PDA

View Full Version : Πρόστιμο 300.000 ευρώ στον ΟΤΕ

Carcass_
13-05-2005, 15:10
Αθήνα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 300.000 ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στον ΟΤΕ, για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των κανόνων του ανταγωνισμού, στο πλαίσιο της παροχής συνδέσεων ADSL και ISDN-BRA.

Στο μεταξύ, έκθεση της Eurostat επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ των 25 όσον αφορά το ποσοστό των πολιτών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Τον Σεπτέμβριο του 2003, η ΕΕΤΤ είχε καλέσει αυτεπάγγελτα σε ακρόαση τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο η συμπεριφορά του ΟΤΕ να παρέχει συνδέσεις ADSL και ISDN-BRA, υποχρεώνοντας τους συνδρομητές να προμηθεύονται από τον ίδιο τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό, ADSL-modem και Netmode αντίστοιχα, συνιστά παράβαση της κείμενης τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των αρχών του ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση παροχής ADSL πρόσβασης, ο ΟΤΕ αρνείτο να προβεί σε ενεργοποίηση ADSL συνδέσεων στην περίπτωση που ο συνδρομητής επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τερματικό εξοπλισμό της επιλογής του, υποχρεώνοντάς τον να προμηθευτεί από τον ίδιο συγκεκριμένο τερματικό εξοπλισμό.

Στην περίπτωση του εξοπλισμού Netmode, ο ΟΤΕ δήλωνε ότι αυτός παρέχεται χωρίς χρέωση. Ωστόσο, από τον κοστολογικό έλεγχο του ΟΤΕ προέκυψε ότι το κόστος αυτό ενσωματωνόταν στην τιμή του μηνιαίου παγίου των συνδέσεων ISDN-BRA.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ΕΕΤΤ επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα:

* 100.000 ευρώ για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας.

* 200.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η εν λόγω συμπεριφορά του ΟΤΕ αποτελεί κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στη σχετική αγορά.

«Η ανωτέρω, παράνομη πρακτική, η οποία εφαρμόζεται από τον ΟΤΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιορίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και παράλληλα, αποβαίνει σε βάρος των καταναλωτών οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη μιας ανταγωνιστικής αγοράς σε επίπεδο ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (ιδίως ευρυζωνικών υπηρεσιών), διαθέσιμων επιλογών και τιμών» υπογραμμίζεται στο σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΤΤ.

Καθυστερεί το Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Σημαντική καθυστέρηση εμφανίζει η Ελλάδα όσον τι αφορά τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ενώ στην ΕΕ των 25 το 47% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο εντός του 2004, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 20%.

Έτσι, η Ελλάδα έρχεται στην τελευταία θέση του σχετικού πίνακα των κρατών-μελών της ΕΕ, μετά την Ουγγαρία (28%), τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία (29%). Στην πρώτη θέση έρχεται η Σουηδία (82%), η Δανία (76%) και η Φιλανδία (70%).

Καλύτερες εμφανίζονται πάντως οι δικτυακές επιδόσεις στον εργασιακό χώρο, καθώς το 87% των ελληνικών επιχειρήσεων χρησιμοποίησαν το Internet το 2004, έναντι 89% που είναι ο μέσος όρος μεταξύ των 25.

Αντίθετα, σε ότι αφορά τη χρήση του Ιντερνετ από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν το 2004 το Ιντερνετ το 87% των επιχειρήσεων, έναντι 89% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ των 25.

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν επίσης ότι οι μόνες χώρες στις οποίες οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο το Διαδίκτυο από τους άνδρες είναι η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Φιλανδία.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΜΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252 (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=623505&lngDtrID=252)

Phantom Duck
13-05-2005, 15:15
Ti na ponesoun ton OTE mwre ta 300.000 euro...

Carcass_
13-05-2005, 15:23
Giati, tosa edwses ston teleutaio sou logariasmo ?

O Theos Sugxwrei , o OTE pote ? ( quoted by Dragonlord ).

ari-m
13-05-2005, 15:57
off topic, alla mias pou leme gia OTE as epivevaiwsei i diapsefsei kapoios (an exei akousei kati sxetika) to parakatw pou irthe me mail ....

