06-2005, 03:02
Ego den katalavaino. Genika.

When Black Roses Bloom
27-11-2007, 12:11
Τελικά έχουμε συζητήσει για πολλά θέματα, ε? :?