PDA

View Full Version : Aporia pros tis female users toy subforum

The Nerd
26-05-2005, 16:59
Giati oles moyskeyete me laptop?

Odonian
26-05-2005, 17:22
Γιατί είναι γούτσου. Εγώ προσωπικά έχω full tower.

γιατί την έχω μικρή

Deggial
26-05-2005, 17:35
Για τον ίδιο λόγο που τους αρέσουν τα Mac και το νέο Playstation. :P

Σοβαρά τώρα, πολλές χρήστριες του ER που έχουν laptop το έχουν αγοράσει για πρακτικούς λόγους, όπως συχνές μετακινήσεις στο εξωτερικό.

Odonian
26-05-2005, 17:45
Μπα, έχει να κάνει με σαικς.

Eric Theodore Cartman
26-05-2005, 17:54
Μπα, έχει να κάνει με σαικς.

Σοβαρά τώρα, πολλές χρήστριες του ER που έχουν laptop το έχουν αγοράσει για πρωκτικούς λόγους, όπως συχνές μετακινήσεις στο εξωτερικό.

Kuolema
26-05-2005, 18:02
Κάτι έχει στο μυαλό του ο Deggial ;)
Χμου, εκτός αυτού, οι περισσότερες female users του ER, όπως και πολύς άλλος κόσμος, δεν έχουν τρελές απαιτήσεις από τον υπολογιστή τους από την άποψη ότι δεν παίζουν παιχνίδια σε φάση HL για παράδειγμα. Προσωπικά, θέλω να μπαίνω net και να έχω κάτι να γράφω τα κείμενά μου ("πάρε χαρτί και μολύβι μωρή") και από τη στιγμή που μετακινούμαι και συχνά, προτιμώ να έχω το μωράκι μου να το παίρνω στον ώμο και να φεύγουμε (Easy Rider) παρά να έχω το άγχος της μεταφοράς υπολογιστή. Τώρα που εγκαταστάθηκα μόνιμα Ελλάδα -όπως όλα δείχνουν- σκέφτομαι την αγορά desktop πάντως.

Angrafan
26-05-2005, 18:04
kiegw exw laptop alla den eimai er-xrhstria

Kuolema
26-05-2005, 18:07
[Retali-ator]Τότε μάλλον θα τον παίρνεις.[/Retali-ator]

Odonian
26-05-2005, 18:07
Αν δεν μετακινείσαι desktop >>> laptop για πάρα πολλούς λόγους. Νομίζω όμως ότι το laptop σου είναι πολύ νέο ακόμα για να το βγάλεις στη σύνταξη το έρμο. Κι ας μην παίζει HL. Παίζει LoG. :D

Eric Theodore Cartman
26-05-2005, 18:10
Τώρα που εγκαταστάθηκα μόνιμα Ελλάδα -όπως όλα δείχνουν- σκέφτομαι την αγορά desktop πάντως.

http://missingbite.com/picts/FPiMac.jpg

Kuolema
26-05-2005, 18:10
Όχι ρε, δεν είπα ότι θα το βγάλω στη σύνταξη. Θα τα έχω και τα δύο πάνω στο γραφείο μου, θα φέρω και το παλιό και θα το παίζω crime lab ή θα παίζω τάβλι διπλό και το άλλο θα βλέπει :p

Να κάνω φορμάτ κι εσύ να βλέπεις;

Angrafan
26-05-2005, 18:11

ithela na pw exw KAI laptop :)

Kuolema
26-05-2005, 18:12
Τώρα που εγκαταστάθηκα μόνιμα Ελλάδα -όπως όλα δείχνουν- σκέφτομαι την αγορά desktop πάντως.

Αμέ. Σοβαρά τώρα: είναι όμορφα, εύχρηστα (πλέον), δεν εξαρτάσαι από κανέναν κύριο Γκέιτς και η μόνη τους μαλακία είναι το σέρβις και η τιμή (αν εξαιρέσουμε το μίνι). Γιατί όχι ένα μίνι π.χ.;

Kingdom Gone
26-05-2005, 18:12
η πλειοψηφία των γυναικών χρησιμοποιει laptop?

