View Full Version : Jim Jarmusch
Kingdom Gone
16-05-2005, 05:49
Είδα το τόπικ για το Coffee and Cigarettes, και έψαξα να δω αν υπάρχει τόπικ για τον σκηνοθέτη και επειδή δεν υπάρχει είπα να κάνω εγώ. Οπότε πείτε
(ναι, βαριέμαι και είμαι και κομμάτι σουρωμένος για να γράψω κάτι σχετικότερο. αύριο ίσως)
The Nerd
16-05-2005, 05:53
Δεκαετία του ενενήντα γαμάει
mono to down by law exw dei kai htan fovero. prepei na dw kialles tou, kati mou leei oti tha goustarw...
The Nerd
16-05-2005, 06:12
Δες το Γκοστντογκ και το Ο νεκρός
to dead man toxw se divx kapoia stigmh prepei na to dw epitelous...
Chopped In Half
16-05-2005, 09:45
prokeitai peri theotitos, xwris upervoles kai fanfares (to sxolio mou)
Broccoli
16-05-2005, 09:45
Δες το Γκοστντογκ και το Ο νεκρός
:pink: :pink: :pink:
Είναι μάλλον ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης, με το Dead Man να είναι η πιο λατρεμένη ταινία ever. To Ghost Dog επίσης γαμάει (όπως και το soundtrack). Δες και το Night on Earth, σπονδυλωτή με ιστοριούλες με ταξιτζήδες.
Chopped In Half
16-05-2005, 09:51
broccoli mazi postarame alla se prolava sto foto finis :p
pantws personal fav paramenei to down by law.
Broccoli
16-05-2005, 14:20
Dead Man. Jarmusch, Depp και Blake.- :πινκ:
Chopped In Half
16-05-2005, 14:23
kai young :p
Broccoli
16-05-2005, 14:25
Σωστά, το soundtrack γαμάει και ως album. Πάω σπίτι να το ξεθάψω.
Buddy Lackey
16-05-2005, 16:04
Dead Man > Ghostdog > Down By Law > ? den exw dei allo tou.
The Nerd
16-05-2005, 16:09
O Ghostdog (apo to IRC, o original oxi o allos poy spoydazei gallia) sas gamei oloys
The Butcher
16-05-2005, 16:46
Dead Man. Jarmusch, Depp και Blake.- :πινκ:
tainiara megali.
+ as mou grapsei kapoios to soundrack plz!
to down by law poly wraio, eidika o benigni ws anamenomenon.
to coffee+cigarettes m'arese episis. genika ws skinothetis exei merika poly endiaferonta xaraktiristika. i skiagrafisi twn xaraktirwn tou einai ola ta lefta.
to ghostdog tha to dw kapoia stigmi syntoma.
Solo Carriera
14-09-2005, 01:17
κυκλοφόρησε 3πλο dvd box set με dead man, permanent vacation και down by law.
αν αντί του τελευταίου είχε το stranger than paradise θα μιλούσαμε για την Τέλεια Κυκλοφορία.
Kveldssanger
14-09-2005, 01:29
Ψήνομαι να το πάρω για το Dead Man βασικά. Θα προτιμούσα να είχε μαζί με αυτό Night on earth και Ghost Dog, αλλά και έτσι θα δω το Permanent Vacation επιτέλους.
Solo Carriera
14-09-2005, 01:49
το ghost dog (όπως και το down by law) έχει ήδη κυκλοφορήσει και μάλιστα βρίσκεται με 9 ευρώ.
Solo Carriera
15-09-2005, 05:17
ok, σύντομα κυκλοφορεί άλλο ένα τριπλό μπόξετ, αυτή τη φορά με mystery train, a night on earth και stranger than paradise.
πολύ όμορφα.
nothingman
29-09-2005, 21:21
ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧΟΥ :)
metamelia2
29-09-2005, 21:28
:roll:
/νπ Πινκ Πανθερ Θημ
Darkling
06-11-2005, 12:08
Οντας απαραδεκτος με τις ταινιες γενικα, μολις τωρα, ενα Κυριακατικο πρωινο που δουλευω και ειμαι κομματια απο χτες απο κουρασεις και πιωματα και ενιωθα οτι θα κουτουλησω στο γραφειο, ανακαλυψα οτι καποιος ειχε κατεβασει το Dead man στο pc μου. και δεν εχασα την ευκαιρια.
Και μου βιασε την ανυποψιαστη ψυχη μου. Ταινιαρα κι επος.
Bump and let this be an appreciation thread.
Έχω δει Down by Law, Night on Earth και Ghost Dog, ειδικά το πρώτο ανατριχίλα σκέτη, τεράστιες ερμηνείες, σκηνοθεσία, μουσική.
Πρόκειται περί μεγάλου σκηνοθέτου.
carheart
09-09-2009, 19:02
Η μοναδική ταινία για την οποία είμαι πραγματικά ανυπόμονος τον καιρό αυτό, είναι το "The Limits of Control".