> >> Σημερα το πρωι εφτασε στα χερια μου ο λογαριασμος του Οτε. Το ποσο που
> >> επρεπε να πληρωσω χωρις τον ΦΠΑ ηταν 105 ευρω και 47 λεπτα ενω η
> >> ημερομηνια
> >> παροχης υπηρεσιων ηταν απο τις 25 γεναρη μεχρι και τις 29 μαρτη.
> >> Εκπληκτος
> >> κοιταζω τον συντελεστη του ΦΠΑ και βλεπω οτι ειναι 19% και το ποσο του
> >> ΦΠΑ
> >> να ειναι 20,03 ευρω.
> >>
>> Θυμαμαι οτι εχω ακουσει κατι σχετικο απο το ραδιοφωνο πριν απο μερικες
> >> μερες αλλα δεν θυμομουν τι ακριβως ειχε ειπωθει οτι θα γινει τελικα.
> >> Ετσι
> >> το απογευμα αποφασιζω να τηλεφωνησω στο 134.
> >> Κι εδω ξεκιναει μια τραγελαφικη ιστορια. Δυστηχως δεν εχω καταγραψει
> >> την
> >> συνομιλια αλλα σκοπευω να το ξανακανω μολις παρουν αντιστοιχο
> >> λογαριασμο
> >> οι
> >> γονεις μου.
> >> Εξηγω λοιπον στον υπαλληλο στο τηλεφωνικο κεντρο οτι ο ΦΠΑ αυξηθηκε απο
> >> την
> >> πρωτη απριλιου οποτε δεν ειναι λογικο να μου χρεωνουν 19% για υπηρεσιες
> >> που
> >> ειχα πριν απο αυτην την ημερομηνια. Κολλαει για λιγο και μου λεει να
> >> περιμενω βαζοντας με σε αναμονη να ακουω τον μιχαλη χατζηγιαννη. Μετα
> >> απο
> >> 3
> >> λεπτα περιπου με ενημερωνει οτι υπαρχει αποφαση (?) που λεει οτι η
> >> χρεωση
> >> του ΦΠΑ μπορει να ισχυσει αναδρομικα απο την 1/1/05!! Τον ρωταω
> >> εκπληκτος
> >> να μου πει ποιος τον ενημερωσε για αυτο και μου απαντα "ο εποπτης μου".
> >> Του
> >> εξηγω πολυ ευγενικα οτι αμφισβητω οτι υπαρχει τετοια αποφαση και του
> >> ζηταω
> >> να μιλησω απευθειας με αυτον που του το ειπε. Μετα απο αλλη μια
> >> τριλεπτη
> >> αναμονη ακουω μια φωνη. "Χριστος ανεστη και χρονια σας πολλα". Μετα το
> >> ξερο
> >> μου "γεια σας" μου λεει απο μονος του οτι εχει εντοπιστει αυτο το
> >> προβλημα
> >> -της εξτρα χρεωσης του ΦΠΑ- και οτι πρεπει να καλεσω το λογιστηριο που
> >> ανηκω για να ζητησω να γινει διορθωση στον επομενο λογαριασμο μου. Μενω
> >> καγκελο γιατι περιμενα οτι θα μου ανεπτυσε καποια θεωρια για αυτο που
> >> ισχυριστηκε προηγουμενως ο τηλεφωνητης και σκεφτομαι την μαλακια μου να
> >> μην
> >> καταγραψω την συνομιλια. Μου δινει το τηλεφωνο που θα πρεπει να
> >> τηλεφωνησω
> >> αυριο και κλεινουμε το τηλεφωνο...
> >> Αν υπολογισουμε οτι απο εμενα προσπαθησαν να κλεψουν περιπου ενα ευρω
> >> και
> >> πολλαπλασιασουμε επι τον αριθμο των συνδεσεων που εχει ο ΟΤΕ τοτε το
> >> ποσο
> >> θα ειναι αρκετα μεγαλο. Καμποσα εκατομμυρια ευρω σιγουρα.
> >> Το εξοργιστικο ειναι οτι αν και εχουν υποχρεωση να επιστρεψουν το
> >> πληρες
> >> ποσο -με τον αναλογο τοκο/προσαυξηση βεβαια αφου το ιδιο ισχυει αν εσυ
> >> τους
> >> καθυστερησεις καποια πληρωμη- προσπαθουν να περισωσουν οτι μπορουν απο
> >> τα
> >> κλοπιμαια τους. Αρκετος κοσμος δεν θα προσεξει η δεν θα μπει στην
> >> διαδικασια να ζητησει πισω αυτα τα λεφτα. Αλλα και αν τα ζητησει, αν
> >> δεν
> >> επιμεινει δεν θα τα παρει.
> >> Ας προωθησουμε αυτην την ειδηση με e-mail σε ολους τους γνωστους μας.
> >> Ας
> >> αντιδρασουμε σαν ωριμοι καταναλωτες και οχι σαν αποχαυνωμενοι πελατες
> >> χωρις
> >> δικαιωματα. Ας βομβαρδισουμε το τηλεφωνικο τους κεντρο ζητωντας να
> >> αφαιρεσουν τις εξτρα χρεωσεις και να παραδεχτουν δημοσια την απατη που
> >> εστησαν σε συνεργασια με το κρατος

i alitheia einai oti moiazei me moufa to olo keimeno opws parousiazetai, alla pote kaneis den einai sigouros me ton ote, ki epeidi egw den ekatsa na psaksw tous logariasmous mou 8) na dw an isxyei, as to tsekarei kapoios na mas enimerwsei :loco: ....