Odonian
26-05-2005, 18:13
Όχι ρε, δεν είπα ότι θα το βγάλω στη σύνταξη. Θα τα έχω και τα δύο πάνω στο γραφείο μου, θα φέρω και το παλιό και θα το παίζω crime lab ή θα παίζω τάβλι διπλό και το άλλο θα βλέπει :p

Να κάνω φορμάτ κι εσύ να βλέπεις;
Format-παρτούζα και στα 2 PC ταυτόχρονα. :dick:

Kuolema
26-05-2005, 18:13

ithela na pw exw KAI laptop :)

Τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις ΚΑΙ ένα fufme :p

Odonian
26-05-2005, 18:14

Αμέ. Σοβαρά τώρα: είναι όμορφα, εύχρηστα (πλέον), δεν εξαρτάσαι από κανέναν κύριο Γκέιτς και η μόνη τους μαλακία είναι το σέρβις και η τιμή (αν εξαιρέσουμε το μίνι). Γιατί όχι ένα μίνι π.χ.;
Συμβατότητα. Όλοι οι φίλοι σου έχουν PC. Αν δε σε πειράζει μια χαρά μηχανήματα είναι.

Kuolema
26-05-2005, 18:17
Γιατί να με πειράζει;

Odonian
26-05-2005, 18:23
Δε θα μπορείς να πεις "έχεις το τάδε πρόγραμμα/παιχνίδι σπασμένο" - θα πρέπει να βρεις άλλο κόσμο να σε προμηθεύει με υλικό (όπου υπάρχει). Τεχνογνωσία φίλων για το PC δεν εφαρμόζεται άμεσα στα mac (δλδ δεν έχει "να σε βλέπω να κάνεις format :D ) κλπ. Φυσικά όλα αυτά ξεπερνιούνται, όπως και το θέμα της συνήθειας. Απλά το θέμα είναι αν αξίζει να το κάνεις.

Deggial
26-05-2005, 18:23

Λιγότερη υποστήριξη σε λογισμικό. Αν και για τις δουλειές που το χρειάζεσαι θα βρεις ό,τι επιθυμείς, η διάθεση του λογισμικού δεν είναι τόσο ευρεία όσο στα Windows, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ευκαιριών αναβάθμισης. Καθώς απλά αναβαθμίζω το PC μου σε τακτά χρονικά διαστήματα, το κόστος μου είναι πολύ πιο "προσιτό".

Kuolema
26-05-2005, 18:24
Όλα τα παραπάνω ξεπερνιούνται όταν ο μπαμπάς σου είναι Mac-ό-πληκτος 8)

Odonian
26-05-2005, 18:29
Όντως πολλά από αυτά (ίσως εκτός του κόστους - εκτός αν σπονσοράρει κιόλας). Κι εγώ θα ψηνόμουν να δοκιμάσω mac αλλά το θέμα λεφτά και μόνο είναι αρκετό για να με αποτρέπει. Αναβαθμίσεις που λέει και ο Deggi.

Kuolema
26-05-2005, 18:30
Ναι, he's got a point there.
Δε θα μου τον αγοράσει, αλλά έχει τις άκρες του απ' όσο θυμάμαι. Τέλος πάντων, θέλει πολλή έρευνα αυτό το θέμα-taboo :p

The Nerd
26-05-2005, 18:48
a) MacOSX gamaei sympanta (kai einai kai FreeBSD based ama laxei na oyme)

b) H aporia moy einai eylogh giati vlepw oti enw oi pio polles kopeles exoyn mia (an oxi downright apex8eia) adiaforia pros thn texnologia,
gia kinhta/laptop ktl kanoyn sa moyrles? Mhpws ofieletai sto trendy design?