YJQ5bLmYGm0
_UnHoLy^MaRtYr_
09-09-2009, 19:37
Οά, ενθουσιάστηκα με το από πάνω, δεν είχα ιδέα. Σημαντικό κάστ.
Επίσης ωραίο τάιμινγκ γιατί χθες (ξανά)βλεπα Night on Earth και χάζευα Μπενίνηδες και Περκελέδες, θα (ξανα)τιμήσω και τις υπόλοιπες λογικά αυτές τις μέρες, γουί απρισιέητ.
nikolasfluxus
09-09-2009, 19:43
να τσεκάρετε και άκι καουρισμάκι,φινλανδός,της ίδιας σκολής με τον Τζιμ
(βλ. τελευταία ιστορία night on earth).ίσως κάνω θρεντ.
επίσης τσεκάρετε τον πληκτρά: http://www.youtube.com/watch?v=zgzR0xjAl2Q
:-D
Boris-san
09-09-2009, 20:20
Και το Μπροκεν Φλαουερς δε μας χαλαει καθολου
Parasight
10-09-2009, 08:58
Η μοναδική ταινία για την οποία είμαι πραγματικά ανυπόμονος τον καιρό αυτό, είναι το "The Limits of Control".
YJQ5bLmYGm0Πολύ δυνατό φαίνεται αυτό :!:
από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες
άρχισα με μια ταινία από τις πρώτες του (ασπρόμαυρη,ανεξάρτητης παραγωγής) που είναι road movie νομίζω (δν θυμάμαι τώρα name - και βαριέμαι να ψάξω -)
πολύ καλή ταινία είναι το ghost dog (η σκηνή με την συνομηλία του πρωταγωνιστή
με τον γάλλο φίλο του για μένα είναι από τις καλύτερες σκηνές εβερ στο σινεμά)
επίσης το dead man με johnny depp νομίζω ότι αποτελεί μία ταινία όπου ο depp δίνει μία
από τις καλύτερες ερμηνείες του (στα + το γαμάτο soundtrack του θεού neil young)
καλούτσικη χαλαρή ταινία ,με σημαντικά όμως κρυφά μηνύματα, είναι το "καφές και τσιγάρα"
όπου γνωστοί διάσημοι πίνουν των καφέ τους και κάνουν και τα τσιγάρα τους . αυτό αν και δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. (αχτύπητο δίδυμο είναι ασφαλώς iggy και tom waits)
tom waits , από τους καλύτερους φίλους του jarmusch , δίνει την μουσική του αλλά παίζει και έναν ρόλο σε μία ταινία του , την down by law http://i40.photobucket.com/albums/e227/csauter93/downbylawjpg.jpg
όπου το παλικάρι δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής για μένα , να το πω πιο erίτικα , καλά τους γαμάει μερικούς "κατ'επάγγελμα ηθοποιούς"
έχω δει επίσης ένα ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει ο jarmusch για τον neil young ,πολύ καλό και αυτό
νταξ σχεδόν όλα γαμάνε, είναι μεγάλος σκηνοθέτας
και όσον αφορά την καινούργια ταινία ,δείτε μόνο το πακέτο soundtrack που παίζει στην ταινία του ,αξίζει μόνο και μόνο γι αυτό να την δεί κάποιος, αν και δεν είναι λόγος αυτός να δεις μια ταινία αλλά τεσπα
καλύτερη ταινία του για μένα
http://static2.unlike.net/system/photos/0050/2557/down-by-law.jpg
down by law http://www.electricrequiem.com/forum/images/styles/blacksmart/statusicon/forum_new.gif
για πείτε για το brokenflowers. είναι καλή?
xa!
τώρα το πρόσεξα ότι ο πρωταγωνιστής της νέας του ταινίας είναι αυτός που είχε παίξει τον γάλλο παγωτατζή στο ghost dog...
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTc4MzE3OTgxMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzA4NTAzMQ@@._V1._SX315_SY400_.jpg______http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTUzMzk2Mjk4OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDE3NDE1Mg@@._V1._SX400_SY266_.jpg
!
Snàporaz
12-09-2009, 18:42
Σωστότατος!
Οι ταινίες τους μοιράζονται κοινή ιδιοσυγκρασία ως προς την ροή κυρίως( αν και ο jarmusch είναι πιο πειραματικός ανα φάσεις, απο την άλλη ο καουρισμάκι είναι πιο επίμονος με το στόριτελινγκ).
Με το "Leningrad cowboys.." ξεκινήσανε πάντως τις αλλαξοκωλιές αν δεν κάνω λάθος. Το night on earth δεν το έχω δει ακόμη.
κάποιος έχει ανεβάσει την τελευταία του καουρισμάκι Lights In The Dusk, για όσους ψήνονται να την δούνε: http://www.youtube.com/watch?v=Mn32hphTjng&feature=channel_page έχει και εϊτςκιου μπάτον :-).
Brazen_Bull
15-09-2009, 18:31
Ωραιος. Η πρωτη του ταινια που ειδα ηταν το Leningrand cowboys go america και ειχα σαστισει λιγο αλλα οκ, μετα συνηθισα και μ' αρεσε.