Deggial
13-05-2005, 16:43
ari-m, το ΦΠΑ αποδίδεται κατά την κοπή του τιμολογίου ή αποδείξεως, δεν αφορά την ημερομηνία παροχής της υπηρεσίας. Υπάρχει σχετική οδηγία του Υπουργείου Οικονομίας πράγματι, πως στα τιμολόγια και αποδείξεις μπαίνει ο νέος συντελεστής ΦΠΑ, οπότε και χρεώθηκε σωστά. Επίσης, επειδή στάλθηκε με e-mail κι επειδή κυκλφορούν πολλά hoaxes, αμφιβάλλω για την εγκυρότητα των παραπάνω.

Γενικώς, όμως, υπάρχει μια ασυννενοησία μέσα στον ΟΤΕ και πολλά "περίεργα" που έγιναν σχετικώς με τους εναλλακτικούς παροχείς. Παραδείγματος χάριν, κάποιοι πελάτες χρεώνονταν μια μονάδα επιπλέον στον ΟΤΕ κάθε φορά που καλούσαν μέσω άλλου παροχέα.

Επίσης, ο ΟΤΕ έβαζε υπαλλήλους να παίρνουν τηλέφωνο συνδρομητές άλλων (συγκεκριμένων, κυρίως της Tellas) συνδρομητών και να παρουσιάζουν τα δικά τους πακέτα ως φθηνότερα (το οποίο και είναι παράνομο και ζητήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα απ'τη Tellas).

pitchfork
13-05-2005, 21:20
Καθυστερεί το Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Σημαντική καθυστέρηση εμφανίζει η Ελλάδα όσον τι αφορά τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ενώ στην ΕΕ των 25 το 47% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο εντός του 2004, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 20%. ...
φαντάσου να μην υπήρχε και το κάψιμο στο er....

Όσο για το κείμενο του αριεμ επειδή δύσκολα να βρεις τόσο καθυστερημένους να γράψουν τέτοιες βλακείες το πιο πιθανό είναι να το ξεκίνησαν οι ίδιοι από τον οτε μπας και βρεθούν τίποτα ηλίθιοι να παίρνουν τηλέφωνα και να χρεώνονται...

morgana
17-05-2005, 15:26
to parapanw mail mou rthe k emena kai EFRIXA giati mou irthe apo atoma pou pisteva oti exoun ligo mialo wste na ta kanoun delete tetoiou eidous mail

ari-m, το ΦΠΑ αποδίδεται κατά την κοπή του τιμολογίου ή αποδείξεως, δεν αφορά την ημερομηνία παροχής της υπηρεσίας
ayto ayrkivws!!!!!!

Υπάρχει σχετική οδηγία του Υπουργείου Οικονομίας πράγματι, πως στα τιμολόγια και αποδείξεις μπαίνει ο νέος συντελεστής ΦΠΑ, οπότε και χρεώθηκε σωστά. Επίσης, επειδή στάλθηκε με e-mail κι επειδή κυκλφορούν πολλά hoaxes, αμφιβάλλω για την εγκυρότητα των παραπάνω.

ENNOEITAI EINAI HOAX
dil den paizei na eipe o ote se kanenan kati tetoio!!!!!
tzizous diladi.

kanonika o ypallhlos tou ote an ontws ton eixe parei thl kapoios gia na paraponethei, tha eprepe na eixe valei ta gelia. egw ayto tha ekana!!!!

Mitsmann
18-05-2005, 08:34
Ετσι για το χαβαλε της υποθεσης και επειδη υπαρχουν και βληματα που πιστευουν τα hoax, αν καταγραψετε συνομιλια τηλεφωνικη χωρις να ενημερωσετε το αλλο ακρο στην αρχη της συνομιλιας σας και πατε και να το χρησιμοποιησετε κιολας μετα, θα πεσει πολυ γελιο (και δακρυ.)

morgana
18-05-2005, 22:10
a nai k ayto pou leei o apopanw :)