c) Giati apanthse mono h Kuu? Oses den apanthsete, free support apo rwxamh den exete (h kuu exei ethsio symvolaio texnikhs yposthri3hs)

:dead:

Deggial
26-05-2005, 18:53
b) H aporia moy einai eylogh giati vlepw oti enw oi pio polles kopeles exoyn mia (an oxi downright apex8eia) adiaforia pros thn texnologia

Ευτυχώς παρατηρείται μια βελτιωτική τάση πάνω σε αυτό τα τελευταία χρόνια. Απλώς στην Ελλάδα τρέχουμε πίσω απ'τις εξελίξεις με διαφορά φάσης.

The Nerd
26-05-2005, 19:03
Μπα, μην το λες, και Αγγλία τα γυναικάκια άσχετα είναι.
Από την άλλη, μην παραπονιόμαστε και πολύ γιατί θα τα διώξουμε και θα γίνουμε πάλι IRC εποχής 97 (κάτι σαν το Τζασμίν στη μέταλ μέρα)

Kuolema
26-05-2005, 19:09
Χμμ, πας στο Πλαίσιο και ρωτάς αν το gadget-άκι που θέλεις έχει usb2 (ερώτηση με προφανή απάντηση αλλά απλώς πρέπει να βεβαιωθείς) και οι δυο υπάλληλοι αρχίζουν να γελούν μεταξύ τους. Πας στο ταμείο να πληρώσεις, πληρώνεις, επιστρέφεις στους μαλάκες να το πάρεις και σου λένε γελώντας "α και έχει usb2", τους αγνοείς με ένα χαμόγελο-άντε-γαμήσου, πας να φύγεις και σου φωνάζουν "χαχαχα ναι, έχει usb2" κι όλα αυτά επειδή είσαι γκόμενα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν προς τι η απορία.

The Nerd
26-05-2005, 19:14
Χμμ, πας στο Πλαίσιο και ρωτάς αν το gadget-άκι που θέλεις έχει usb2 (ερώτηση με προφανή απάντηση αλλά απλώς πρέπει να βεβαιωθείς) και οι δυο υπάλληλοι αρχίζουν να γελούν μεταξύ τους. Πας στο ταμείο να πληρώσεις, πληρώνεις, επιστρέφεις στους μαλάκες να το πάρεις και σου λένε γελώντας "α και έχει usb2", τους αγνοείς με ένα χαμόγελο-άντε-γαμήσου, πας να φύγεις και σου φωνάζουν "χαχαχα ναι, έχει usb2" κι όλα αυτά επειδή είσαι γκόμενα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν προς τι η απορία.

:?:

Anelyse to ligo.
Epishs sta plaisia ktl einai trela asxetoi

"Ama 8es quake pare voodoo ama paizeis strategy pare tnt2"

Kuolema
26-05-2005, 19:21
Τι να αναλύσω;
Το section αυτό, οι μισές+ κοπέλες του φόρουμ (κι εγώ μαζί, γουάι νοτ;) το έχουν σαν το Athletics - ανδροκρατούμενος χώρος, στον οποίο δε θα μπουν αν δεν έχουν μια -συνήθως χαζή- απορία.
Γυναίκες και τεχνολογία = διαζύγιο γιατί οι περισσότεροι σε αντιμετωπίζουν ως καθυστερημένη που "τι να μας πεις κι εσύ τώρα για κομπιούτερ, τράβα στην κουζίνα σου" κι ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τη θέληση (και, κακά τα ψέματα, την υπομονή) να κάτσουν να σου δείξουν μερικά πράγματα και να σου εξηγήσουν τι παίζει με το "σώμα" αυτό που έχεις μπροστά σου και που όπως όλα τα σώματα, συχνά εμφανίζουν προβλήματα και πρέπει να ξέρεις έστω και τα πολύ βασικά για να τα λύσεις έστω και βραχυπρόθεσμα.
Και όχι, δε μιλάω για τα παιδιά εδώ μέσα, καθώς οι περισσότεροι βοηθούν και απαντούν σε απορίες με νορμάλ και όχι αλλαζονικό τρόπο. Αναφέρομαι στις υποτιθέμενες αυθεντίες του "χώρου" ή μάλλον αυτούς που τυχαίνει να είναι σε θέσεις, οι οποίες δεν είναι γι' αυτούς: βλ. Πλαίσιο (το μαγαζί στο οποίο θα απευθυνθείς για κάτι χαζό σε στυλ γκάτζετ ως κάτι πιο μεγάλο σε στυλ "το πισί μου έχει πρόβλημα και το έχω πάρει από εσάς").