Jarmush τωρα, απο τους αγαπημενους μου σκηνοθετες. Το τραβαει σε καποια σημεια, πρεπει να παιρνει ναρκωτικα - ου, αλλα μ' αρεσει. Οταν ειδα dead man και ghost dog απλα τον λατρεψα. Φυσικα και night on earth με Μπενινι να μονολογει :dfinger: και την πρωτη του ταινια permanent vacation, πολυ road movie, γυρισμενη με καμερα 16mm κι ετσι εχομε την καταλληλη ατμοσφαιρα.
nikolasfluxus
15-09-2009, 20:14
γκομενέτο είσαι συ ε?
ξέρω και πολλούς άλλους σκηνοθέτες.:bananafuck:
Brazen_Bull
16-09-2009, 00:40
:moutza:
mrmaiden
16-09-2009, 20:45
επίσης το dead man με johnny depp νομίζω ότι αποτελεί μία ταινία όπου ο depp δίνει μία
από τις καλύτερες ερμηνείες του (στα + το γαμάτο soundtrack του θεού neil young)
:pink:
εδώ είσαι εσύ :D
ArByuzk_StM
(αν είσαι εσύ που έκανες add τους krux στο μάισπεις πες μας και καμιά κουβέντα γι δαυτους,τους ανακάλυψα τώρα και πηδάνε σπιτάκια)
Θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα το Limits of Control ή κατέβασμα;
Agoraphobic_S.I.
28-10-2009, 21:53
Dead Man και Down by Law. :pink:
Θέλω να δω άπαντα, αλλά τρίτη λυκείου.
antimusic
29-10-2009, 05:39
καταθλίβομαι.
metamelia3
29-10-2009, 16:40
και την πρωτη του ταινια permanent vacation, πολυ road movie
:S
A road film is a film genre in which the film's plot takes place during a journey.
Headphones
29-10-2009, 17:00
και το stranger than paradise μετραει
BunnyDee
29-10-2009, 18:52
Yeah, το είχα προσπεράσει χωρίς να το δω, και το είδα στη δουλειά και το λάτρεψα. Jim Jarmusch is mah man.
Α, και το Blue In The Face να δείτε, όπου απλά παίζει - κι αυτό το είδα στη δουλειά τις προάλλες, αλλά το είχα ξαναδεί, όταν είχε πρωτοβγεί αν δεν κάνω λάθος,και το λάτρεψα και τη 2η φορά. Απίστευτο cast κιόλας. Οε.
Drumsick
31-10-2009, 23:32
Dead man μεγάλη αγάπη. Είδα μόλις και down by law. Πολύ καλό =]
Brazen_Bull
02-11-2009, 01:00
και την πρωτη του ταινια permanent vacation, πολυ road movie
:S
A road film is a film genre in which the film's plot takes place during a journey.
Ψιλα γραμματα κι εσυ... :P Για το φιλινγκ μιλουσα αλλα οκ.
BunnyDee
02-11-2009, 14:48
'Ψιλά γράμματα', το τι σημαίνει road movie... Κυνόδοντα μου θύμισε αυτό, που πράγματα σημαίνουν ό,τι κάτσει.
Brazen_Bull
02-11-2009, 15:16
Προφανως και δεν το εννοουσα, κοιτα καλυτερα.
Καμια αλλη εξηγηση; :P
antimusic
02-11-2009, 15:18
οτι δεν ήξερες τι ακριβώς σημαίνει road movie και τρέχεις να μαζεύεις.
Brazen_Bull
02-11-2009, 19:01
οτι δεν ήξερες τι ακριβώς σημαίνει road movie και τρέχεις να μαζεύεις.
Για το φιλινγκ μιλουσα αλλα οκ.
asdasdasdasdasda
α,χθες ειχε down by law
The.Limits.of.Control.2009.LIMITED.DVDRip.XviD-AMIABLE
metamelia3
06-11-2009, 02:39
ω-ραιος, θνξ.
μπαη δε γουεη: σειρα που λεγεται bored to death, πλακα εχει να την δειτε, στο τριτο επεισοδιο εμφανιζεται ο τζαρμους.
BunnyDee
08-11-2009, 22:40
Θα πάει κανείς στο Limits of Control όταν βγει, αλήθεια; Ομολογώ, δεν αξίζει για κάποιο λόγο σινεμά, αλλά... δεν ξέρω... μ' αρέσει, όταν μπορώ, να τον υποστηρίζω, αυτόν και 'τη σχολή του'...
BunnyDee
09-11-2009, 00:32
Γιατί να μη βγει; Σε κάνα κεντρικό σινεμά, Αθήνα, τουλάχιστον. Είχαν και trailer πριν το Das Weisse Band στο Δαναό χθες.
Tispanagias tamatia
10-02-2010, 15:43
Ρε σεις, τελικά έπαιξε σινεμά?
Όπως και να έχει ήθελα να το δω σινεμά αλλά δεν άντεξα και το είδα χθες. Αγαπώ.