The Nerd
26-05-2005, 19:40
Τι να αναλύσω;
Το section αυτό, οι μισές+ κοπέλες του φόρουμ (κι εγώ μαζί, γουάι νοτ;) το έχουν σαν το Athletics - ανδροκρατούμενος χώρος, στον οποίο δε θα μπουν αν δεν έχουν μια -συνήθως χαζή- απορία.
Γυναίκες και τεχνολογία = διαζύγιο γιατί οι περισσότεροι σε αντιμετωπίζουν ως καθυστερημένη που "τι να μας πεις κι εσύ τώρα για κομπιούτερ, τράβα στην κουζίνα σου" κι ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τη θέληση (και, κακά τα ψέματα, την υπομονή) να κάτσουν να σου δείξουν μερικά πράγματα και να σου εξηγήσουν τι παίζει με το "σώμα" αυτό που έχεις μπροστά σου και που όπως όλα τα σώματα, συχνά εμφανίζουν προβλήματα και πρέπει να ξέρεις έστω και τα πολύ βασικά για να τα λύσεις έστω και βραχυπρόθεσμα.
Και όχι, δε μιλάω για τα παιδιά εδώ μέσα, καθώς οι περισσότεροι βοηθούν και απαντούν σε απορίες με νορμάλ και όχι αλλαζονικό τρόπο. Αναφέρομαι στις υποτιθέμενες αυθεντίες του "χώρου" ή μάλλον αυτούς που τυχαίνει να είναι σε θέσεις, οι οποίες δεν είναι γι' αυτούς: βλ. Πλαίσιο (το μαγαζί στο οποίο θα απευθυνθείς για κάτι χαζό σε στυλ γκάτζετ ως κάτι πιο μεγάλο σε στυλ "το πισί μου έχει πρόβλημα και το έχω πάρει από εσάς").

Mhpws omws ftaite kai eseis oi kopeles gia ayto? Dhladh mhpws apo to "gkomena eimai", kryvetai mia adiaforia pros to olo zhthma?

Kuolema
26-05-2005, 19:53
Μόνο για μένα μπορώ να μιλήσω, δεν ξέρω τι παίζει με τις υπόλοιπες κοπέλες.
Δεν είμαι αδιάφορη απέναντι σε αυτά, αλλά ορισμένες φορές μου φαίνεται δύσκολο να αφομοιώσω κάποια πράγματα (σε ορολογίες αναφέρομαι κυρίως - τα πρακτικά, προγραμματάκια και ιστορίες π.χ. είναι καλή φάση). Δε νομίζω πως έχει να κάνει με τα γεννητικά όργανα που λέει κι ο Odonian (:p) αλλά με τη νοοτροπία που επικρατούσε μέχρι πρότινος, ότι δηλαδή αφήστε την τεχνολογία στους άντρες, με αποτέλεσμα σχετικά πρόσφατα να συνειδητοποιούν και οι γυναίκες ότι δε θα εκραγεί το κουμπάκι αν το πατήσεις. Πριν κανα χρόνο το BBC είχε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα σχετικά - αν το βρω στο σάιτ του, θα το στείλω προς τα εδώ.
Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι τα Mac ή τα PS ελκύουν τις γυναίκες, δε μου φαίνεται παράλογο όταν είναι γνωστό ότι μια μέση γυναίκα θα βάλει το καλαίσθητο πάνω από το λειτουργικό. Αν είναι και τα δύο, τόσο το καλύτερο.

Περιττό να αναφερθεί ότι οι εταιρείες την έχουν μυριστεί καιρό τώρα τη δουλειά σε ό,τι αφορά την προηγούμενη παράγραφo.

The Nerd
26-05-2005, 19:58
Μόνο για μένα μπορώ να μιλήσω, δεν ξέρω τι παίζει με τις υπόλοιπες κοπέλες.
Δεν είμαι αδιάφορη απέναντι σε αυτά, αλλά ορισμένες φορές μου φαίνεται δύσκολο να αφομοιώσω κάποια πράγματα (σε ορολογίες αναφέρομαι κυρίως - τα πρακτικά, προγραμματάκια και ιστορίες π.χ. είναι καλή φάση). Δε νομίζω πως έχει να κάνει με τα γεννητικά όργανα που λέει κι ο Odonian (:p) αλλά με τη νοοτροπία που επικρατούσε μέχρι πρότινος, ότι δηλαδή αφήστε την τεχνολογία στους άντρες, με αποτέλεσμα σχετικά πρόσφατα να συνειδητοποιούν και οι γυναίκες ότι δε θα εκραγεί το κουμπάκι αν το πατήσεις. Πριν κανα χρόνο το BBC είχε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα σχετικά - αν το βρω στο σάιτ του, θα το στείλω προς τα εδώ.
Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι τα Mac ή τα PS ελκύουν τις γυναίκες, δε μου φαίνεται παράλογο όταν είναι γνωστό ότι μια μέση γυναίκα θα βάλει το καλαίσθητο πάνω από το λειτουργικό. Αν είναι και τα δύο, τόσο το καλύτερο.

Περιττό να αναφερθεί ότι οι εταιρείες την έχουν μυριστεί καιρό τώρα τη δουλειά σε ό,τι αφορά την προηγούμενη παράγραφo.

Me kalypses kata to 70% apo osa h8ela na pw

Deggial
26-05-2005, 20:02
Το χειρότερο στο όλο θέμα της προσιτότητας των τεχνολογιών στις γυναίκες ήταν τα παιχνίδια "ειδικά φτιαγμένα" για γυναίκες gamers, τα οποία ήταν απλά βλακώδη και δε προσέγγισαν (προφανώς) τις γυναίκες ή κάθε άλλο πλάσμα που ζει σε αυτό τον πλανήτη. Αντιθέτως, παιχνίδια στρατηγικής ή παιχνίδια με κοινωνικό χαρακτήρα (multiplayer games, MMOGs) απέκτησαν ευκολότερα τη προσοχή των γυναικών.

Kuolema
26-05-2005, 20:03
Δε βρίσκω το συγκεκριμένο άρθρο ρε γμτ, αλλά να μερικά σχετικά που έχουν ενδιαφέρον:

Γυναίκες, τεχνολογία και design (http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3680146.stm)
Γυναίκες gamers (http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4254259.stm)
Ένα ψιλο-άσχετο αλλά αστείο (http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3805655.stm)

The Nerd
26-05-2005, 20:08
Apo ma8hma apo to 1o etos sth sxolh:
exei APODEIX8EI
a) oi gynaikes den exoyn kala antanaklastika/antilhpsh toy xwroy
b) Exontas to idio optiko ere8isma, diaforetiko mynhma 8a parei mia kopela, diaforetika ena agoraki

Ta "gkomenopaixnida" htan mia vlakwdhs syllhpsh poy prospa8hse na diaiwnisei thn parapanw nootropia.

morphine
26-05-2005, 20:15
exei APODEIX8EI

...

Απλώς λόγω διαφορών στον εγκέφαλο, υπάρχει πιθανότητα μια γυναίκα να μην έχει τόσο καλή αντίληψη του χώρου όσο ένας άντρας.

The Nerd
26-05-2005, 20:17
a) H testosteronh paizei to rolo ths
b) Se parapempw sto "Minds, Brains and Computers"

enitharmon
26-05-2005, 21:15
on topic:

ένα laptop για το uni θα ήταν ό,τι πρέπει, αλλά δεν το χρειάζομαι με 2,8 GHz επεξεργαστήκαι 80 GB μνήμη και δε θέλω να πάρω παλιό second hand :|

Retali-ator
26-05-2005, 21:47
αλλά δεν το χρειάζομαι με 2,8 GHz επεξεργαστήκαι 80 GB μνήμη

kai gw pou nomiza oti ama valw 2gb mnimi sto desktop mou tha gamaei...

Deggial
26-05-2005, 22:24
Ε, δευτερεύουσα μνήμη είναι ο σκληρός. :P

Mayhem
26-05-2005, 22:35
exei APODEIX8EI

Γι αυτό καμιά γυναίκα δε ξέρει να παρκάρει.

The Nerd
27-05-2005, 00:06
ER xrhstria moy parapone8hke kat'idian oti otan phge na agorasei to doom3 (moyfa) thn koitagan strava :)

Deggial
27-05-2005, 00:17
Αφού είναι κακόγουστή τι περίμενε; :P

enitharmon
27-05-2005, 00:25
εδώ είμαστε κυριλέ πάντως. Δε με έχουν κοιτάξει ποτέ στραβά

psychotron
27-05-2005, 01:15
kiegw exw laptop alla den eimai er-xrhstria
:)

morgana
28-05-2005, 16:42
mmm

exasa episodia apo ayto to topic.

prosopiki apopsi:

den allazw me tpt to desktop mou!!! goustarw na paizw paixnidia (asxeto an den exw ton aparaitito xrono)
kai tis anavathmiseis mou tha tis kanw gia na paizw games k gia na mporw na paizw aneta me to flash :)
sxedon evala ta klammata otan den epeze o palios mou to hl2. itan enas apo tous logous pou phra neo pc :D
(to opoio spernei)
twra sxetika me orologies kai texnikes leptomereies, mporw na pw pws eimai se ikanopoihtiko epipedo.

ta laptop einai poly omorfa mixanimata alla gia na kanw ayta pou
thelw me ena laptop prepei na skasw polllaaaaaa lefta kai oxi den
aksizei ton kopo.

ένα laptop για το uni θα ήταν ό,τι πρέπει

se tetoies periptwseis nai re gamwto kololei.
kai egw tha ithela na eixa ena kata ti diarkeia twn spoudwn.
eidika twra to kalokairi tha me voleve me tin ptyxiaki mou na eixa.
na pigenw k se kana eksoxiko kai na mporw na exw to
forito mazi mou k na grafw :)

twra, oxi to idio alla kati paromoio me tin kuolema epatha exw me
tin fili mou.
pame prin 3 -4 xronia peripou, sto bits n bytes. thelame na paiksoume team fortress :P :P
pame loipon kai zitame 2 pc na paiksoume.
itan h prwth fora pou pigena egw.
o typos mas evale sta pc tou panw orofou!! twra an eprepe
na poume 'nai theloume dyo pc gia katw' e sorry alla prwti fora pigena, den iksera.
alla kai pali otan o allos sou leei 'thelw na paiksw' de nomizw na ennoei 'tavli online' (ektos an einai gkomena)
gkomenes vlepeis, apokleietai na theloun na paiksoun katw..ti pramata einai ayta :P

anyway, pantws eytixws sto plaisio tou peristeriou gelakia mexri stigmis den exw entopisei.

ayta

soulless9
30-05-2005, 23:17
egw exw ki ta 2 kai hsyxasa. kai metaferw oti thelw opou thelw kai exw kai ekswteriko usb sklhro na pernw olh th pramatia mou(mp3's klp) sthn ellada.

KOMPLE!